Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 64
(#) pucuka válasza zolti hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Ha IP kamerád lenne, akkor lenne esélyed. De még van néhány további feltétel is. Ha a saját belső hálózatod akarod látni kívülről, ahhoz fix IP cím kell.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2014
(#) nedudgi válasza pucuka hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Esetleg egy ingyenes DNS szerver, mint a no-ip.com . Bár az általam ismert IP kamerák tartalmaznak ingyenes DNS szolgáltatást, úgyhogy ez sem lehet gond.
(#) zolti válasza pucuka hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
a fix ip címet hogy érted:: nem vagyok otthon benne.és mik még a feltételek? a koax kimenetre rákötöttem rca dueszt be a tv-be vak sötétbe kb 10-15 méterre ellát .
Elég jó a felbontása .Csak hogy te /maga is montad sajna nem ip. nem igaz hogy valahogy nem lehet összehozni?!
(#) pucuka válasza zolti hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Lehetni lehet, de túl nagy munka. Először is, a koaxon alapsávi vídeó jel jön. Ezt először digitalizálni, megfelelő formába konvertálni kell. Ezután lehet TCP IP kommunikációs egységbe, amit beköthetsz a LAN csatlakozódba. Ezt megcsinálni nem egyszerű, és ezért drágák ezek a kamerák.
Lehetne még egy olyan megoldás, ha szerzel egy USB - LAN szervert, (nyomtató szervert) és azt kötöd a helyi hálózatba, a router valamelyik LAN csatlakozóján keresztül. Akkor már a belső hálózatban láthatod, akár a WiFi -n keresztül.
Hogy a belső hálózaton kívülről el tudd érni. ahhoz állandó IP cím kell (olyan mint egy telefonszám, ami a sajátod, és mindenki tudja, hogy Te lógsz a végén) Amit egy normál előfizetéshez kapsz, az változik, változhat.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2014
(#) zolti válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
jajajingyenes DNS szerver, mint a no-ip.com ez mit jelent ?Nos adott egy koax kimenet hova dugjam be ?elnézést a tudatlanságomért,de nagyon köszönöm azért hogy legalább válaszoltok!Egyáltalán megvalósítható ?Mert én már a modem kimenetét sasolgatom dehát csak telefon bemenetek meg egy usb!dugajok vannak rajta,jó adsl..meg ijesmi.
(#) pucuka válasza zolti hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
A koaxodat csak a TV alapsávi (kompozit) bemenetére dughatod.
Hiába kiabálsz bele a WiFi antennába, senki nem fog hallani
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2014
(#) zolti válasza pucuka hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Aha ez az utóbbi mondat megfogott leírnád hü....egyerek is megértse csak semmi idegen szó
nyomtató szerver?az miszóval érted mennyire értek hozzá de akkor sem adom felKöszönöm hogy az időd pazarolod rám!
(#) zolti válasza pucuka hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Arra már rájöttem hogy eg analóg jellel nem fogok sokra menni max tv,de akkor is kell hogy legyen valami altenatív megoldás
(#) nedudgi válasza zolti hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Van alternatív megoldás. Úgy hívják, IP kamera. Minden más drágább. Egy kamera filléres cucc, a hálózati rész kerül pénzbe. 50$ környékén már kapható ilyesmi készen.
Mielőtt megkérdeznéd, csinálni meg reménytelen.
(#) zolti hozzászólása Jún 9, 2014 /
 
Azért köszönöm szépen.Akkor hagyom...illetve inkább agyalok
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Nem alternatív, az maga a megoldás. Házilag készíteni reménytelen.
Alternatív megoldásként említettem az USB kamera, USB szerver kombinációt. De ez biztos nem annyira jó, és nem is tud mindent, amit egy IP kamera tud.
(#) zolti válasza pucuka hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
Tényleg köszönöm hogy hogy felvilágosítottál.Szia.
(#) cua válasza zolti hozzászólására (») Jún 14, 2014 /
 
Használt (újonnan mostranában már nem láttam, régebben volt divat) IP kamera szerver. 5-6000 Ft.
(#) every hozzászólása Jún 22, 2014 /
 
Hogy a túróba kell a Ubiquiti-s AirOS-t beállítani. Van egy NanoBeam M5 és azzal akarnám ki lőni a netet. Szerintem mindent beállítottam, de vevő oldalt még sincsen net. A vevő lát az AP-nak be állított NanoBeam-ot. Köszi!
(#) sargarigo válasza zolti hozzászólására (») Júl 3, 2014 /
 
Ha még aktuális, akkor lehet venni DVR-t, ami olyan mint egy video magnó, csak a kamerák jeleit szedi össze. Ebből is a hálózatos kell, és akkor már fent is van a kamerák képe a hálózaton. A no-ip.com csinál egy ip-regisztrációt, és akár a mekiből is el lehet érni a DVR-t. Ugyan 50k körül van az ára újonnan egy nyolccsatornásnak (hasból mondtam), de ahány csatorna, annyi kamerát kezel. Általában ezek már tudnak mozgásérzékelést, meg sok egyéb okosságot is.
(#) Gamel hozzászólása Júl 4, 2014 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy vodafone smart mini okostelefonom, az a bajom vele, hogy amikor otthon rácsatlakozom a wifi-re, akkor újraindul a telefon. Kipróbáltam egy másik helyen ahol közháló van és ott hibátlanul működött. Valaki tud segíteni, hogy mi lehet a gond?
(#) janikukac hozzászólása Júl 20, 2014 /
 
Jó estét szakemberek!
Most jöttem rá, hogy az utóbbi időben miért lassú folyton a WiFi... Eddig nem volt levédve, bárki rámehetett, ez a saját hibám. Levédtem. Csak itt jön a gond: a kedves csóró szintén okos, és a routerba az IP cím alapján be tud menni, és a jelszót lenézi. Csak az a gond, hogy a router jelszót nem tudom megváltoztatni. Van erre mód? IP spoofingot használ, ezért eddig nem volt a kedves annyira feltűnő...
Üdv!
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Üdv!

Ha nem ismerti a kulcsot a WiFi-hez, akkor nem is tud kapcsolódni, így nem is éri el a router beállító felületét. De ez most annyira nem lényeges.
Ha sajátod a router, akkor a RESET gomb hosszan tartó (általában 10 másodperc) megnyomásával alaphelyzetbe állítod, majd megváltoztatod a jelszót. Beállítod a net kapcsolatot. Ezután beállítód a WiFi-re a titkosítást, a legjobb a WPA2-PSK. Beállítasz MAC cím szűrést, hogy csak a saját géped tudjon csatlakozni és elrejted az SSID-t. Ami a legfontosabb, hogy a távoli menedzselést letiltod, így a WAN felől sem fér hozzá.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
(#) janikukac válasza eSDi hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Szia!
Ez kicsit mély volt hirtelen, szóval: igen, enyém a router. Van rajta reset. A jelszót hol állítsam be, ezt nem értem!? Hogy érted a net kapcsolat beállítását? Igen, most WPA/WPA2 mellett van biztosítva, azt olvastam ez a lehető legjobb. Az SSID elrejtése mire jó?
Félő,hogy ha ezt megteszem, akkor is vissza tud jönni. Már csak azért is, mert ez egy eszes trükk, anno a gimibe én is ezt csináltam, hogy hiába volt WPA2-zve, a router jelszava, amit az IP cím böngészőbe való beírásával értem el, megtudtam nézni azonnal mi a jelszó, és egy kis csokiért mindenki megkapta a suliba, én meg büszke voltam. Aztán ráuntak, és MAC cím alapján volt védve, illetve sehogy se tudtam betölteni a routert IP alapján, mert kért előtte még egy jelszó + felhasználót, addig nem engedett tovább, ha kiixeltem, akkor pedig írta, hogy Blocked Gateaway, vagy valami hasonló...
Üdv!
(#) dB_Thunder válasza janikukac hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Szerintem olvasgass a témában, mert vakon vagy mint Esmeralda!
Bővebben: Link
(#) janikukac válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Köszönöm, ez szinte mindenre választ ad. Most már csak az nem világos, hogy a távoli hozzáférést milyen angol szakszó alatt találom meg majd a router beállítások között? Az lenne az SSID disabled opciója?
A drótnélküli adminisztrációt nem tilthatom le, mert senki se szokott kábellal netezni, főleg én nem, márpedig én fogom beállítani, itthon én vagyok a leg'okosabb'...
(#) dB_Thunder válasza janikukac hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Ha most ezt elárulom, 5 nap múlva az egészet elfelejted... de ha átrágod, kiszótározod magadnak, akkor valószínűleg évekig a tied marad a tudás, és a szomszédoknak is te fogod beállítani a routert....
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Látom, majdnem mindenre kaptál választ.

Az SSID elrejtésekor, nem fogják látni a hálózatot az egyszerűbb eszközök. A többinél pedig ismeretlen hálózat néven jelenik meg és a csatlakozáskor meg kell adni az SSID-t.
Nem a drótnélküli adminisztrációt kell letiltanod, hanem csak a WAN (Internet) felölit. Általában nem is lehet külön csak a vezeték nélkülit tiltani. Annyit segítek, hogy az adminisztráció menüpont alatt szokott lenni ez az utóbbi beállítás.
(#) janikukac válasza eSDi hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Na sziasztok!
Ott tartok, hogy sikerült megcsinálnom azt, hogy csak akkor enged be, ha SSID-t meg jelszót tudja az ember, viszont meg mindig minden gép meg tudja nyitni a 192.168.1.1-et.. Habár tudom, hogy ezt csak az nyithatja meg aki rá van csatlakozva, attól meg én tartok, hogy...

Szerk: viszont azt nem értem, hogy eddig mindig egy picit a szolgáltató által meg volt csipa a sávszélesség, kb 4.9 Mbps-re, most csak 4.2, illetve a féltöltésnél is pont így van. Valamint a mobilom csak nagyon gyenge jelnek találja...
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
A 192.168.1.1-es címet a helyi hálózatról mindig el tudod érni, egyes router-eknél (talán) van lehetőség, hogy a WiFi felé tiltva legyen az adminisztráció, de szerintem nem jellemző.
Állíts be jelszót a router IP hozzáfáréshez is és akkor nem fog tudni hozzáférni.
A sebesség lassulás elő szokott fordulni a titkosítás bekapcsolásával, az olcsóbb kategóriában, de inkább a nagyobb sebességeken jellemző. Az hogy a titkosítás mennyire befojásolja a jel erősségét, azt nem tudom. Az talán inkább a telefon hibája lesz.
Milyen típusú a router?
(#) janikukac válasza eSDi hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Oké, koszi!
Jetspeed marka, Vajdaságban élek, a helyi telefonos vállalat adta legalább 5, de inkább 6 éve. Arra is gyanakszom, hogy valami belül kezd benne tönkremenni, meg mindig forró, sut. Most is. Délután belenezek, van-e benne púpos alkatresz..
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Érdemes bele nézni, egy kis hűtőbordát is rakhatsz a procira ha nincs rajta. Ez a Jetspeed felétek elég jól elterjedt, ahogy nézem. A honlapjuk szerint már 35 éve foglakoznak hálózatokkal. Szóval annyira nem lehet gagyi, de öregecske már az biztos. Kezd eljárni felette az idő.
(#) janikukac válasza eSDi hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Igen, erre én is gondoltam, egy chipset ventilátort akartam rárakni, csak sosem volt meg rá elég idom, mert kellene neki akkor egy másik táplálás is...
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Van ott benne szerintem 5-12V közötti fesz, csak meg kell keresni. Ha DC tápja van, akkor arról közvetlen is mehet szerintem.
(#) janikukac válasza eSDi hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Persze, csak nem biztos hogy elbírja majd. Most ott tartok, hogy nem tudom szétszedni, hiszen a kettő megtalált csavart kicsavartam, csakhogy nem akar szétjönni ...
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
Következő: »»   27 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem