Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1044 / 1385
(#) Beles válasza hotib hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Sziasztok!
Na kipróbáltam a nitro gőzös feketítést, és elég jók az eredmények! Összedobtam gyorsan egy nyákot, sokkal jobb lett, mint eddig. Fóliára nyomtatott nyáktervnél is jó, nem csak paus papírral. Raktam egy képet a régi próbálkozásomról, és a mostaniról. A feliratok már a fólián is hibásak, azért nem lett jó a nyákon sem!
(#) kaqkk válasza Beles hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Gratulálok !
(#) elektros90 hozzászólása Aug 8, 2014 /
 
Sziasztok! Vettem megint dry fóliákat, mivel a kínai "krém" nemérkezett meg. (A pénzt visszakaptam). Mivel az előző garnitúra kicsit sérült volt már, nemjártam nagy sikerrel.
De ma megpróbáltam az újal. A fólia felvitele, laminálás másodszorra és harmadszorra is már tökéletesen sikerült. Az smd teszt panellel próbálkoztam megint. A kis négyzetek néhol összeérnek, de az jobb nem lesz. De olyan nem is kell nekem házi körülmények között. A vaskloridot mikróban felmelegítettem, így a maratás sokkal gyorsabb lett. Viszont amit nem értek... A végén mindig marad egy pici réz, amit "nembír" lemarni. Miért? Ja, meg mégvalami. Az előhíváskor mindig akad egy vezetősáv, amiből "kiszakad" 1-5mm hosszú rész. Vagy feljön egy forrszem. Tehát mindig olyan 90-95% os a nyákom. Hogyan tudnám elkerülni?
(#) Beles válasza elektros90 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Ezt az SMD teszt panel nyáktervet ide tudná valaki adni? Vissza olvastam pár oldalt, de nem találtam. Szeretném kipróbálni hogyan sikerülne!
(#) kaqkk válasza elektros90 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
A vaskloridod valószínűleg gyenge már egy kissé .Tegyél bele egy vasszöget fél órára majd miután kivetted adj sósavat a lötyihez . A következő : cseréld a maratódat nátrium perszulfátra, vagy sósav hidrogénperoxid kombóra . Az hogy a fóliából felválik egy egy csík csak a nyák tisztításának -vagy a laminálásnak a hibája lehet . Vagy nem elég magas a lamináló hőfoka-vagy nem elég a szorítóerő,agy nem elég tiszta a nyák ...
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2014
(#) pluto válasza elektros90 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Szia!

Ha egyre gondolunk ezzel kapcsolatban:
Idézet:
„A végén mindig marad egy pici réz, amit "nembír" lemarni.”
Akkor az nem a Te hibád. Sajnálatos módon a nyák silány minősége a ludas. Az a rész ugyanis egy zárvány. Ilyesmibe nekem is sikerült már párszor belefutni. Szerintem nem érdemes foglalkozni vele - akkor sem ha nagyon bosszantó - inkább újból neki állni a nyáknak.
(#) Beles hozzászólása Aug 9, 2014 /
 
Tettem ma egy újjabb próbát. Úgy látszik 0,1mm-t a nyomtatóm sem képes normálisan nyomtatni. Viszont 0,2mm már elég jó. Itthonra igazából nincs is szükségem ennyire kicsire. A lényeg, hogy fényérzékeny fóliám tényleg jó, meg minden jó, egyedül már csak a maszkon múlik a végeredmény. Sajnos a nitrohigítós gőzölés után sem lett mindenhol tökéletes a fedés, de ezzel az eredménnyel már messzemenően meg vagyok elégedve Jövőhéten még lehet kipróbálom a sósav+hidrogén peroxid marást, eddig vas3kloriddal csináltam.
(#) kaqkk válasza Beles hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Próbáld csökkenteni a levilágítási időt ,nálam volt hogy 5s levilágítással lett tökéletes a nyák...
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2014
(#) Beles válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Nálam két 8W-os UVA cső van egy kibelezett scannerben. A csövek kb 4cm-re vannak egymástól. + egy pausz papír van az üveglap fölött. Így 3 percet világítottam. Neked mivel lett 5 másodperc alatt készen?
(#) kaqkk válasza Beles hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Pausra nyomtatott filmmel 6*18W os fénycsővel dry fóliával ..(de mostanában inkább 30-40 s szokott lenni) akkor nagyon gyenge volt a tonerem ezért csökkentettem le ennyire az időt....
(#) Beles válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Hát akkor majdnem 7x annyi fénnyel világítod le
(#) kaqkk válasza Beles hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
De kb 30 cm van a nyák és a csövek közt...
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014

2899178.jpg
    
(#) Beles válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Nagyon jól néz ki!
(#) szili83 hozzászólása Aug 10, 2014 /
 
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan szoktátok megoldani, ha egy A4-es lapnál nagyobb NYÁK-ot csináltok? Mármint a rávasalást. Úgy gondoltam, hogy elfelezem, s a felénél a lehető legkevesebb összekötés lesz. Rávasalom egyenként, majd ami nem tökéletesen ér össze, azt összekötöm festékfilccel.
(#) kaqkk válasza szili83 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Nyomtasd ki A/3 nyomtatóval.
(#) szili83 hozzászólása Aug 10, 2014 /
 
Se A3 nyomtatóm, de legfőképpen A3-as műnyomóm nincs.
(#) eyess válasza szili83 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Mi az ami nagyobb kell legyen mint A4 ?
(#) kaqkk válasza szili83 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Akkor sétálj el egy nyomdába, de nem vagyok benne biztos hogy akkora nyákot elsőre levasalsz ...
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
(#) eyess válasza szili83 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Hol is volt nekem egy ilyen tesztem , ja meg is van.
De viszont azt tudnám tanácsolni mielőtt még neki fognál , hogy ne egyből A4 legyen , vagy A3 legyen a méret , hanem mindig haladj a kicsitől a nagy méret felé .Ugyanis akkor fogod látni , hogy hol kell korrigálni , akár hőfok , vagy akár papír , és egyebek tekintetében.

Bővebben: Link
(#) szili83 válasza eyess hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Már kitapasztaltam. 135*340-es lesz a NYÁK.
(#) eyess válasza szili83 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Ekkora nyáklemez talán nincs is .
(#) hotib válasza Beles hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Remek!

Amíg a pausz méretváltozását az alkatrészek is (és a készülő elektronika egészben is) tolerálják, nincs ezzel semmi gond.
(#) szili83 válasza eyess hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Miért ne lenne, A3-es méretébe lazán. (297 × 420)
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
(#) eyess válasza szili83 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Ok , de mi is ez a nagy nyák kíváncsivá tettél .
(#) szili83 válasza eyess hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
GU-50 csöves erősítő
(#) eyess válasza szili83 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Értem , hát hajrá akkor.
(#) gulasoft válasza szili83 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Mivel a szélessége kisebb mint 305mm, ezért simán fóliázható.
(#) szili83 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 

Megoldom vasalással, otthoni nyomtatással. Csak annyit kell csinálnom tervezésnél, hogy középen kevés vezetőt használok. Úgyis egyik a jobb másik pedig a bal oldala az erősítőnek. Még csak a NYÁK-ot tervezgetem, mikor van időm.
(#) elektros90 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 12, 2014 /
 
Szia! Kipróbálnám a nátrium perszulfátot, ha jobb mint a vas-klorid. Azzal elég mocskos dolgozni... Hol lehet hozzájutni?

Pluto: Úgy értem, hogy a panel 98% le van már maratva, de akad vezetősáv ami melett van még egy kis maradék, amit nem és nem lemaratni.

Egyébként ha a dry fóliára cseppentek egy kis vizet és arra rakom rá a filmet, akkor jobban "rácuppan"... Árthat a levilágítás szempontjából, vagy a lézer fóliának, hogy nedves? A transparent spray-jel működött és legalább jó volt a fedés.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
(#) pluto válasza elektros90 hozzászólására (») Aug 12, 2014 /
 
Én is úgy értettem. A jó vezetősáv mellett, vagy a vezetősáv részeként, vagy mint akár egy híd két sáv között - volt itt már minden - mint egy sziget. És egyszerűen képtelen voltam lemaratni. Egyszer addig hagytam bent míg lemarta, de akkor a komplett nyák használhatatlan lett az alámarások miatt. Ez nyák hiba. Viszont soha nem fordult még elő gyári lakkozott nyákkal. Mintha egy jobb minőségű alapanyaggal dolgoznának. Bár ez csak egy szubjektív vélemény, de néha tényleg az volt az érzésem, hogy a nyákok is szebbek lettek. De lehet, hogy csak beképzelem.
Következő: »»   1044 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem