Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóriasztó és központi zár

Témaindító: hzsolt77, idő: Jan 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   106 / 167
(#) zoszka válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Oké, az lehet, de ha visszaolvasol, rájössz, hogy csak hangjelzést szeretne "Emberke". Ebből adódóan meddő a vita. Hozzá teszem a relés megoldással, plusz 2 dióda és 2 db 2200µF-os kondival 1mp-es impulzussal kb 2-3 mp-es bent tartást el lehet érni, ha az egyszerűségre törekszik az ember. És van millió egy megoldás, amit linkeltél is jó természetesen, aki össze tudja rakni. De itt mint kiderült csak hangjelzés kell..
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
(#) Inhouse válasza zoszka hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Nekem valami a vészvillogóval kapcsolatban ragadt meg az írásából az elején, és egyből kötöttem a régi problémához. Kíváncsi leszek, sajnos amiket én próbáltam szirénák sem szólaltak meg egyből, ahogy megkapták a tápot, volt egy pár tized másodperc késleltetés.
2db2200µF-nál azért hatékonyabb lehet egy kisebb kondi és egy mezítlábas kis tranzisztor a relé mellé.
(#) zoszka válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Rendben....
(#) lastewer hozzászólása Júl 8, 2014 /

Sziasztok!

A riasztóm olyat csinál , hogy lezárja az ajtókat akkor is ha indexelek , vagy ha hátramenetbe teszem a sebességet vagy ha távolsági fényt kapcsolok. Alapból a fékre van rákötve az automatikus kp. zár zárása. Miért lehet ez ?
(#) sufni-tunning válasza lastewer hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

A féklámpára kötve normális, nehogy valaki beüljön piros lámpánál és kést téve a nyakadhoz ingyen taxizzon.Ismerőssel jó 10 éve megcsinálták, mert nem volt benn az autójába ilyen funkció.
Ha leveszed a gyújtást, vagy kinyitod a sofőr ajtaját kinyitja mindegyiket.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
(#) PuntoAtis hozzászólása Júl 8, 2014 /

Sziasztok!
Fiat Punto 2/b vagy 3 (ki minek nevezi,2006-os kereklámpás) autónak keresném a központizár vezérlő paneljét,illetve szerintetek ez: http://tinyurl.hu/1hlr/
jó-e bele és minden funkcióját használni tudom-e?
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
(#) lastewer válasza sufni-tunning hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Tudom hogy akkor normális , a kérdésem inkább az , hogy miért zár másra is , mikor csak fékre van kötve.
(#) SzervízMacska válasza lastewer hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Test hibának tűnik - a hátsó lámpánál...
(#) etm hozzászólása Júl 9, 2014 /

Hello! Tudja valaki hogy hogyan lehet a hátsó ajtónál kiszerelni a központi zárat? Nem zár és nem nyit, csak moccan egyet. A többi ajtónál működik rendesen. Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) Inhouse válasza etm hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Kinyitod az ajtót, leszeded az ajtókárpitot, megnézed, hogy hol van a motor. Ha utólagos, akkor meg fogod találni. Ha gyári, akkor nagy valószínűséggel egybe van építve a zárral.
Ha utólagos, akkor 2 csavar fogja és a rudazat, na meg a 2 vezetéket kell széthúzni.
Az is lehet, hogy az ajtóátvezetésnél van megszakadva a vezeték és nem jut át rajta nagyobb áram...
Kézzel könnyen jár a zár, nem szorul?
(#) etm válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Hello! Köszönöm a választ,most értem haza,és olvastam el. Odáig jutottam vele tegnap,hogy leszedtem a kárpitot,szétbontottam az összekötő "rudat" a kilincsel,és a benti lenyomható záró füllentyűvel,kiszedtem a zár csavarokat,mozog,de még fogja a kilső kilincsel összekötő pálca,amit nem birok kiakasztani.Így viszont nem jön ki,csak lóg.(egyben van a motor a zárral.) Kézzel nem szorul,és mikor zárom van amikor viszi is,de nyikorog.Aztán már nem is zár,csak moccan.Kézzel könnyen megy.Mi lehet a baj,és hogy kell kiakasztani hogy kivegyem?
(#) Inhouse válasza etm hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Nem tudom neked látatlanban megmondani, hogyan kell kiakasztani. Többféle megoldás van. pl. dupla hajlítás van rajta és csak ki kell forgatni, vagy egy hajlítás és egy műanyag idom van rajta, ezt el kell forgatni és kihúzható a hajlított pálca a lukból...stb.
(#) zoszka válasza lastewer hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Ez bizony testhiba...
(#) PuntoAtis válasza PuntoAtis hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

nem sokat tudtam meg, de köszi ...
(#) Inhouse válasza PuntoAtis hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Szívesen. Gondolod, hogy egyesével odaírja mindenki neked, hogy bocs, de nem tudom? confused:
Épp nem járt erre olyan ember, aki konkrétan ismerné.
Nagy valószínűséggel összehozható, így látatlanban is.
(#) Hompi hozzászólása Júl 12, 2014 /

Szaisztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy régi Korandom, amiben 3 kétszálas központi zár motor van.
Nincs vezérlőegység. Viszont a riasztón amit most vettem azon 6 szál van. Gondolom ezt a bekötést kell választanom: Viszont erős a gyanúm,hogy a 3 motort nem tudja egyszerre vezérelni. Mi lehet a megoldás?

mód.jpg

(#) Inhouse válasza Hompi hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Miért ne tudná? Akár 4-5-öt is. Kösd be nyugodtan!
(#) Hompi válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Bekötöttem, de nem vezérelte
A fehéret (nyitó jel) a motor kékre, fehér-fekete (záró jel) a motor zöldre. A sárga és sárga-fekete +12V, narancs és narancs-fekete TEST.
elkötöttem volna valamit?
(#) Hompi hozzászólása Júl 12, 2014 /

Inhouse!
Köszönöm a választ! (Ez az előző hsz-ből kimaradt )

Erre a megoldásra gondoltam:
(#) zoszka válasza Hompi hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Pedig a bekötésed jó.... A +12V-nak és a testnek állandónak kell lenni. Lehet hogy a riasztót kell programoznod, zárvezérlőt engedélyezned, vagy esetleg jumpert átraknod..... Jó lenne tudni milyen a riasztód..... Az újabb riasztók sok fajta központi zárat tudnak vezérelni. Pl: komfort zár, retesz zár, motoros zár, vacuum-os zár és mindet máshogy kell konfigolni.... A rajzot miért csatoltad? Az másfajta bekötés, pontosabban amit leírtál, hogy hogy kötötted be, ez van a riasztóban (majdnem )...
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
(#) Hompi válasza Hompi hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Zoszka!
Mert, a gyári bekötés estén nem történt semmi. Gondoltam a vezérlés nem bírja mozgatni a reléket. Ezért gondoltam,hogy relékkel oldom meg a teljesítmény-hiányt. A riasztó thunder ca 106 típus.

A riasztónak bírnia kell. Ezenkívül 0,5s a motorokat még csak meg sem leheli, idő hiányod van, nem pedig teljesítmény Ezen kívül, nyitott ajtóknál nem működteti.... JP1 benne van a leírásban...

A rajzod alapján:

relé 1 87a=-> riasztó 16
relé 1 30=-> riasztó 17
relé 1 87=-> riasztó 18

relé 2 87a=-> riasztó 19
relé 2 30=-> riasztó 20
relé 2 87=-> riasztó 21

16. Központi zár impulzus idő beállítás: Függően attól hogy az autónk milyen típusú kp.i zárral van szerelve, a JP1 segítségével kiválaszthatjuk, hogy 0,5 vagy 3,5 mp legyen a vezérlő impulzus. Ezt a kapcsolót a vezérlő egység belsejében találjuk. Alapbeállítás 0.5 mp.
(#) Hompi válasza zoszka hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Hűha.... valamit nem értek.
1. Akkor hova kötöm a motorokat? Mert 3db 2 vezetékes van a Korandoba beépítve.
2. Mit kötök 85-re és 86-ra?
Bár lehet,hogy én értelmeztem valamit félre....

Csak leírtam, hogy a rajzod és a riasztód bekötés szempontjából egy és ua. A relék már benne vannak a riasztóban, ergo nem kell külön és a kivezetések is ugyan azok, mint a reléiden csak más a számozás . A 3 motor azonos színű vezetékeit a 17 és 20 lábra, +12V a 18 és 21 lábra, test a 16 és 19 lábra. A JP1-et tedd át 3,5s os időre csukd be az ajtókat, ha már rákötötted és működni fog. Amit először leírtál bekötést az jó....
(#) lastewer hozzászólása Júl 12, 2014 /

Üdv !

Egy daewoo matiz (2000 - es évj.) - ba szeretnék tenni riasztót. De a gondom az ,hogy hiába testelem le a motorhoz menő vezetékeket , nem reagál rá semmit. Ugyan igy a pozitívval is. Ha lenyomom a gombot , akkor lezárja az összes ajtót.Csak épp nem értem miért nem nyit vagy zár egyik szálra sem.Valakinek valami ötlete esetleg?

Köszönöm.
(#) zoszka válasza lastewer hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Uhhh na ezt most nem értem...... mit is testelsz le? Milyen szálra nem reagál a zár? Milyen a riasztó? Eddig mit kötöttél be és hova? Csak néhány kérdés.....
(#) lastewer válasza zoszka hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

A bal első ajtóban lévő kp. zár motor vezetékeit.

Eddig nem kötöttem be semmit , egyenlőre szeretném megtalálni a 2 vezérlő szálat a kp.zár motorhoz , ami nyit és zár.
(#) zoszka válasza lastewer hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Ha két vezetékes a vezérlő motor, akkor egy szállal nehezen fogod működésre bírni....

4 vezetékes ( kék,fehér,fekete,narancs)
Következő: »»   106 / 167
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem