Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2351 / 4005
(#) proli007 válasza Raspun hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Jól érted..
(#) pucuka válasza holex hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Azt jelenti, hogy a vasmag veszteségei 100 kHz felett hirtelen nőnek. Egy ilyen típusú vasmaggal 40 - 50 kHz körüli frekvenciájú invertert lehet építeni. Ha 150 kHz körüli frekvenciához 1 - 2 MHz körüli határfrekvenciájú vasmagon készült adott induktivitást kellene használnod.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
(#) kisist1 hozzászólása Júl 22, 2014 /

Sziasztok!

Most egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy fülhallgató hangerejét szeretném szabályozni és az érdekelne hogy mindenképp sztereó poti kell, vagy elég lenne ha a füles föld pólusára kötnék egy sima potmétert?
(#) Bakman válasza kisist1 hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Sztereo kell mindenképp, ha csak az egyszerű hangerőszabályzás a cél.
(#) eSDi válasza kisist1 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Üdv!

Nem feltétlenül kell sztereó poti, elég a közös földre iktatni egy potit. Már pár headset-ben láttam ilyen megoldást, semmi gond nem volt vele. Olyan 100Ohm körüli poti kell neked ha jól emlékszem.
(#) kisist1 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Köszi!

Én is így gondoltam. Visszajelzek ha sikerült megoldani
(#) holex hozzászólása Júl 23, 2014 /

Sziasztok. Engem az érdekelne, hogy mik az előnyei és a hátrányai a teliföld használatának NYÁK esetén?
(#) dave500 hozzászólása Júl 24, 2014 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha van egy darab 12V-os szekunderű trafóm, és arra rákötök kettő darab ilyet. Akkor ezeket sorba köthetem, és lesz +- x feszültségem, vagy ez igy nem működik?
(#) nedudgi válasza dave500 hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Valószínűleg nincs galvanikus elválasztás a bemenet és kimenet között, tehát nem.
(#) vladcepes hozzászólása Júl 24, 2014 /

Sziasztok!
A képen látható kapcs. rajz jó a stabil 5V-ra? Vagyis autóba lenne,és egy GPS tracker lenne rákötve amibe van kis aksi (folyamatosan kapná a töltést-különben 2 nap alatt lemerülne. Ne rakjak nagyobb kondikat? Ha igen mekkorákat? Köszönöm a választ.

Autóba 2.JPG

(#) nedudgi válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nem kell nagyobb kondenzátor, de egy kapcsolóüzemű töltő jobb lenne.Egy ilyen kapcsolás két hét alatt kétségessé teheti a motor beindítását.
(#) vladcepes válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Értem. És az milyen? Kis helyen elfér? mennyire lehet kicsibe megépíteni? Kérhetek esetleg egy jó linket kapcs. rajzról? Köszönöm.
(#) vladcepes válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

(#) holex válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Ebay-en 300 ft körül lehet venni ingyen postával LM2596-tal szerelt komplett kapcsolóüzemű tápot, szerintem jobban jársz ha veszel egyet, nem éri meg a s***kodást, 300 ft-ért szinte ingyen van.
Ejnye!
Annyi szinonima van!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
(#) vladcepes válasza holex hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Okés köszönöm.
Megnéztem. Ezzel csak egy baj van,nekem jövőhét elején már be kéne legyen szerelve.
(#) 20sz Jófiú válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nincs azzal a rajzzal semmi baj. Annyi a lényeg, hogy ha nem jár a motor ne hagyd rajta a GPS-t. Magyarul egy kapcsoló beiktatása szükséges a 7805 elé így ki tudod kapcsolni a töltést ha a GPS-re nincs szükség.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
(#) janikukac hozzászólása Júl 24, 2014 /

Na, ezt aki megfejti, le a kalappal!
Építettem egy xy dolgot, egy DC aljzatot csavaroztam a műanyag dobozba. Ha az aljzat két érintkezőjére kapcsolom direkt a labortápomat, minden gond nélkül működik, ha viszont az adaptert beledugom akár mekkora végződéssel, nem működik, hiába mozgatom benne, stb.. Több félét beledugtam, s úgy sem működik, hogy beledugom csak az aljzatot, a két kis fémre pedig a tápegységet kapcsolom akkor sincs változás. (polaritást akár hogy változtatom..)
(#) 20sz Jófiú válasza janikukac hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nem lehet, hogy az az aljzat gyerekzáras?
(#) mikrokapcsolo válasza janikukac hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Ezek általában kapcsolósak. Azt jelenti hogy van egy érintkező ami a csati bedugásakor bont, pl az akkuról kapcsol át külső tápra. Dugj bele egy csatit és csipogtasd ki egy multival a belső két végét. Vagy az is lehet, hogy gyári hibás az aljzat.
(#) janikukac válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Egyre gondolunk? Én erre.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Köszönöm, valóban ilyen!
(#) nedudgi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Ezzel bátortalanul ugyan, de vitatkoznék, általam ismert tápokon gyakoribb a pozitív belső érintkező. Logikus lenne a pozitív megszakítása, de összesen 1 azaz 1 darabnál fordul elő.
(#) pauer98 hozzászólása Júl 24, 2014 /

MP1620 helyére megfelel Toshiba A1962?
MN2488 helyére pedig Toshiba C5242?
(#) valaki2233 hozzászólása Júl 24, 2014 /

Mi az az RFC??? hogy kell megépíteni?
(#) pauer98 válasza valaki2233 hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Fojtásnak hÍvják. Pl: http://www.mercateo.hu/p/1090E-736(2d)1194/Fojtas_FoRL622_radial_vezet_RF_47uH_10_.html
(#) vladcepes válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Pont az lenne a lényege a dolognak. (tracker -nek), ha gáz van tudjam megnézni hol a kocsi., és hogy a kis aksija folyamatos töltés alatt legyen. És a link amit belinkeltem? A kapcsoló üzemü töltő?
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Az autó minden nap van használva, nem is keveset, tehát, most lesz egy hét amikor parkolni fog, és ezért szeretném lekérdezni néha a pozíciót. Kapcsolóüzemü töltővel bírná egy hétig?
(#) valaki2233 válasza pauer98 hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

404-not found légyszi tudnál másik linket küldeni?
(#) pauer98 hozzászólása Júl 24, 2014 /

(#) valaki2233 hozzászólása Júl 24, 2014 /

Az alább feltöltött áramkörbe honnan tudnék ilyen fojtást beszerezni a Mercateon kívül??? MIlyen típus, milyyen paraméterekkel?
Következő: »»   2351 / 4005
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem