Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Oh köszi, rendben majd kicserélem őket!
A táp külön van szűrve! És akkor lehet ezért nem szól.
krisyking fórumtárs hozzászólása komolytalan jellege miatt törölve!
Több komolyságot kérünk! Ez nem játszótér!
Pedig olyan kíváncsi lettem volna az okosabbnál okosabb válaszokra
Mintha olyat írtál volna régebben, hogy fordítva volt a kimeneti kondi, és egy ideig mintha szólt is volna. Akkor nem forrósodott fel az IC? Nem lehet, hogy tönkre ment?
Érdekes volt a dolog mert fordítva szólt egy ideig de nem volt forró!
Utánna már miután nem szólt akkor kezdett el melegedni hűtőbordán is a mellett, hogy eddig nem nagyon melegedett!
ilyen lehetetlen dolgokat kérek? egyáltalán létezik olyan erősítő aminek 100v kell?
mostani kérdésedre lehet, hogy itt a válasz!
Szerintem van 100V-os erősítő! Itt 100Voltos rendszerekről ír. Bővebben: Link
Szerintetek ez, hány voltig bírja, és kb hány watt?
nekem nem a 100v kimenőn van a hangsúly hanem azon hogy van 1 trafóm a mi egyenirányítva meg szabályozva durván 100v(98)
más, a hangszorókank kb mien feszkó kell? vagy inkább mi az amit kibírnak főleg az eclipse2 es 250 w os hangszoróra vokkiváncsi
.....és 40V de sztem megy 30-al is de talán nagyobb szürôkondi kéne
Létezik olyan erősítő, de egyrészt elfelejtetted közölni, hogy +/-100V, vagy +100V tápfeszt szeretnél adni neki, másrészt valószínűleg elfelejtetted azt az egyszerű tényt is, hogy egy normális erősítő 100 V-ról 8 ohmos terhelésre nem 250W-ot fog leadni, ahogy te szeretnéd, hanem max kivezérlésnél majdnem 500 W-ot, ami egyrészt elszenesítheti a hangszóródat, másrészt 2-szer annyi végtranyót kell beletenned, ami viszont a pénztárcádat üríti ki. Lehet korlátozni a kivezérlést, de a tranyókat akkor is 500 W-ra kell méretezni.
Hehe, nekem is olyan hangszóróim van 50Wattnál már majd meghalnak
Itt az erősítő részletes leírása, megtalálsz róla mindent! (Igaz, angolul van.)
Bővebben: Link
úgy látom hogy itt 28W-ot ír... egyre jobban fejlôdünk annál jobban becsapják az embert. Ez volt az elsô erôsítôm, ugyanez a kapcsolás van meg egy régi folyóiratban, s ott 20W-ot ír 4ohm-ra, és magyar Csak kár h nem megy a scanner
sziasztok.
abban kérem a segitségeteket hogy van egy Sony ta-ax22 es tipusu erölködöm vagyis csak a bele amiben a végfok egy STK2129 is hibrid és ami nekem zavaro kicsit és gondolom az az elöfoka egy STK3041 es. a szerkezet asztalon müködik viszinot kicsit le szeretném csökkenteni a méretét lényegében csak a végfokot akarom megmenteni a gyári panelrol. hosszas keresgélés után akadtam rá a gyári kapcsolási rajzra amiben csak az a baj hogy ott van a 3041 es hibrid is. szerintetek ki lehet hagyni azt a körböl ? ha valaki esetleg tud segiteni ebben és át tudná nekem ugy rajzolni hogy ez anélkül is menne azt megköszönöm elöre. jah megvan még a gyári 2129 es nek is a doksija csakhát eléggé csunyácska nah abban viszont a tranyok tipusai nincsenek feltüntetve. válaszokat köszönöm.
Én most vettem 1 végfokot nagyon brutál orosz cucc
Súlya 37kg 4.Ohmon 650.W RMSx2 8.Ohmon 380.W RMSx2 Bridge 1200.W Ennek nincs párja Castone minőségre fapados ehhez képes képeket tudok csinálni de panel rajzom nincs . Meg van 1 Block diagram is ha érdekel valakit. Kicsit húzos árban de megérte 95 000huf.De van benne limiter meg sok sok védelem ami remélem működik is mert itt nem 2.volt kering az ereiben
Aha, érdekel,.. Szeretem az Orosz cuccokat, főleg a félvezetőket, meg a trafókat,..
Lássuk mi pipálja le a Castonet,.. (amgy 37kg, nem semmi,..)
Elnézést nagyon elnéztem a súját csak 19 kg bocsi, a 3000w-os változata annyi. A toroid átmérője 21 cm Magassága 8,5 cm,csak mondom mert képen kicsinek látszik.
Kép: Hivatkozás
95 e ft ? kicsit drága volt sztem
tranyókból kiindulva, 2 * 300W /4 ohm ÉN szerintem
Szerintem is de kegyetlen árak vannak a disco iparban.
És 200 000ft hangfalakra nem mernék házi készítésű végeket rakni
:eek2: Te nagy zenekedvelő lehetsz De nem sok ez egy kicsit.
Mihez képest 7 éve gyüjtögetem a pénzt és a cuccokat amiket a zenélésből szerzek,most vettem 4 db 400/800 mélynyomókat és 2 db 300w drivert. Sajna lassan gyűlik de azért gyűlik
Idézet: „És 200 000ft hangfalakra nem mernék házi készítésű végeket rakni” Miert? En mar raktam a sajat keszitesu erositomet millios hangfalakra ... nem feltem, mert csatolo kondi van a kimeneten Egyebkent pedig egy jol megepitett es vedelemmel ellatott hazi keszitesu erosito semmivel sem rosszabb egy gyarinal ... sot! Idézet: „gyebkent pedig egy jol megepitett es vedelemmel ellatott hazi keszitesu erosito semmivel sem rosszabb egy gyarinal ... sot! ” Így igaz!
Én is épp egy HÁZI készítésű (,mármint, hogy jómagam) csöves végfokot hallgatok. PCL86- ból van párhuzamosan kötve 2 db. Sajna még csak monó, de ha beszerzek hozzá mindent, akkor sztereo lesz, 2X 4Csővel.
Szevasz,
Szép szerzemény! A trafó feltűnően nagy, ekkora teljesítményűekbe nem szokás ilyen, kb. 2KVA-es (!) trafót tenni. + Még látom pufferek is vannak bőven. Már csak a csatornánkénti 4 pár végtranyót nem értem, mert azok tényleg 300-400W-ra elegendőek csatornánként. Na persze ha van benne SOA-védelem és brutál a hűtés akkor lehet hogy tud 500-600W-ot is biztonságosan. 95-ért újonnan nem rossz vétel, bár én ennyiből vagy digitvéget vettem volna használtan, vagy egy naghyobb "analógot" használtan. Ha odafigyelsz és tudod mire kell figyelni nagyon megérik a használd dolgok. Amint megveszel valamit nagyot csökken az értéke, ez a 95-ös erősítő mostmár csak 65-öt ér kb. Vagyis ha használtan veszed akkor 30-at spórolsz. Egyébként mégegyszer grat, aztán tessék vele jó hangosan bulizni!!! Üdv.! UI.: Castone-ra pedig azt szoktuk mondani hogy "kisiparos munka szép csomagolásban". Bizonyos célokra jók egyébként, én is dolgoztam több Castone-al. |
Bejelentkezés
Hirdetés |