Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt Szerviz! Nagyon szépen köszönöm a választ! Sikerült megtalálnom,tisztítanom,visszaszerelnem,így már újra van melegvíz. Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy Renova mini hibás főpanelem a hibajelenség hogy nem indít, egyet kattan és ennyi nem ír ki semmilyen hibát egyszerűen csak nem indul el vele a kazán, (le lett tesztelve másik kazánban, ugyanazt a hibát produkálta) van valakinek valami ötlete hogy érdemes-e javítani? Kondikat kicserélve működhet?
Cseréld ki a kondikat,és a reléket nézd meg hogy rendesen zárnak-e?!
Ezeken kívül a hálózati trafót (nagy kék kocka) is.
Ha ezek nem jönnek be, marad a profi javító. Kidobni kár a panelt, szinte biztos, hogy javítható. Volt itt a Fórumon valaki, aki evvel foglalkozik.
Na az jó lenne mert én nem értek hozzá(a rolót előbb megtalálom mint a relét
![]()
A középső relé nem "visz" át. Csere.
Szia! Az illető azt írta, tápot kap,csak letilt.
Sziasztok!
Immergas Nike Star kombi gázkazánunk van. Tökéletesen működött, de mivel poros volt leszedtem a burkolatot, kiporszívóztam, kifújattam, a kivezető csövet is megtisztítottam és most nem akar működni, pontosabban elindul, begyújt, de 10 mp. után leáll és egy piros led világít. Próbálkoztam a víz, levegő leeresztésével, visszapumpáltam a levegőt 1 bar-ra, visszaengettem a vizet , de az eredmény ugyanaz. (Természetesen áramot gázt, vizet visszakapcsoltam ![]() Immergas gázkazánom problémája Az a furcsa, hogy a kitakarítás előtt semmi baja nem volt. Ebben kérném a segítségeteket, előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
Fordítsd meg a konnektorban a villásdugót!
köszönöm így már sikerült
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
Ez ugye vicc (?), de az igazság az, hogy ez indított el a megoldás útján, ti. kiiktattam az elosztót, közvetlenül a falba dugtam és működött, mint régen. Aztán megpróbáltam egy T dugóval, amire még rákötöttem a mosógépet is, ami nem volt bekapcsolva, és újra nem működött. Kivettem a T dugót, újra vissza a falba, és megint jó volt... na erről ennyit, köszönöm,
...ha valaki esetleg hasonló problémával küzdene...
Sziasztok!
Van egy Termo Amica PAB 3V ECO kombi kazánunk. Egy ideje a következőket produkálja, nyári üzemmódban lenyomja a Fi(ÉV)relét random időközönként, hHa meg téli üzemmódba kapcsolom akkor a szobatermosztát kapcsolásakor-tehát fűtéskor egyből lenyomja az ÉV relét. Mi lehet a gond vele? Várom válaszaitokat. Tamás A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
A "random" üzemmódot nem véletlenül akkor produkálja, ha melegvizet akar készíteni?
Van egy sejtésem, de ki kellene mérni.
Köszönöm az infot, akkor most már ezt is tudom, azt hittem ez ilyen standard poén, mert láttam más posztokban is
![]()
Sziasztok!
Adott egy 2001-es BIASI kombicirkóm (a típusát sajnos nem tudom, kívülről nem látható). Jelenleg olyan jelenséget produkál, hogy nyári üzemmódban (nincs fűtés) a fűtés vize felmelegszik akár 70-80 fokra, amikor bekapcsoljuk a meleg vizet. A melegvíz kikapcsolása után a fűtés vize tartja a hőmérsékletet. Tegnap hajnalban annyira felmelegedett a víz, hogy felment a nyomás 4 bar-ra, így a keringtető alatti biztonsági szelep leengedte a vizet. Jelen pillanatban úgy tudom orvosolni, hogy bekacsoltatom a vízkeringtetőt (termosztát = 28 fok), ilyenkor a felmelegedett víz fél perc alatt a mérő szerint visszamegy 30 fok körül. A készülék nem rég lett kitakarítva, kisavazva. Bármilyen ötlet, hogy hol lehet a hiba?
>> megpróbáltam egy T dugóval, amire még rákötöttem a mosógépet is <<
Mosógépet T dugóval csatlakoztatni szigorúan tilos!
Váll*
*Mod: Törölve! A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
A random lekapcsolás nyári üzemmódban, készenlétben történik.
Üdv
A tágulási tartály nyomását ellenőrizni kell.
Első körben ellenőrizni kellene a melegvíz oldali keringető szivatyút, nem zárlatos-e?!
Gondolom nem zárlatos,mert a HMV ciklus gond nélkül végigmegy.
Úgy szoktunk fürdeni hogy villásdugó be- HMV üzem lezajlik mi eközben megfürdünk majd villásdugó ki. Nyári üzemmódban készenlétben szokta lenyomni a firelét nem pedig melegvíz készítése közben. Fűtés indulásakor megy le egyből a firelé. Várom a további ötleteket. Üdv A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Szia!
Hirtelen nem vagyok képben a kazánod típusát illetően. Ez a beépített tárolós verzió? Két szivattyúval? Mert ha igen, akkor a fűtési keringető szivattyúd zárlatos, nem a HMV oldali. A magyarázat a következő.: A beépített tárolós típus, a tároló felfűtése után, a kazántest maradékhőjét, utókeringtetés címszóval, a fűtésrendszerbe küldi ki! Nyári üzemmódban is! Tehát a véletlenszerűnek tűnő lekapcsolás, a tároló időnkénti felfűtése után következik be, mikor indítaná a fűtésköri szivattyút. Üdv Tibi.
Hú, tényleg! Elfelejtettem a lekeringetést!
![]()
Radiant RBC Mini c24 pénteken gyujtó panelt cseréltem(ami tuti jó volt), reggelre HMV-és fűtésre is beindul, de csak kis lángja van.Nem emeli meg!
NTC-k rendbe,hőcserélő tiszta,stb...rendben. Megnyekkent ez a panel is,vagy lefáradt a láng emelő elektromos tekercse? Találkozott már vki így, ezzel a hibával?
Sziasztok! Van egy Westen Quesar D 24Fi kazán. Meghalt a vezérlése. Szerelő feltámasztotta, de a következő jelenségeket produkálja: Ventilátor elindul, relék csattognak, de nincs láng, majd egyszer E98 hiba (panelhiba) leáll és újra indul, ezt a ciklust előröl kezdi a végtelenségig. Van valakinek ötlete?
Köszi a tippet, remélem még ma eljutok/eljutunk odáig, hogy leellenőrizzük. Majd referálok.
Milyen szelepe van: SIT 845M vagy VK4105M?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |