Fórum témák
» Több friss téma |
CHZ által tervezett panel,de a Te kapcsolásod.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
Szia!
VQE23 kijelzővel használom, HEX jó, nem kell módosítani.
Szia pic 16 f88 csak irdrá azon nemkel váltosztatni az nekem jól müködik.
Bővebben: Link Ez jól müködik én megcsináltam jövö héten segitek meg irok neked egy ic ha kel .csütörtök után rá érek szia.
Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Szia benéztem a kijelzőt.
Ránézésre DA56 Kingbright-nak néztem nem ellenőriztem a lábkiosztást,ami természetesen teljesen más. Köszi a kijelző típusát ezt fogom beszerezni. A szkópos mérések alapján a PIC teljesen jó.
Sziasztok!Tekercselőgépet készítek,és minden megvan hozzá ami kell,van egy szép orosz fúró is hozzá,csak azt nem tudom hogyan fogassam fel vagy a lapra,amire ezt az egészet készíteném.Nincs ötletem rá.Tudnátok ötletet adni?Szétszedni a gépet elég necces és nehézkes meg szerintem ha szét szedem,többet az életben nem fog elindulni.Nem is akarom.
Jó lenne ha tudnátok segíteni ebben nekem. Előre is köszönöm!
Vagy vannak nekem 230V-os motorok.Csak valahogy a meghajtását kellene megoldanom,de nincs ötletem,itt elakadtam
A tokmány tövénél a ház egy hengert alkot. Ott kell megfogni valamint a ház végén megtámasztani.
Korrekt, jó ötlet!
Javallt a fordulatszám szabályzás, irányváltás, lábpedállal; elektronikusan, vagy dörzshajtással!
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
Söt egyszerübb és biztonságosabb alacsony feszültségröl járatni: 0-48V DC. Az ilyen furogépek nagyon szépen müködnek ilyen feszültségröl és a sebességet is könnyü szabályozni. Az irányváltás már komolyabb dio lesz, mert azt viszont nem igen tudják, söt ha peched van, akkor még átalakitás után sem hajlandok jol visszafelé forogni.
Ezért jobb a dörzshajtás, az megy oda-vissza, és amennyire nyomod, úgy forog.
Szia!
Mai nap ugyanezt a számlálót bontottam ki egy magnóból,és fel is tettem a tekercselőgépre.Nos, lehet hogy esztétikusan nem szép a gép,de célnak megfelel. Már csak az a kérdés hogy hová tegyem a számlálót,ugyanis,vagy én gondolkodom hülyén vagy valamit kalkulálnom kell mert kicsit érdekes lenne a tekercselés menetszáma Én lehelyeztem egy pontra ami nem is lenne rossz ugyan de azért érdekes hogy amit a csévetesten egy menetnek számolok azt a számláló még mondjuk nem egészen kettőnek.Fura egy megfogalmazás,tudom,de így tudom megmagyarázni. :-S
Köszönöm,neharagudj hogy nem válaszoltam,valamiért nem volt netem sokáig.
Az áttétellel lesz a gond. A magnóban métert számol, nem fordulatot.
Értem.
Azon gondolkodom hogy reed relével akarom+számológép kombináció. Már a számológép mükszik mert beizzítottam ma erre a célra,de csak egy csöves relém van itthon és azzal mg nem mindig számolt a gép .. pedig nem forog olyan gyorsan mert a fordulatot szabályoztam,tehát a relével volt szerintem a gond.
Mármint zsebszámológép? Minek ahhoz reed relé? LED,-fotodióda/tranzisztor, meg egy lyukas tárcsa. Kettővel oda-vissza számol.
Már amelyikben. Nagyon drága magnókban szokás métert számlálni, azok az egyik közlőkerék (szalagfeszítő kerék) fordulatát mérik. A legtöbb esetben a szalag orsó fordulatát számolják. Így pedig a szalaghossz mérése függ az orsón levő szalag átmérőjétől.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
Igen zsebszámológép.Hát végülis úgy is jó
ezt a fotodióda+tranzisztor ötletet forgatom a fejemben csak kapcsolás kellene.
Azt hiszem, itt a témájában van valahol. Nem egy ördöngösség. Én úgy értettem, amit írtam, hogy vagy fotodióda, vagy fototranzisztor (+ a LED).
Legyen dióda, ha az van kéznél; meg tán a shift billentyű is.
De még mennyire fordulatot számol, mégpedig többnyire a számlálo hajto tengelyének minden fordulata eggyel mozditja arrébb a legkisebb értékü számtárcsát.
Akkor nekem nagyon drága magnókhoz volt szerencsém.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
A számlálo mindegyikben lineáris (fordulatot számolja). A profi magnokban egy görgö fordulatait , amit a szalag mozgat minden üzemmodban, igy a hosszat fogja mutatni, az olcsokon meg csak a csévélö fordulatait, ami persze változik a tekerés folytán.
Volt közönséges is. Lehet,hogy az ő számlálója profiból van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |