Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   139 / 293
(#) laccika77 válasza sziszi89 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Látatlanba semmit nem lehet biztosra mondani! Kaqkknak igaza van ezekből csináltak kétkompresszorost is! Azt onnan lehet tudni,hogy két termosztát van külön a fagyónak, külön a normál résznek.! Hátulról meg úgy néz ki mintha két különálló hűtő lenne egymás tetején.
(#) steve014 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Köszi a választ mindenkinek!Nyitott ajtóval kikapcsoltam,két napig így lesz,aztán meglátjuk.
Ha visszakapcsolom,hogy tudom kiszűrni,hogy a leolvasztó fűtőbetét romlott-e el?
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
(#) laccika77 válasza steve014 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Ha két nap után jónak tünik, akkor valószínű olvasztás probléma van ami általában a fűtőszál hibája, de nem minden esetben.! Ha továbbra is fennáll a probléma, egy két hét múlva(ha megint elfagy) újra kezdődik a cirkusz
(#) sziszi89 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Az eddigi válaszokat nagyon szépen köszönöm! Tipusa alapjáb kerestem,hogy 1 vagy 2 kompresszoros-e,de sajnos nem találtam semmit. A tipusszáma ZD 16/4. Ezek alapján mit gondoltok? Elképzelhető,hogy javítható,vagy vegyek tőle búcsút?
(#) kaqkk válasza sziszi89 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Ez egy kompresszoros gép , lehetséges a gázhiány hívd a számot amit az előző hsz ben írtam a kollégám kimegy megnézi ....
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
(#) sziszi89 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Csak a normál térben van szabályzó.
(#) g1rdon hozzászólása Aug 9, 2014 /
 
Sziasztok!

A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: adott egy 8-10 éves Whirlpool felülfagyasztós hűtő, a fagyasztótere elég kicsi, a hűtő be van épitve. Kb masfél-két hónapja üzemel, előtte kb fél évet állt (ekkor költözött be a bérleménybe ismerősöm), mozdítás és egyéb piszkálás nélkül. A normál tér gyakorlatilag üres, 1 kg körüli lehet az összes hűtendő dolog (doboz vaj, kis felvágott, kis zöldség). A fagyasztótérben szintén csak kb 1 kg fagyasztott gyümölcs van.

Elmondás alapján kb két hete "mintha nem hűtene rendesen a hűtő, megpunnyad a felvágott". Ez valamivel pontosabban jelenti, hogy a normáltérben a hátsó falon látható jegesedés van (cseppek illetve kis folyások formájában, nem összefüggő jégréteg), ami látszólag úgy keletkezik, hogy felmelegszik a tér akár 13-15 fokig (legalabbis e körül sikerült mérni), majd legalábbis a hátlap visszafagy. Eközben a térben (középső polcon) 10-11 fok mérhető. Ez megy ciklikusan.

A fagyasztótér biztosan fagyaszt (nem olvad ki a benne levő cucc), de azt nem tudjuk, hogy rendesen -18 fokig-e, vagy nem. (Ahhoz képest, hogy milyen gyakori fagyasztó-nyitogatást feltételezek) relatíve soknak tartom a benne levő jeget.

Szerelő jött, szerelő kicserélte a termosztátot. A cseredarab nem teljesen azonos, Whirlpool címke volt rajta, a kapilláriscső olyan 30-40 cm-rel hosszabb, mint az eredetin volt, ezt a szerelő szépen feltekergette úgy, hogy a cső olyan hosszú lett, mint az eredetin.

Ezután a jelenség pontosan ugyanaz, mint termosztátcsere előtt volt.

Van esetleg valami ötletetek, merre lehet a hiba?

Köszönöm,

Pista
(#) kaqkk válasza g1rdon hozzászólására (») Aug 10, 2014 / 1
 
Ha kevés élelmiszer van a hűtőben akkor természetes hogy leolvasztáskor megemelkedik a hőmérséklet (nincs benne semmi akkor csak a levegőt hűtöd-melegíted nincs ami "tárolja" a hideget amíg a hátfal leolvad) Nincs hiba (és nem is volt! ) Ha élelmiszerrel nem tudod megpakolni , legalább jégakkut tegyél vagy egy nagy fazék vizet a normál térbe ,az akkumulálja a hideget amíg megtörténik a leolvasztás.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
(#) steve014 válasza laccika77 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Daewoo Side by Side hűtő:leolvasztást nyitott ajtókkal megcsináltam 2 napig.
Ezután tegnap reggel beindítottam úgy,hogy a hűtő és fagyasztó is teljesen üres volt.-19-re állítva a fagyasztó 4 óra alatt +25°C ról -13,6°C -ra lement,majd fokozatosan emelkedett vissza a hőmérséklet,3 óra alatt -6,5°C- ig,úgy hogy közben végig ment a kompresszor , -6,5°C-nál leállt ,majd 15perc múlva -4,5°C-nál újra bekapcsolt a kompresszor,de a hőmérséklet felment -2,7°C-ig,ezután - a bekapcsolástól számított 8.órában - újra hűlni kezdett ,10 percenként 0,7°C-ot,majd -9°C körül úra emelkedett a hőmérséklet,a kompresszor szinte folyamatosan ment.Azóta ez így megy ,valamivel -8°C fölött emelkedni kezd a hőmérséklet és -3 körül újra hűteni kezd.
Vajon mi lehet a probléma?
(#) g1rdon válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Köszönöm a tanácsot, megpakoljuk ásványvízzel vagy jégakkuval.

Eddig nem volt szükségem arra, hogy tudjam, hogy működik egy hűtő, de tulajdonképpen logikus, hogy így.

Köszi még egyszer!
(#) laccika77 válasza steve014 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Erre így nehéz bármit is mondani ventillátor probléma talán, hőérzékelő.?
(#) g1rdon válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Az nem gond, hogy a cseretermosztát kapilláriscsöve hosszabb, mint az eredetié?

Tettem a normáltérbe úgy 10 kg vizet, gondolom másfél-két nap kell, mire beáll az egyensúly, ugye?
(#) kaqkk válasza g1rdon hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
A kapcső hossza nem befolyásol semmit . Ha a víz egyszer lehűlt utána már "szabályoz"
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
(#) Atti128 hozzászólása Aug 12, 2014 /
 
Helló Mindenkinek!

Van a barátomnak egy Samsung Sr 32 nmb no frostos hűtője.
A fagyasztó részével nincs baj de a normáltér csak hűtöget pár napig akkor le kell olvasztani és úgy újra hűt pár napot.
Még nem szedtem szét ilyent gyanakszok a fűtőszálra de tanácsot kérnék mert nem akarom se szétbarmolni se olyan alkatrészt kicserélni ami jó utána meg rendelni másikat amíg véletlenül el nem találom a hibát.

Köszi
(#) sigsig hozzászólása Aug 12, 2014 /
 
Köszönöm a segítséget, a Zanussi hűtőhöz. Rossz volt a termosztát amit vettem hozzá ( Ranco 60xx..) gyárilag. Most egy 2000 Ft-os Ranco 59-essel tökéletesen megy.
(#) PeGaTi hozzászólása Aug 12, 2014 /
 
Sziasztok! Két éve vettünk egy LG GB7143AESF típusú Total No Frost A+++ alulfagyasztós kombinált hűtőt, ami eddig probléma nélkül működött. Mostanában azt csinálja, hogy a normál hűtőtér aljában néhány nap után víz gyűlik össze, kitöröljük, de mindig újratermelődik. Először azt gondoltam, hogy biztos eldugult a vízelvezető nyílása, mint a régi Zanussi hűtőnknél és kitisztítom, de ennél a készüléknél a hűtőtér alján nem található semmiféle lyuk, ahol kifolyhat a víz. A másik furcsa jelenség az, hogy a normál hűtő ajtajának becsukása után belülről egy ideig ropogás hallható, mert a nyitás közben beáramlott meleg levegő lehűl és vákuum keletkezik. (A vákuum miatt az ajtót egy ideig csak feltépni lehet.) A ropogás akkor is bekövetkezik, ha a normál hűtőtér ajtajának zárása közben az alsó fagyasztórész ajtaját nyitva tartjuk, hogy felül ne keletkezhessen vákuum. A készülék ezektől a hibáktól eltekintve normálisan működik. Mi lehet a hibajelenségek oka? Esetleg le kellene olvasztani az egész hűtőt, annak ellenére is, hogy semmiféle jegesedés nem látható benne? Köszi a válaszokat előre is!
(#) kaqkk válasza PeGaTi hozzászólására (») Aug 12, 2014 /
 
Idézet:
„Esetleg le kellene olvasztani az egész hűtőt, annak ellenére is, hogy semmiféle jegesedés nem látható benne?”
Igen ! Ugyanis ezeknél a hűtőknél az elpárologtató rejtett és a vízkifolyó nyílás is. Ha az elpár lefagy és a kifolyó is akkor hermetikussá válik mindkét tér a levegő "sekisebe ...." Ha a jég miatt a fagyasztó tér felé áramlik kevesebb levegő akkor a normál tér kezd túlhűteni , ha a normál tér levegőáramlása csökken akkor a fagyó lesz nagyon "erős"
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
(#) steve014 hozzászólása Aug 12, 2014 /
 
Daewoo Side by Side hűtő:Jött a szerelő,feltöltötte gázzal.Most -ha -22 -re van beállítva,eléri a -14-et,de visszamelegszik -8-ig úgy,hogy a kompresszor folyamatosan megy,pedig a fagyasztó üres,a hőmérséklet ingadozik.Eddig-a feltöltés előtt -a hűtő rész jól működött,most ha +6-ra beállítom,kb.0 - +1 -ig lehül.Nem lehet,hogy valami hőérzékelő gondja van?Az a baj,hogy itt Vas megyében igazándiból nehéz olyan szakembert találni,aki összességében ért ezekhez a side by side hűtőkhöz,legalábbis nekem nem sikerült.5 éves a készülék,de lassan le kell mondanunk róla.
(#) mrbecherovka hozzászólása Aug 13, 2014 /
 
Üdvözletem!
Nagyon régóta szívok egy Ariston MTB45D1NF típusú hűtővel.A főpanelt és a kijelzőt összekötő kábel ment tönkre , ezt kicserélve a kijelző továbbra is halott!Ez fluoreszens kijelzővel ellátott hat gombos kezelőpanel.Sajnos rajz nélkül nem jutok vele semmire, ha valaki lenne olyan kedves és elküldené nekem az elektromos rajzokat azt nagyon megköszönném. Valamint érdekellne használt kijelző, de amig nem tudom biztosra hogy nem nyírja ki az új kijelzőt a főpanel addig nem akarok másikat beszerelni.Tápokat kimértem , megvan a csövek fűtése és összes segédfeszültsége, a digitális áramkörök 5 voltos tápja is megvan.

Tisztelettel: Laci
(#) PeGaTi válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 13, 2014 /
 
Köszi szépen a választ!
A hétvégén totál leolvasztjuk a hűtő mindkét részét. Egyébként mitől tud lefagyni az elpárologtató és a kifolyó? Hogy lehet ezt esetleg megelőzni?
(#) Atti128 válasza Atti128 hozzászólására (») Aug 13, 2014 /
 
Üdvözlet mindenkinek!

Annyit sikerült elérnem hogy kivettem a fűtőszálat ( 220V 130 W) próbazsinór- nem melegít. Ez tehát rossz. De van ott 1 hő korlátozó és egy hőfokszabályzó/érzékelő. A hőkorlátozó nem ad át tehát rossz? sajnos csak egyben lehet rendelni és majd 10000.- ha tényleg csak hőkorlátozó akkor sokallom az árát. Hogy tudnám megnézni hogy jó-e?
(#) pjg válasza Atti128 hozzászólására (») Aug 13, 2014 /
 
Átkötöd a hőkorlátozót. Ha úgy melegszik a fűtőszál... Amúgy lehet kapni külön is. Olvasd le a típusát, vagy, hogy hány fokos. Az egy hőbiztosíték lehet.
(#) tibibalogh520 válasza Atti128 hozzászólására (») Aug 13, 2014 / 1
 
Szia!
Idézet:
„Hogy tudnám megnézni hogy jó-e?”

Úgy, hogy beteszed egy működő fagyasztóba, és ha lehűlt, és olyankor át ad, akkor jó.
Tudniillik, ezek a "klixonok", felhasználási területükből adódóan, nem a +100 fok körüli tartományban dolgoznak, mint például egy tea, vagy kávéfőzőé.
Itt, mivel leolvasztásról van szó, elég, ha 5-10 fokig engedi felmelegíteni az elpárt, és utána szakítja a fűtőszál áramkörét.
(#) kaqkk válasza PeGaTi hozzászólására (») Aug 13, 2014 /
 
Éppen két oldalt írtunk erről a hibáról , ne haragudj ha nem írom le még egyszer , lapozz vissza kérlek .
(#) g1rdon válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 13, 2014 /
 
Nos, valami változatlanul nem az igazi. A víz mellé tettem még 4-5kg jégakkut is (ASPICO G40 típusú a nemhülye áruházból, nem tudom, mi van benne, de ha "csak" víz, akkor sem olyan nagyon kevés), el van rendezgetve a ballaszt úgy, hogy ne zárja el a légáramlás útját.

Ettől mintha stabilizálódott volna a hőmérséklet az egész hűtőben 9-10 fok körül (inkább 9), de leolvasztáskor a felső polcon kaptam már el 12-13-mat is, valamint 9-nél lejjebb nem akar menni sehol (7 fokozatú a termosztát, 6-oson van).

A beépítés miatt nem lehet megtudni a pontos típusát sehonnan, de szerintem elég új már ahhoz, hogy legyenek benne különböző hőmérsékletzónák, vagy ha esetleg nem, a 9 fok biztosan nem jó. A fagyasztóteret is megmértem, az stabilan hozza a -18 - -19 fokot.

Az még hozzátartozik a képhez (az elmúlt pár napban olvasgattam csak a témáról, eddig azt sem tudtam, mit kell figyelni vagy milyen információ kell , hogy nem igazán látok szellőzőnyílásokat a beépítésen, sem az elején alul, sem az oldalán, fölötte meg van még szekrény, ami érzésre a falig tart, szóval mintha teljesen be lenne zárva az egész. Nem tudom, hogy itt van-e valami technika, amivel esetleg a konyhabútoros megoldotta a szellőzést

Ilyenkor mi van? Félreértés ne essék nem azzal van a baj, hogy visszahívjam-e a szerelőt, visszahívom, persze, inkább azt szeretném tudni, hogy mire számítsak, mit kérdezzek vagy kérjek tőle -- ugyanis ha a második ötlete sem válik be (feltételezve, hogy egyáltalán van hiba), akkor a harmadiknál már teljesen biztos, hogy az eleve új hűtő vásárlása minden szempontból jobb döntés lett volna (lenne).

Vagy esetleg van még valami, amit érdemes házilag megcsinálni?

Köszönöm,

Pista
(#) kaqkk válasza g1rdon hozzászólására (») Aug 13, 2014 /
 
Ne a levegő hőmérsékletét mérd, az gyorsan változik , mindig a hűtött árú hőmérséklete a mérvadó !A vízbe tedd a hőmérőt ....
(#) steve014 hozzászólása Aug 14, 2014 /
 
Üdv!
Daewoo side by side hűtő:tesztelgetem tovább,most már a a fagyasztó néha eléri a -16-ot,akkor viszont a hűtő +8-nál nem megy lejjebb,ha a fagyasztó felmegy -8-ig,akkor viszont a hűtőrész túlhűt lemegy 0 - körülire és ez így megy periodikusan,fix hőmérsékletet egyik sem tart.A hűtő +4 -re a fagyasztó -22-re van állítva.Valami elektronikai probléma lehet?
(#) yulo5310 hozzászólása Aug 14, 2014 /
 
Üdv mindenkinek! Van egy ASPERA J 7240 P 167 CMO 1 olasz thermally motorkompresszorom! A firma tábláján az áll: 380/480 V -,alatta 440/480 V és a váltóáram jele.Majd 50/60 Hz és 3 f,gondolom ez a három fázis jele! bekötésnél a felsőnél C,az alsóknál S a baloldalon,és R a jobboldalon. Egy háromszöget képez,csúcsával felfelé! C-S közt 12,3 Ohm,a C-R közt szintén ugyanennyi,míg az R-S közt 9,5 Ohm,a műszerem összeérintve 2,5 Ohm! itt vagyok fennakadva,miért nem egyforma a három tekercs? Mert egy kompresszort akarok belőle csinálni,úgy hogy a nyomáskapcsoló a mágneskapcsoló 230-as tekercsét vezérelné,a mágneskapcsoló az 3 fázisú! Köszi a válaszokat előre is!
(#) zolika60 válasza steve014 hozzászólására (») Aug 14, 2014 /
 
Van benne valami hűtendő dolog a levegőn kívül?
(#) yulo5310 válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 14, 2014 /
 
Ennyi képet tudtam ellőni,mert közben meghalt a gép(elment az autofókusz)! Még egy kérdés,ennek a nyomócsöve az alsó,mert a felső az kétszer olyan átmérőjű?
Következő: »»   139 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem