Fórum témák
» Több friss téma |
Azt írta Szekerzon,hogy nem tudja kivenni a dob alsó ablakán???
Igen, a ruhatörőt kivettem belőle és alatta két lyuk van, de nem fér ki rajta sajnos, de holnap megpróbálom szétszedni és üzenek hogy sikerült!
De vissza is nyomhatod,ahogy írtam. Gyorsabb mint szerelni! Na majd holnap többet tudunk!
Megpróbáltam visszanyomni, de nem tudom mennyire kell, mert részben sikerült, de utána nem engedte le a vizet, így újra belefújtam a kifolyócsőbe és megint kiugrott a golyó.
A golyó mellett körbe kb 1 centi távnak kell lenni. Nyomhatod bátran,mert gumi az alja is,és van egy fészek amire felül. Ez úgy működik,hogy a szivattyú megszívja a rendszet,és a víznél nem sokkal könnyebb golyó a szivattyú felé mozdu,utat adva a víznek. Amikor kinyomta a vizet,a szivattyú leáll,és a tömlőben lévő maradék víz visszafolyik,a golyó megemelkedik elfoglalja a helyét a szelepülékben,ezáltal elzárja a bűzt ami a kifolyóban esetleg termelődik a fehérjék és a gombák által.
Sziasztok!
Zanussi T834V típusú mosógép nem hajlandó kicentrizni. Leszivattyúz megfelelően. Majd indul a centri. Ám ekkor aztmondja hogy heló. Pörög lassan a motor, fokozatosan gyorsul, majd amikor eléri azt a szintet (amikor érzed), hogy na most felpörög, leáll. És kezdi előről (fut tovább a centri program). A centri program is végig megy megfelelően, csak kimaradnak belőle azok a nagy fordulatú részek. Ez miért lehet? Szénkefék nem szikrítanak, méretük okés. Tacho tekercse lógott kicsit. Rögzítettem belülről hőálló szigszalaggal. Most stabil. A tengelyen a mágnes nem lóg. Megnéztem szkóppal, szinusz jelalakot kiadja a tacho. Ha lehúzom, akkor centrizéskor, erősebbet ránt bele a motorba, és semmi több. A T alakú gumicsövet kipucoltam. Illetve a vákumcső tiszta. Kapcsol a szintkapcsolója. Szájjal fújkálva szívkálva próbáltam, érzéssel. A vezérléshez még nem nyúltam. Valami ötlet? Szerelő nézte. Először nagyon zörgött. Épp ezért csapágyat cserélt a dobba, és fűtőszálat. Utána meg előjött a centri hiba. Amire azt mondta Ő nem foglalkozik vele "túl költséges". Eléggé nem megbízható szakember volt. A legfőbb az , hogy mégis miért marad ki a nagy fordulatú rész és nem kapcsol át. Próbáltam rákeresni, de semmi infó (magyar és külföldi fórumokon sem) Egy service manualnak, vagy kapcsolási rajznak is nagyon örülnék. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
Szia!Ez az az öreg mechanikus programkapcsolós?Esetleg a motort testzárlatra megmérheted.Üresen sem megy?Szerintem jó a szerelőd csak nem mondta meg hogy a prk t kène cserèlni.
Sziasztok!Dugulás volt a kiszivattyúzás során,a szűrő tisztítva lett,de nem jön továbbra sem a víz,pedig úgy tűnik,a szivattyú működik...a hangja alapján
ja,...E20 hibakódot ír ki
Nembiztos hogy forog is az a szivattyú! Ha csak rezeg a forgórész,akkor is úgy tűnik mintha menne!
Köszönjük! Tényleg nem forgott, egy szög volt benne, de már jó!
sziasztok!
Fe-948 mosógép motorhoz tacho mágnest lehet e szerezni? vagy ami passzol hozzá valakinek van ötlete? Előre is köszönöm a segítséget !
Szia. Meglett a hiba Mechanikus programkapcsolós, amit egy motor tekerget. Teljes átvizsgálást követően meglett a hiba. 2 napi turkálás a gépben. Hibát kijavítottam. Gép már vígan mos Köszi a reakciód, nem volt testzárlat.
Azért leírhatod hogy mi volt a hiba hogy tanuljunk.
Sziasztok! Van egy ardo 1200-as mosógépem. Tegnap centrifugálás közben lecsapta az autómatát, visszakapcsoltam, befejezte a ciklust. Következő mosásnál veszi fel a vizet és egyből nyomja is ki. Bármelyik mosási programra állítom mindig megy a szivattyú. Kiszedtem a vezérlőpanelt de nincs rajta szemmel látható sérülés. Mi lehet a baj? Ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm!
Szia! Én a te helyedben levenném a burkolatát,de a panel miatt ezen már túl vagy..Szóval kidörgölt-sérült vezetéket keresnék a betáp vonalán,de a vezérlő panelt is átnyálaznám. Minden esetre érdekes jelenség... Ebből gondolom,hogy nem lehet nagy baj,csak valami rejtett bagatell gond lesz. Üdv!
Ilyenkor szokott a garetz híd vagy a motorja szokott zárlatos lenni.
Lehet,hogy neked van igazad,de ha a graetz át megy rövidzárba,akkor szerintem nincs olyan,hogy egyszer működik,egyszer meg nem...A motor hibát mondjuk nem tudom kizárni. Várjuk a kérdező észrevételeit.
Szia! Van ITT egy leírás de le kell fordítani a guglival és sokmindenre választ kapsz. Valószínűsíthető a triak meghibásodása avagy annak hűtőzászlójának testen keresztüli szivárgása ..... stb. Babra munka lesz.
Sziasztok!
Siemens WM14E325 típusú (1 éves) mosógépet a pincében elérte a víz egy vihar után, majdnem a betöltőablakig állt a vízben. Nem volt áram alatt (ki volt húzva), nem is próbáltam még bekapcsolni, azon kívül hogy ráhívom a szervizt mit csinálhatok vele? Mire számítsak, mi történt vele, és mibe fog ez nekem kerülni?
Lényegében még a szervíz sem kéne hozzá mert lehet hogy elhajtanak vele.Szerintem azt kéne hogy kiveszed a motort és a szivattyút(nem tudom meddig ért a víz nagyyából mindent ki kéne szedni ami vízben áll a fűtőbetéten meg az NTC n kívül) jól kiszárogatni őket a napon(meg kirakhatod a napra a gépet is szétszedve) aztán külön tápról kipróbálni őket hogyha gáz van akkor ne a panelt csapja agyon.
Ki ne hívd a szervizt,mert megkopasztanak! Ahogy Botesz írta,kiszárítani a napon,legalább két napig,csatikat,sarukat átpucolni,majd újra összerakni,és kész! Már legalább tíz ilyen hibát javítottam ezzel a módszerrel,és mind jó lett. A titka az alapos szárítás!
Sőt volt úgy,hogy én magam verettem le slaggal a motorokat,annyira tele voltak iszappal egy özönvíz után!
Nem tudom szoktad e olvasni Gömör Gézának A szétszedtem projektjeit.....Na Ő nem sieti el van hogy több hónapig szárogatja a dolgokat.Mondjuk ha kiteszi a napra vagy felviszi a padlásra akkor már gyorsan szárad.
Hali! Sőt,nekem még van valahol a pincében egy elektróda szárító platformom,állítható fűtéssel,na azon szoktam kiszárítani a cuccost,meg a lakkba mártott csévéket! Egyszer hoztak egy Strand rádiót,hogy csináljam meg,mert az apjáé volt. Na az teli volt egérszarral, pókokkal. Fogtam,és vízzel kiverettem,egy hét szárítás,átfújás levegővel,egy kis olajpermet,és máig is szól a rádió,még a magnó részét is helyre pofoztam!
Köszönöm a válaszokat botesz és yulo5310.
A mosógép még garanciás (oké, persze tudom hogy erre a gari nem vonatkozik; egyébként 2013. augusztusi vétel) ezért kétszer is meggondolom, hogy nekiálljak-e személyesen szétszedni. Pláne úgy, hogy mosógépet még nem bontottam szét - igaz PC-t és laptopot rendszeresen szervizelek, de csak cserélek, javítani nem tudok. Nap, kert nincs, a lakásba tudom felhozni és radiátorra tenni a cuccokat. Most nekiállok netről egy service manualt lomolni, ahogy a laptopoknál szoktam, csak van itt is valami mankó. A garit (2 év) azt már így is - úgy is buktam a beázás miatt? Szerencsére vasárnap és ma délelőtt mostunk ki mindent, így kb. 12 napra van elég tiszta ruhánk. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Afőmotort jól kiszárítani,ha van türelmed,hajszárítózhatod is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |