Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma

Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 21
(#) Szebence válasza Robi1989 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Ez a viper ez mit takar? mert ilyet nem találok még külföldön se. Csak "sima" ati radeon 4890-et. Esetleg meglehetne próbálni, hogy más, 4890-es kártyákon megnézni az alkatrészeket, hogy mennyire egyeznek. Nekem is van 2db 4890-es kártyám (de nem biztos, hogy eza száma) hibásként vettem őket, talán ebben a témában foglalkoztak is vele. (Még azóta sem jó és jelenleg nincs is nálam.)
(#) Robi1989 hozzászólása Nov 21, 2013 /

ez egy pro seria volt szerintem nemsokat keszitetek belole nemtom de nalunk kb 50euro egy jo alapotban levo kartya...De beszeltem egy szerviszesel es azt mondta hogy valalja a javitast kb 10e lenne plusz a szalitas meg 5 e...de az is lehet hogy majd az lesz hogy ''megneztem a kartyat meg mas baja is van a javitas igy 40e bla bla'' es akor megint penzkidobas az egesz...nemtom kimegyek es lehuzom a wc n lehet jobban jarok nemtom de egy ps2 adtam erte nem is ojan regen kivalo alapotban...
(#) bbalazs_ válasza Robi1989 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Mielott kihajitod, azert probalkozz valamivel:
Elsokent latnod kell, hogy a kartyan vannak olyan alkatreszhelyek, amik SOHA nem is kerultek beforrasztasra. Ez szinte azonnal latszik az erintetlen on miatt.
Aztan ha jobban megnezed, a kialakitasuk erosen szimmetrikus, vagyis azon az oldalon, ahol ott van a kondi, kiforraszthato es lemerheto.
Ha meg minden kotel szakad, akkor probalgatassal (mondjuk 1n,10n,100n, ha ez nem, akkor 10p) is lehet valamire menni. Az esetleges ellenallasoknal ugyanigy jarj el, eloszor megnezni, hogy van-e hasonlo szerkezetu elrendezes, aztan beprobalni 1k,10k,100k.
egyebkent en ezekkel kezdenem, mert 1-2 fel- vagy lehuzo ellenallas fontosabb funkciot toltHET be, mint a kondik. A kondik hianyara szerintem elsosorban szemeteles, hibas csikok, stb. jelentkezhetnek.

Szerkesztes: elolvasva az eredeti kerdest, nem egyertelmu, hogy video- es hogy egyaltalan hardverhiba-e.
Mas is jatek lefagy-e vele vagy csak ez? A lefagyos jatek mas videokartyaval megy-e?
Mit takar a "lefagyas"? Mindig ugyanakkor jon, vagy kapcsolatba hozhato a bekapcsolasi idovel, mukodesi idovel, elotte vegzett video-megerolteto muveletekkel?
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
(#) Robi1989 hozzászólása Nov 21, 2013 /

a jatekok mindig ugyanakor fagynak masik kartyaval pedig gond nelkul mukodnek...a masik kartya egy ati radeon 3850 es bekebeli de nagyon jol mukodik...aszem estere belefogok a probalkozasba es megletjuk mi jon osze...irok ahogy felakadok valahol...koszonom a jo tanacsokat mindenkinek!!!
(#) Gabó válasza Robi1989 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Hát őszintén max 10% esély a javításra. A karcok is elég dúrvának néznek ki, ha megsérült a vezetősáv, azt javítani nem nagyon lehet. Szervízbe elvinni nem érdemes. Ha tudod, kérd vissza a pénzed, és add vissza akitől vetted.
(#) Székely istván hozzászólása Dec 5, 2013 /

Sziasztok. lenne egy nagy kérdésem.Minap kaptam egy nvida geforce gt630-as videokártyát.Sehogyan se tudtuk feltelepíteni,azaz használatra bírni.Lehet-e az a probléma,hogy a tápegységem gyenge?A kapott cd-t feltelepítettem.
Van-e valami megoldás,vagy adjam el és vegyek másikat? A megoldás jobban érdekel.
Előre is köszönöm segítségeteket.
(#) eSDi válasza Székely istván hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Üdv!

Milyen hardverkörnyezetben szeretnéd telepíteni és milyen OP rendszer alatt? És konkrétan mi a hibajelenség?
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
(#) Székely istván hozzászólása Dec 6, 2013 /

Jelenleg win7 ultimate van a gépemen,bár xp alatt se ment. Feltelepíteni engedte.Hibának ki írta :
a windows letíltótta ..mert nem talált megfelelő hardvert.Volt valami hiba kód egy 43-as. Ja a gépemben 1,5G ram van és 430w-os tápegység. Az alaplap egy FSB1066-os.3G procival.

Kb ennyit tudok a gépemről.
(#) eSDi válasza Székely istván hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Ez nem egy böszme erős kártya, így nincs is rajta tápcsatlakotó, tehát elég kell legyen a 430W-os táp. Az nVidia 300W-ost ír a követelménynek, de még az is sok, mert 25-45-65W a fogyasztása típustól függően. Ha nem a legfrissebb driverrel próbáltad feltelepíteni (az nVidia oldaláról szedd le), akkor mindenképpen próbáld azzal. Esetleg, ha megoldható, akkor egy friss Win telepítéssel kellene kipróbálni. Ha minden esetben ugyan ezt produkálja, akkor sajnos rossz a kártya, vagy nem kompatibilis az alaplappal. Ez utóbbi is sajnos benne lehet a pakliban, de akár egy BIOS frissítés is megodhatja.
(#) Székely istván hozzászólása Dec 9, 2013 /

Valószínű az alaplap a ludas.Holnap kapok egy másikat . Próba szerencse,legalább is a fiaim szerint.
Tegnap egész nap küzdöttek a géppel.Siker semmi.Szerdán majd írok mi lett a végeredmény.
Addig is köszönöm segítségedet!
(#) roccat hozzászólása Dec 19, 2013 /

Hali!
Lenne egy olyan problémám, hogy a videó kártyámnak elveszett a DVD-je, és ezért internetről kellet letöltenem hozzá driver-t, de sajnos az a gond, hogy hiába töltök le hozzá bármilyen driver-t, egyszerűen nem működik. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek, a vidikari halt be, vagy csak egyszerűen nem lehet hozzá letölteni egy normális driver-t?(Már vagy 20-at letöltöttem hozzá, de egyik sem jó.)
Videó kártya: ASUS HD7770-2GD5
Előre is köszönöm a választ!
(#) kergerooka hozzászólása Jan 23, 2014 /

sziasztok.tudom nem kéne ezzel foglalkoznom,de szeretném kicserélni az egyik kondit a vidkarimon,sajna nem tudok pont olyan típusút szerezni mint ami kéne fz78 1500uf 6.3v,kérdés egyszerű rakhatok-e bele más típusú kondit megfelelő farád és volt arányút,ha igen milyen tartományok közt/mert ugye pont nincs a boltban 1500uf 6.3v-os/,ha nem miért a válaszokat köszi.
(#) Balu12 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

A Viper nem jelent semmi Extrát. Nem jut eszembe hogy melyik márka használja. Ez olyan mint az ASUS ROG elnevezés.
A sima kártya módosított verziója valószínüleg ugyan azzal a nyákkal.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
(#) eSDi válasza kergerooka hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Egyértelműen 6.3V-nál ne legyen kisebb feszültség tűrésű, viszont, ha 1500µF-tól egy kicsivel (100-200µF-al) kisebb, az talán még nem olyan nagy probléma. De inkább legyen az is nagyobb, vagy egyenlő.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
(#) kergerooka válasza eSDi hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

(#) eSDi válasza kergerooka hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Az értéke alapján és, ha furatszerelt ami a kártyán van akkor igen. De csak akkor, ha Low ESR-es (kis soros belső ellenállású).
(#) kergerooka válasza eSDi hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

hát amit belinkeltem beleraktam,most pár órája ugyanúgy műxik mint a kidurrant kondival,hagyom bekapcsolva még meg na persze majd játszok újraindításokkal is,meglátom mi lesz ,köszi mindenkinek aki hozzámszólt.
(#) bakter32 hozzászólása Márc 29, 2014 /

Sziasztok!

Problémám a következő:Vettem egy új alaplapot és bele raktam a régi kb 4 éves VGA-t nvidia geforce gts450 2gb pcie de a gép nem ismeri fel csak szabványos VGA-nak.Van kép meg minden de a drivert sem kéri sőt ha telepítem 63%-nál meg áll.
(#) Lali24 hozzászólása Jún 7, 2014 /

Sziasztok!
Az egyik barátomnak meghibásodott a videókártyája (gf-gts250le), de ugy, hogy a gép sem indul el. Elhozta nekem, hogy nézzem meg. Teszterel át nézegettem és a procija alatt van egy nagyobb dióda amin zárlatot mérek meg két fetten is (M3006D). A véleményetek nélkül nem szeretnék hozzá babrálni, ha esetleg érdemes még vele foglalkozni?
(#) mythbuster hozzászólása Aug 6, 2014 /

Sziasztok!

Nagyi számítógépébe szerettem volna beszerelni egy videokártyát a mai nap folyamán, ami egy Geforce mx440 64MB AGP8x névre hallgat. Amint elindítottam, megjelenik 4-5 sor a videokártya adataival(hibátlanul), majd fekete képernyő. Ha elkezdtem mozgatni a lapban piros csíkok is társultak hozza, így elhatároztam hogy vagy megcsinálom vagy teljesen kinyírom de úgy nem hagyom. A panel átnézését követően arra lettem figyelmes, hogy az egyik 6,3V 1000µF-s elkó elszált, így cseréltem azt és a szomszédját is(10V 3300uF), de semmi javulás. Ekkor a memóriachippekre kezdtem gyanakodni, így fogtam és mind a 4 chippet átforrasztottam de ugyanaz maradt.

Lehetséges, hogy GPU BGA forrasztás okozza a problémát?

Sajnos hőlégfúvóm nincs de hajszárítóval és házi folyasztóval(hegedűgyanta acetonban higítva) megpróbálhatom átfűteni 10 perces szárítással, bár nem tudom mennyire éri meg mert a BGA elég érzékeny, és már a módszerért fogok kapni tőletek a fejemre, hogy beírtam egy szakmai topicba...

Tudom, ha BGA -ról van szó a hőlégfúvót is elitélik sokan, de egy 12 éves kártyát nyílván nem fogok 20 milliós kemencén nyaraltatni, 23.000 forintért.

Elsődleges célom, hogy ha egy mód van rá nagyi tudjon jó minőségű videókat nézni a neten, a másodolagos hogy tanuljak belőle, ha nem jön össze max kukázok egy másikat a bontóból.
(#) eSDi válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Üdv!

Ha az a cél, hogy a nagyi jó minőségű videókat tudjon nézni a neten, akkor ez a kártya eléggé felejtős. Ahhoz, hogy a böngésző ki tudja használni a kártya hardveres gyorsítását, a kártyának minimum DX9-et kell támogatnia. Az MX440 sajnos csak DX8.1-es.

Nem feltétlenül kell hőlégfúvó a BGA-hoz. Végső esetben a sütőben is (legjobb az elektronyos, légkeverős) javítható a dolog. Keress rá a Youtube-on az "owen reflow" kifejezésre.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
(#) david10 hozzászólása Aug 10, 2014 /

Sziasztok,azert irok off-ba,mert ez elehet,hogy nem is problema.
Van egy Pentium 4 HT 3.4Ghz-es procis gepem(Fujitsu Siemens Esprimo Edition P2511,2GB RAM,Nvidia GeForce GT610),es az a baja,hogy ha a YouTbob-on 1080p-ben akarok videot nezni,akkor akadozik.A video minosege rossz,mert sotet van a szobaban.

Video a hibarol
A valaszokat elore is koszonom
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
(#) eSDi válasza david10 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Üdv!

A böngészőben és/vagy a Adobe Flash beállításaiban nincs bekapcsolva a hardveres gyorsítás. Legalábbis a 100%-os CPU használatból én erre következtetek. Annak a 3.4GHz-es procinak el kell vinnie rendesen a Youtube-os 1080p-t hardveres GPU rásegítéssel, még ha csak virtuális kétmagos is.
(#) david10 válasza eSDi hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Köszi a gyors választ! A Google Chrome-ban hol lehet a hardveres gyorsitást bekapcsolni?A proci sima Pentium 4 HT 3.4ghz.Ez a proci kétmagos?

Fogalmam sincs, hogy hol lehet, nem használok sem Chrome-ot, sem Firefox-ot amióta van IE10/11. Pont az ilyen nyűglődések miatt.
A proci fizikailag 1 magos, de virtuálisan 2 magosnak látszik, mert többé kevésbe 1 órajel ciklus alatt 2db utasítást tud végrehajtani (az órajel le és felfutó élénél). Jobb mint az egymagos, de nem ér fel a tényleges többmagos processzorokkal. Bár tudok ellenpéldát is, mert a 3GHz-es változat nagyobb teljesítményt nyújtott 1GB DDR400-as RAM-al, mint egy 2x2.1GHz-es AMD Turion X2-vel szerelt noti 3GB DDR2 800-as RAM-al.

Ha letöltöm az IE 11-et,akkor nem fog akadozni a video?

Elméletben nem, legalábbis nekem ilyen gondom még nem volt vele. Ki kell próbálni. Viszont sok embernek nem tetszik az IE, főként a régi beidegződések miatt (régen tényleg ratyi volt úgy a 9-ig). Annyit még hozzá tennék, hogy XP-re nem lehet feltelepíteni. Azt hiszem minimum Win7 kell neki.

Van WIN 7-em is,megkaptam,hogy hol kell engedelyezni a hardveres gyorsitast a Chrome-ban,engedelyeztem,ujrainditottam,de semmi valtozas nincsen.Fel akartam tenni az IE 11-et de nem engedi,mert mar az van.(lehet,hogy alapbol az van WIN7-en?)Ha az IE-bol akarom a videot megnezni,akkor csak 480p es 720p-t enged(720p-ben ment a Chrome-bol is.)

Ha be van kapcsolva az automatikus frissítés, akkor természetesen alapból felrakta. A 720p azért megy mindkét esetben, mert valószínűleg a proci még vígan elviszi. Lejátszás közben a videóablakon nyomj egy jobb klikket és a flash beállításokban engedélyezd a hardveres gyorsítást. Ha ígysem lesz jó, akkor esetleg driver probléma lehet.
Megtaláltam, hogy chrome-ban hol tudod ellenőrizni: chrome://gpu/
Ezt kell beírni a böngésző sávba.

Itt van a kep:
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014

2.png

1.png

Következő: »»   16 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem