Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2327 / 3611
(#) pjg válasza botesz hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nem tudom. Ezeket nem ismerem. Egyáltalán nem foglalkozom ilyen gépekkel.. Csak a DSLR-el.
Van ugyan egy kis Pentaxom. 3 Megapixeles. De az játékszer. Bár nagyon jó optikája van.
(#) SzervízMacska válasza botesz hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Nem tudom, mit értesz a fókuszálás alatt. Mert mind vagy fix fókuszos, vagy követő AF. Szerintem az előbbi a jobb megoldás, mert az nem ugrál, remeg mint a hülyegyerek, hanem tág tartományban minden éles. Folyamatos kézi fókuszállítási lehetőség nem a húszezres kategória sajátja. Talán egy tükörreflexes gépnél, illetve félprofi videókameráknál fordul elő. Nekem mindkét jelenlegi telefonom kínlódik az AF-el, a végeredmény mozgó téma esetén csapnivaló. Pedig csupa kétszázezres készülékről van szó. Van egy androidos fényképezőm is, de az is darabosan állítja után a fókuszt, viszonylag lassan mozgó témánál is. Ami nálam bevált, az egy akciókamera, mely fix fókuszos. Lehet vele ugrálni, extrém gyors mozgásokat felvenni, mindig éles, jó képet ad.
(#) mikrokapcsolo válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Egy picit eltér az eredeti témától, de konkrétan tőled kérdezem, hogy pontosan milyen akciókamerát használsz? Mert amiket a YouTube-ra tettél fel villamos menet videókat, azokból kettőre, vagy mobiusra, vagy goprora tippelek.
(#) SzervízMacska válasza pjg hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

A Sonynak régen volt egy nightshot nevű funkciója. Gyakorlatilag nulla megvilágítással is jól kivehető, igaz csak szürkeárnyalatos képeket lehetett készíteni. A mai napig megvan egy ilyen gépem, csak már nem használom. Arra sem emlékszem, hogy videót vesz-e fel. De ha igen, akkor is max vga lehet a felbontás...
(#) SzervízMacska válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Kérlek szépen nem nyertél, a piros hangszóró most nálam marad.
A kamerám tipusa Drift HD Ghost.

image.jpg

Sebaj, majd máskor! Viszont, szép képe van nekije nappal, viszont este zajosodik. Bár ez az én gopromra is igaz, annak nagy hátránya, hogy nincsen nézőkéje, vagy eltalálom, hogy hova néz, vagy az android alkalmazással benézem, hogy ne nézzem be.

Tudtommal ahhoz is lehet kijelzőt venni - igaz, nem olcsó. Annak idején két dolog miatt választottam. Egyrészt tok nélkül vízálló, a másik pedig a rögzítése, ami azonos a fényképezőgépeknél használatos állványmenettel. Így kompatibilis az állványokkal, különféle egcájgokkal, amiket eredetileg fotózáshoz vettem.

A nagy bánatom valóban az éjszakai felvétel, meg az androidos/ájfónos program. A kezdeti időkben nem működött, azóta nem is foglalkoztam vele. Csak előnézeti képet adott, felvétel közben semmit. Fájlmásolás meg csak folyamatos töltéssel volt lehetséges. Ugyanis ez a művelet mindkét eszköz akkuját villámgyorsan lezabálta.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014

Nekem volt szerencsém megismerkedni vele, mielőtt megvettem, de bele is szerettem. Van kijelző hozzá, persze, csak huszonezerért. annyiér jobban járok, egy alkalmazással. És-sel nem kezdünk mondatot ehhez vettem olyan átalakító talpat, hogy rá menjen a normál állványmenetre is, mert úgy is használom sokszor.

Idézet:
„És-sel nem kezdünk mondatot”

Ez most hogy jön ide? Én kezdtem? Mert nem találom. Akkor én kérek elnézést. Nem akarom magamat fényezni, de helyesírásért még egyszer sem kellett rám szólni. Úgy gondolom, elég szépen, tagoltan írok - szinte mindig mobilról... Aki nem hiszi, járjon utána!

Jaj, félre ne értsd, én írtam, ott, ahol jeleztem is, csak általában sokszor kezdem a mondatot "és"-el de már ilyenkor automatikusan írom, vagy mondom utána. Ez post speciel úgy jött létre, hogy leírtam a mondandómat, majd visszaolvasáskor láttam meg, de nem fogalmaztam át. Én kérek mellnézést, hogy összekavartalak.

Semmi baj, csak nem értettem a szitut. Egyébként a kettővel ezelőtti hozzászólásomat módosítottam. Mit gondolsz, érdemes lenne valami infrás fényforrással próbálkozni az éjszakai felvételeknél?

Hát, közelre igen, de távolra, olyan 10-20m-re szerintem nem világít el annyira, hogy rendesen terítse a látni kívánt részt. Van itthon ilyen "biztonsági" kínai kamerám, annak van olyan 15-20 infra ledje, az mondjuk olyan 10m-re világít, de a saját kamerájával nézve bezöldül a képe. Van az utcánkban egy ugyanilyen kamera, holnap este elmegyek arra a goproval, és megnézem mit lát, majd felteszem ide a videót, vagy nem tudom. Én is gondolkodtam rajta, hogy mivel lehetne sötétben (nem feltétlen éjszaka, beltéren pl.) javítani a zajon, de az infra ledig nem jutottam. Viszont csináltam 4db olyan erős ledepanelt (Ki mit építettbe fel is tettem) ami még nappal is sok, azzal jól bevált, de azt utána már nem lehet használni, mint rejtett/ kis méretű kamera, mert vagy egy panel infra led van, ami a méretet növeli, vagy egy panel fehér led van, ami meg mindenhonnan gyönyörűen látszik. Mellesleg Neked pedig a vezetőfülkében pedig visszavilágítana a szélvédőről, ami feltelezem, borzasztó zavaró. Minden esetre teszek egy próbát az infra ledes kamerával holnap.

Előre is köszönöm!

Egyébként szoktam mozizni régebben. Ez annyit jelentett, hogy nem húztam be magam mögött a függönyt, s a szélvédőt mintegy kivetítőként használva néztem a bent folyó eseményeket. Azóta a szemem is hamarabb fárad, meg szigorúan tiltott is, ezért felhagytam vele.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Ez lapos tető lesz? Nem írtál rá méreteket sem így nehéz segíteni.
(#) botesz válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

A fókuszálás alatt a témakövető AF et értem csak az a gond hogy ez gyönyörűen fókusuál mindenre addig amíg le nem nyomom a rec gombot akkor beállít egy fókuszt és azzal megy végig az egész.
(#) mikrokapcsolo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Igaz, igaz. Most jobb, ha meghúzom magam egy kicsit...
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Módosítva.

ház.jpg

Ami inkább érdekes, az a két fal távolsága és hogy milyen fedés kerül rá.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Belső alapterület: 3,87*4,3m. A tető szerintem hullámpala lesz mert abból van itthon a legtöbb. Szerintem lapos tető lesz kb 120 fokos lejtéssel.

Négy méteres fesztávra kevés az 5x10-es léc. Valami miatt nem tudok a képedre rajzolni a Paint-el, de talán érthető ha leírom Legalább egy 15x15-ös Fa kéne a kép síkjára merőlegesen középre a nem látható falakra támasztva. A hullámpalát nem látom, hogyan fogod rátenni, az alá is kell fa.

ház.jpg

(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Mégis sikerült rajzolnom, de bármilyen színt választottam csak szürkével a fene sem érti ezt.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Annyit hozzátennék, hogy nálam 4.5m fesztávra, egymástól 1.1m távolságra 10x10 gerendák vannak. Hullámpala a gerendákkal párhuzamosan, kb. 120 fokos (nálunk 30 fokosnak mondják) lejtéssel. Ez a gerenda gyenge, kissé behajlik. Ennél mindenképpen erősebb legyen. Mint zolika60 írta, 15x15 szerintem is kell. Vagy 10x15 élére állítva, de akkor több kell, tehát közelebb egymáshoz. Télen a rajta lévő hó súlya nagyon sok is lehet.
(#) granpa hozzászólása Júl 25, 2014 /

Szevasztok!
Tud valaki beszerzési helyet, ahol találok 1"-os, keskeny-pofás, svéd-fogót. Nem aranyárban,de használhatót. Sajnos az enyémet lenyúlták; sokat használt, ~40 éves, de éles fogakkal! Kerestem már piacokon is, de 'megvigasztaltak': olyan minőség már nincs. Ha valakinél ott hever a nagypapáé, szívesen megvenném.
(#) Gery78 válasza granpa hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Szia Kálmán!
Amikor a fürdőszobát újítottuk fel én akkor vettem a Platform áruházban kb. 6.000Ft-ért 1,5"-ost. Az 1"-os olyan 3.800-4000 körül volt ha jól emlékszem. Bivaly erős lengyel szerszámot vettem, a fogai nem csorbultak ki, Cr-V ötvözetből van, és szép piros a színe. Csak ajánlani tudom.
(#) granpa válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Szia Geri!
Ha megint Pesten leszek, megnézem. Én a kék színűt kedvelem.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Az hideg vízhez való.
(#) mikrokapcsolo válasza granpa hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Üdv Urak!
Ha megtalálom a platform katalógusomat, mindjárt megnézem, hogy van-e, és hogy mennyiért.
Kis türelmet!
(#) pjg hozzászólása Júl 25, 2014 /

(#) mikrokapcsolo válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Ezeket találtam, mint ilyen szerszám, az utolsó sorban lévő az a kisker ár.
(#) granpa válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Köszönöm, de ez nem svéd-fogó, az jóval erősebb.
Következő: »»   2327 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem