Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   63 / 169
(#) szili83 válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
EU-ból ha rendeled, akkor nincs VÁM se ÁFA.... Csak ha nem EU-s országból rendelsz.
(#) kpbendi válasza szili83 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Én tőlük vettem ugyanezt a típust. Tényleg megállt 65-ből és két hét alatt itt volt. Se vám, se ÁFA nem ment rá.
Ezt ráadásul usb-n keresztül lehet hackelni 5202p-re.
(#) szili83 válasza kpbendi hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 

Marad az owon. Az jó vétel perpill. Az akksi opciója tetszik, illetve abelső memóriája nagyobb.
(#) Chipmunk1960 válasza kpbendi hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Ha tudod pontosan, hogyan kell megírhatnád, nehogy elszúrjak valamit.
(#) ZsoltyFM hozzászólása Aug 4, 2014 /
 
A mai nap folyamán leadtam a rendelésemet a HANTEK DSO5202B -re.

Itt: Bővebben: Link
Áfa még hozzácsapódik. Bízom benne hogy olyan rossz vételt nem csinálok.

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
(#) kpbendi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Simán ráklikkeltem ebay-en a "buy it now" gombra. Paypal-en keresztül fizettem, kb. öt perc létrehozni egy paypal accountot, ha még nincs, de van sima bankkártyás fizetési mód is. A többi elég értelemszerű (posta cím megadása, feltételek elfogadása, megrendelés nyugtázása, a szokásos). Aztán már csak meg kell várni a csomagot.
(#) Chipmunk1960 válasza kpbendi hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Szia! Bocsi, félreérthető voltam. Az Ebayon vettem én is, a hackelésre gondoltam. Mert amit én találtam az, az alaplapon mutatott még + 2 SMD kondit, amit el kell távolítani.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014

DSO5072P.jpg
    
(#) Ge Lee válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Ááá. Szerintem ezeket a BGA-kat szándékosan teszik bele, a vevők örömére. Jó hogy csatoltad ezt a képet, így már biztos vagyok benne hogy ilyet sem veszek. Maradok a csövesnél, azt legalább tudom javítani.
(#) Chipmunk1960 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Valószínű, a pici flach-eket is bga.ban rakták fel, s volt 15-25 lába... bőven elfért volna körülötte, így meg mindíg csak a probléma volt vele. Mikor már sofveresen nem tudtad írni, egy nagy doboz volt gyártva hozzá, hogy HW-esen meg lehessen buherálni, gondolom ICSP. De reménykedek, hátha szerencsém lesz! A hűtés, /zaja/ legalábbis maximális!
(#) Ge Lee válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Fogyasztói társadalom, vedd meg, egy picit használd, majd vegyél újat...
(#) Chipmunk1960 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Igen, sajnos nagyon-is az! De azért reménykedek.....ha 30 évet nem is, de hátha kiszolgál.
(#) nagym6 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Én láttam egy hasonló belsejét. A forrasztásokat. Jó részük már ránézésre is hidegforrasztás. Nekem újonnan egyből javítani kellett. De azért nem hallani sok panaszt ezeknél meghibásodásra.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Hát ez az, már több ilyet hallottam... Némelyikhez árulnak az ebay-en komplett gombsort is, gondolom nem azért mert nem kell hozzá.
(#) kpbendi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Gondolom ezt a blogot ismered:

EEVBLOG Hantek hack topic

Itt minden infó megtalálható, csak alaposan végig kell nyálazni a hozzászólásokat.

Van egy ingyenes DSO - USB Tool
Ezzel - többek között - lehet bash commandokat küldeni a szkóp oprendszerének. Ezzel a módszerrel át lehet nevezni a megfelelő file-okat, illetve le lehet menteni pendrive-ra azokat a file-okat, amiket módosítani kell, majd módosítás után vissza lehet másolni a szkópra. A másolgatás azért kell, mert az usb tool csak commandokat küld, szövegszerkesztőt nem tud futtatni (vi-t sem).
Egyébként a hűtés halkítására is vannak megoldások a fenti blogon.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
(#) kpbendi válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Az a kérdés, hogy adott árkategórián belül mit lehet kapni. Ezen a szinten meg hardverben kb. ez van, legfeljebb más logóval és szoftverrel adják.
(#) Ge Lee válasza kpbendi hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Igen. Ha így nézzük még "rendben" is van a dolog, mert egy normálisabb csöves szkóp használtan is többe kerül mint mondjuk egy Hantek újan.
Az a bosszantó csak az egészben, hogy miért nem lehet normális forrasztást alkalmazni, illetve soklábú SMD-t a BGA helyett? Lehet hogy akkor csak a gombsor menne rajta tönkre az idő múlásával...
A folyton melegedő-lehűlő, ólommentes ónnal történt forrasztás programozott halál.
Rohde & Schwarz belsejét még nem láttam, az lehet hogy más, de arra a hobbistáknak nem telik.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
A Tektronix (digitális LCD-s) szkópom 15 évesen adtam el, tökéletesen működő állapotban, semmi baja sosem volt. Belsejét nézve tökéletes hibátlan technika. De kb. 5db. kínait lehet venni árából, és még a kínaiak eléggé többet is tudnak, mint a legkisebb Tektronix szkópok.
(#) killbill válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Idézet:
„miért nem lehet normális forrasztást alkalmazni, illetve soklábú SMD-t a BGA helyett?”


Azert mert egyreszt nagyon nagy lenne a sokszaz labu TQFP tok. Azon felul ezeken a frekvenciakon nem lehet nagyon hosszu laba a chipnek, itt mar szamolt impedancias vonalak vannak... Az oszcilloszkopot (es mast sem) ugy tervezik, hogy az otthon butykolo lelkes amatorok ki tudjak cserelni benne az IC-ket. Sajnos. Ez ma mar nem szempont. Sot, ma mar semmit nem ugy terveznek, hogy javitani lehessen. Manapsag nem adnak a TV melle kapcsolasi rajzot, mint annakidejen. Meg mellesleg mivel méred meg, hogy egy IC elromlott benne? Se muszered hozza (hiszen pont az romlott el), se rajz, se egyeb dokumentacio. Nem beszelve a cserealkatreszrol.
(#) Chipmunk1960 válasza kpbendi hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Köszi, nem ismertem! Jó pap holtig tanul.
(#) Chipmunk1960 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2014 / 1
 
Ez a nagyon-nagy átka az ROHS- technológiának! De az sem számolt utánna, hogy a kidobott készülékekkel, sokkal több környezeti kért okoznak, mint a kevés ónnal, ha 30-évig üzemel, mint régen. De ez a gyáraknak nem érdeke, csak az eladás, meg érje meg a gar végét! A másik, hogy az x cégnél a fiatal, tapasztalattal nem rendelkező lézeres BGA kezelő, még a legkisebb alkatrészt sem volt képes lecserélni, mert vagy szétégette a paneleket, vagy összeért, vagy nemért. /főleg semmihez/ De az kell minél kevesebb pénzért! Így sorra ment scrap-be a 2000$-os panel....
(#) Ge Lee válasza killbill hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Azt ne akarja nekem a gyártó megmagyarázni, hogy ha van még 3-4cm vezetősáv a lábak után, akkor számít az a néhány tized nH különbség ami a két tok között van. Mennek procik ennél sokkal gyorsabban is, és nem BGA tokban. Vagy ha már olyan, akkor lenne foglalatban mint egy CPU, vagy lennének a forrasztási oldalra átvezetve a lábak, nem sokat növelne a gyártási költségen.
A TV-k mellé valóban nem mellékelnek ma már rajzot, ettől függetlenül sok helyen meg tudják javítani, főleg hogy a táp és az inverter hibán kívül a többi elég ritka.
(#) Chipmunk1960 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Lehet azért nehezen LCD-k hez is rajzot keríteni, de nagyon gázos, van ott is 1-2 GBA a main board-on, aminek természetesen, nincsen meg a kellő hőcserélése. Erre különböző trükköket találtak ki a gyártók. Ventilla eleve nincsen, csak a 'kéményhatás' lenne, hoyg felfele szállna szegény meleg, de valamit az útjába tesznek, hogy épp a gar végéig kibírja. A tápjainál ugyanígy. A maximumig ki van hajtva, a hűtőborda lemezei, pedig vívszintesen beforgatva, mert függőlegesen talán még épp elég lenne.... Egy egész könyvet meg lehetne tölteni azzal, amivel már találkoztam. A barátom, a Német Karcher-től ment nyugdíjba, kint dolgozott több mint 10 évet, /szerencséjére, így számíthat itthon valamire.../ Ő mesélte, hogy külön részlege volt a fejlesztésnek, ahol a hibákat tervezték a gépbe, nehogy örökké tartson. Ha 50 ˇC volt rá írva, és ráengedted nyáron, a napon felejtett slagot, jó forró vízzel, biztosan elolvadt benne egy műanyag bigyó, amitől nem ment tovább.
(#) Ge Lee válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Azt el is felejtettem kérdezni hogy ahonnan konkrétan vetted van bármiféle lehetőség a cserére vagy a javításra ha netán néhány hónap múlva tönkremegy, vagy megy a kukába? Mert gondolom ilyen esetben nem él egy olyan fajta garancia mint a hazai, hogy mondjuk 1 éven belül ha gond van vele akkor javítják, vagy adnak másikat.
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Ne nagyon hidd, hogy egy R&S más belülröl, azonkivül, hogy jobban van megtervezve, jobb szürésen mennek át az alkatrészek igy jobb paramétereket tudnak elérni.
A gyártási technologia ugyanaz - sajnos szenvednek is ezzel eleget ( nemcsak ök). Ez a mai ipar nagy kinja. Még nem érett be teljesen a RHoS forrasztási technologia, igy mindenhol elöfordul némi szivás.
Egyesek ugy probálnak javitani a dolgokon, hogy nagyon szük toleranciákkal dolgoznak, igy a lyukraszerelt alkatrészek gyakorlatilag a galvanizált lyukakba vannak préselve ( igy akár forrasztás nélkül is müködnek). Sajnos ha ezt be is forrasztják a javitás teljesen kizárt, mert kiszakad a galvanizált rész. Egyes müszerekben 4 vagy több réteges NYáKot használnak, ami ha roncsolodik használhatatlan lesz.
(#) Chipmunk1960 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Elméletileg 3 év gyári garanciát ír, küldött is gar papírt, de nincsen lepecsételve az Ebay-os eladó által. Még nem írtam neki, de tervben van, hogy hogyan lehet érvényesíteni a gart. ha szükség lenne rá? Mindeképpen fogom jelezni, ha megtudok valamit.
(#) Massawa válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Az ilyesmivel ne igen veszödj, csatold a garihoz a számlát vagy átutalást, ennyi az esetek 99%-ban elég. A maradék 1%-l meg amugysem tudsz mit kezdeni.
Sok gyár kéri, hogy regisztráld a müszeredet és innentöl indul a garancia.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza Massawa hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Mint már írtam valamelyik blogban, otthon a gyári lézeres gépen a fiatal operátor képes volt sorba tönkre tenni a 2000$-os paneleket, amit javítottunk. Persze rajtunk veték el a port, debugosokon. Ahelyett, hogy felvettek volna valakit, RENDES fizetésért, aki ért is hozzá. Aláfűtés nélkül, eleve halott az egész, annyira hajlik a panel a hőtágulás miatt. Az SMD forrasztás profin" topicban vannak jó dolgok leírva, van pár tényleg jó szaki/szakinő Vagy Hölgy. Itthon próbálkoztam vele, de csak roncs panelen, nem könnyű, az biztos! Főleg az ROHS, nagyon szűk a forrasztási hőtartomány, vagy tükörtojás lesz belőle, vagy le sem jön.... igen 7-8 rétegű nyákok is vannak.
(#) Chipmunk1960 válasza Massawa hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Remélem nem lesz szükség rá, olyan sokat nem használom, de néha meg nagyon kell.
(#) Massawa válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Sajnos ezek, meg hasonlo dolgok mindennaposak a mai iparban, ami föleg a hatalmas tömeggyártásra van berendezkedve. Ha olyan készüléket gyártanak, amiböl csak néhány ezer/tizezer kell évente, hatalmas gondok merülnek fel. Nem ritka, hogy rosszul töltik be az automatát és a fene viszi el a fél éves produkciot. Olyan is elöfordult, hogy az alkatrészgyárto innovál, s csak késöbb derül ki, hogy az uj alkatrész még sem 100%-san ugyanaz mint a régi és az egész sorozat megy a kukába.
Nemrégen fordult elö pontosan egy lyukra szerelt többpolusu csatival, hogy forditva ( tükörképesen) volt rajta a müanyag foglalat, igy nem lehetett összedugni. Napokig rágodtunk, hogy mit csináljunk a kész és müködö panelekkel. A csatlakocsere szoba sem jöhetett a többrétegü NYÁK miatt. Végül késsel vágattuk le a müanyag részeket, mentve a menthetöt.
(#) nagym6 hozzászólása Aug 11, 2014 /
 
Régen egyik Tektronix szkópomban egy relé elromlott. Próbáltam rendelni eredetit Tektronix márkaszerviznél. Azt a választ kaptam, hogy alkatrész szintű javítás nincs ennél a típusnál, hanem kb. 200ezer Ft. egy modul, amiben ez a relé is van. Vettem máshol egy azonos paraméterű relét 1000Ft.-ért, és persze tökéletesen működik.
Ma amikor már technikailag is esetleg kínkeserves egy pld. ic. cseréje, mire számítunk. És amit killbill kolléga is írt, meg kell tudni állapítani melyik ic. rossz, és beszerezni. Ezen a két ponton sokszor elbukna még a szerviz is, ha lenne. De még a gyárnak is olcsóbb egy újat adni helyette -amíg garis- mint hosszadalmas bemérés, alkatrész csere, ehhez szerviz, raktárkészlet üzemeltetése.
No meg a technikai fejlődés, még többet tudó készülékek, bonyolultabb elektronikát jelentenek, ezzel egyre távolodva a javíthatóságtól.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
Következő: »»   63 / 169
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem