Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
" A kisebb súrlódás és a hengerfal kopásának csökkentése érdekében puhább anyagú dugattyúk és gyűrűk kerültek ebbe a motorba, így azok hamarabb kopnak."
Én úgy halottam, hogy a szelepszár szimeringnél jut be az olaj. Köszönöm a magyarázatot!
Ott is juthat be, de nem csak azért eszi az olajat. Ha szelepszár szimeringes, akkor általában hidegindítás után füstöl, meg motorfék üzemben gázelvétel után. De mivel a gyűrűk is puhábbak, így azok is szeretnek kopni, főleg ha valamikor nem kaptak rendes olajat és nem cserélték időben.
Ezen most miért lett módosítva moderátor által?
Nekunk a fogyasztásával annyira nemvolt gond, megette a magáét, de utánfutó-val is elbánt simán. Az alkatrészek drágábbak voltak, ezért is sajnálom. Gondolom alkatrésznek szétlesz adva.
![]()
Sziasztok!
Megvolt az első napom az új cégnél, először eléggé rosszul éreztem magamat ott, nem találtam a helyemet, aztán lassacskán beilleszkedtem az új körbe. Ma légtechnikai csöveket szigeteltem a magam csöndességében, meg vizet zárogattunk ki egy épületben, ennyivel telt el a 9,5 óra.
Sziasztok!
Ez mennyire lehet megbízható: Albérleti lakások ?
Majonézes tejet cseréd le főzőtejszínre, az olajat füstölt szalonna kisült zsírjára, adj hozzá frissen őrölt borsot, pici sót, esetleg kis frissen őrölt chilit...Friss petrezselyemmel szórd meg
![]() Egyébként hibátlan...
Szep estet!
Volt itt mar valakinek terd porc letores miatt mutete? En most fekudtem be a hatvani korhazba, delelott mutenek, altatas nelkul, derektol lefele erzestelenitovel. Valami endoszkopos vagy milyen mutetet magyaraztak nekem, de fogalmam sincs, hogy az miaz, szoval az ejjel biztosan nem alszok, mert be vagyok rezelve. Valakinek valami hasznos informacioja errol?
Az "endoszkópos" azt jelenti, nem vágják fel 15cm hosszan, hanem egy (vagy két) kis lyukon keresztül megberhelik a sérül részt (gyorsabb, biztosabb gyógyulás). Aludj nyugodtan. Kissé érdekes lesz, hogy nem érzel semmit deréktól.
![]()
Nekem volt, úgy 11 éve. Előtte adtak valami bogyót, amitől műtét alatt jót szundiztam. De ha te nem alszol el, akkor a monitoron nézheted hogy mit csinálnak a térdeddel. Igazából gerincbe érzéstelenítenek ( azt hiszem lumbálásnak hívják), deréktól lefelé semmit nem érzel. Meg buherálják a térdedet, majd betesznek egy drain csövet ( ha jól emlékszem így hívják )a térd köré, ez két napig bent volt nekem, a felesleges váladék ezen keresztül távozik. Igazából az fáj, mikor ezt kiveszik, de ez is csak a kivételkor. Utána párszor meglátogat a gyógytornász. A térdműtéteseket 3-4 nap múlva úgy is kirúgják a kórházból
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
Kíváncsi lennék mi a lenne ha ezt itthon is mégcsinálnák!Bővebben: Link
Koszonom szepen mind harmotoknak az informaciot es a jo kivansagot. Amint eszhez terek beszamolok a dolgokrol!
![]()
Sziasztok, ma lefestettem a 4 polcból kettőt. Tudjátok, azokból amiket a műhelyesben említettem. Érdekes ez az acetonos festék, felkentem és 5 perc múlva túrósra kötött a vason. Lehet attól volt hogy régi a festék, de tudtommal ha a festék elöregedik akkor nem akar megkötni. Volt vagy 40 éves amivel festettem. A szaga meg...hát szédültem egy darabig tőle.
![]()
Hát az a 40 éves festék nem csodálom, hogy túrósodott, szerintem inkább vegyél egy küblivel, és azt a rossz festéket távolítsd el róla. Ha már dolgozol vele, akkor legyen szép, és jó, nem igaz? Béka a WC felújításos részben használt valami 10 éves festéket, azzal festette le a csövet. Az nem volt gyenge mutatvány.
![]()
Nincs ezzel a festékkel amúgy semmi baj, szépen csurog, hígítható, csak kicsit hamar köt. Azért ezzel lett festve, mert találtam belőle 4 bontatlan dobozzal a papáméknál. Padláson lesz, a festék csak azért kerül a vázra hogy ne rozsdásodjon. Elég szép lett, ha elkészül mind a négy akkor mutatok róla képet.
Túrósodás két okból lehet: Volt alatta valami régi festék (ez szeret mindent feloldani), túl vastag rétegben kented. Fánál, első réteg leheletnyi, csiszolás, festés. Fémnél, alapos tisztítás után, szintén két réteg javallt.
Régi festék nem volt, előtte mivel hegesztettük ezért fém tisztára volt csiszolva minden. Igen a második variáció volt a gond, túl vastagon volt kenve. Apám hígította be, azt hittem hogy jól. De túl sűrű volt. Én még tovább hígítottam, azután jó lett.
Én innen az apróból vettem egy kollégától, azóta is hiba nélkül működik.
![]()
Üdv! Egy kb fél órás erős záport túl fog élni egy hangaszóró? Ugyebár ha Béka egy az egyben kimossa az elekrtomos dolgokat, akkor gondolom ez is tűl fogja élni. Szerintetek?
Talán, ha nem veri szét és nem kapcsolod be vizesen.
Nem verte szét. A membrán és a pereme teljesen ép, csak vizes. Majd én is "ottfelejtem" valahol néhány hétre.
![]()
Akkor tán megúszta. Szó szerint.
![]()
Sziasztok!
Köztetek látott már valaki gömbvillámot? Mert eléggé szkeptikus vagyok azóta, amióta egy tanártól hallottam, hogy nem létezik. Én magam még sose láttam, bár állítólag egyszer agyoncsapott egy focistát Pesten. (Jó pár éve.)
Ott az oszlopokon szerintem sima ív fut át, mert a szél lengeti, és itt-ott túl közel kerül egymáshoz, majd az ív végig fut, amerre a szél fújja. Egyébként hallani is a videón a hálózati frekvenciából eredő zajt, amikor ív van.
Valami ilyesmit kellene keresni, ez közelebb állhat a valósághoz! A feltételes mód nem véletlen, erről nagyon megoszlanak a vélemények!
Ez valóban fárasztó, különösen így estefelé.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |