Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia! Nagyon szép lett! Én tennék még kivezérlésjelzőt, és fejhallgató csatlakozót (jobb ha van bár most nem kell, mintha nincs, de egyszer is kellene).
Üdv. uraim.
Majdnem befejeztem a Forrasztóállomás II megépítését (Attila 86 féle) Mint ígértem (amikor sokat kérdezősködtem a rajz méret kapcsán és egyebek) felrakok pár képet róla. Van néhány készítés közbeni kép is nem nincs mind kéznél, ezért kicsi a választék. Természetesen kritika, tanács jöhet. Első építésem, első vasalt nyák és minimális szerszámom van: pillanatforrasztó, behajtógép (ezzel "jó" volt 120 feletti lyukat fúrni), reszelő, fogó. Előlapnak majd felkerül a 125248-as képen látható laminált papír, majd később lemezből készít egy kedves kollégám cnc-vel egy szépet. Eredeti ventit lehet hogy berakom a rács alá. Később ha megtalálom a doboz eredeti csavarjait pótolom a tetejére. Talán kap lábakat is.
Szia! Én is építettem magamnak állomást a Solomon pákához. Korántsem lett ilyen szép, örültem, hogy találtam akkora müa. dobozt, amibe belefért viszont az is működik rendesen. Nagyon szépen megcsináltad az előlapot! 30+ évvel ezelőtt, még nekem is volt hozzá türelmem.... Eloxáltad, s lakkozva van?
Szia! Ezek szerint ez egy nagyon jó / ez tapasztalat/ és bevált kapcsolás! Én is ezt építettem meg, lehetőségek híján a nyákot egy kolléga készítette otthon, s küldte el. Annyi különbséggel, hohy találtam egy kínai panelmérőt, pont 7107-el, így azt a panelt nem kellet elkészítenem, minimális átalakítással pont jó volt bele. Köszönet érte Attilának!
Szia!
Igen, trisóban kifőztem az előlapot, rávasaltam a feliratot, majd lakkoztam.
Sziasztok!
Elkészültem numitron csöves órámmal. Köszönet nox72-nek a részletes cikkért! A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Igen az a szuper, én is hasonló módon csináltam anno a quad-omat. Volt egy csomó betűkészletem, amit csak rá kellett ceruzával satírozni. Időm még lenne is , de a türelemnek, már fogytán vagyok...
Érdekes élmény újra látni ezeket a 30-év körüli csöveket, lehet nosztalgiázni...
Szép!
Sziasztok!
Korábban már bemutattam itt egy lézeres fényeffektemet, amelyet azóta továbbfejlesztettem (PIC vezérlés, léptetőmotoros hajtás, valamint zöld lézer került bele). Most a baráti társaságom egyik hölgy tagjának készítettem egy hasonlót. Zöld, 10mW-os lézer, forgásirányváltás, sebességállítás. Ezek voltak az elvárások. A sebességállítás NE555-tel valósul meg, a forgásirányváltás pedig egyszerűen egy kapcsolóval. Részemről is volt újítás, mert a dobozolásnál valami egészen különlegeset szerettem volna, amiben gyönyörködhet. Ezt szó szerint sikerült teljesítenem azzal, hogy a dobozt (Al) elég alaposan felpolíroztam, kis túlzással tükörből épült a burkolat.
Azta! Ezen a légy is hasra esik
Ötletes és szép doboz, valóban különleges.
Egy kis csöves overdrive pedálocska .
A doboz saválló "kóros" anyagból hajlítva, reszelve, oldala szalagparketta
Nagyon szép.
Tovább már ne polírozd mert elteszi a retikürjébe zsebtükönek
Szép darab. A szalagparketta helyett megérdemelt volna egy bükkfa oldalt, Én mostanság rákaptam a küszöbfára . Olcsóbb és szép az eredmény. Ráadásul keményfa. Amúgy kapott tőlem egy like-ot !
Köszönöm!
Hasonló célra én is tartok itthon küszöbfát, tényleg jó vele dolgozni. Meg is fordult a kezemben, mikor ehhez kerestem anyagot, de nagyon vastagnak tartottam. Sőt van gőzölt bükk táblám 12 mm-es, de azt is sajnáltam ide. Ez az MDF is nagyon kemény tud lenni, és ilyen kis méretnél kevésbé kényes ha a felsőmaró megcsípi a szélét. Küszöbfából van ennek a csövesnek is a kerete :
Csak nem ideges lettél? Innen olyan mintha konzerv doboz lenne, mondjuk halas vagy macskakajás. De ismerősek a háttérbe a kis dobozok. Nem jut eszembe a tipusa. Szép darab.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
Miért lettem volna ideges ?
Valamikor ilyen dobozban forgalmazták a SOLE feta sajtot. A háttérben meg a Swans M1-ek, ha arra gondoltál.
Azaz, swans m1, szépek nagyon, gondolom a csövivel mégjobb a hangjuk.
Futurisztikus.
A cső "védelmére" még jó lenne valamilyen megoldás.
Jópofa lett! Nekem tetszik! Gratula! Szép napot! Zs.
Azt én úgy oldottam meg, hogy megtiltottam az asszonynak, hogy azon a polcon takarítson
Köszönöm, Tőled mint effekt szaktekintély különösen jólesik.
Építettem egy frekvencia referenciát frekimérő kalibrálásához. Kicsit túl erős lett a lézer, így ilyen füstös dizájnja lett . GPS-ről veszi a jelet, így az 1Hz 10ns pontos.
Ráadásul az órát is mutatja .
Egy 10MHz kvarc van benne, ami fűtve van, ez van leosztva és egy PLL hurok szinkronozza a GPS-ből jövő 1Hz-es jellel. A szoftvert nem én írtam, csak belekontárkodtam, hogy legalább az órát kiírja ( az ember azt gondolná, hogy ezek a GPS modulok kompatibilisek ). Gondoltam ideje kihasználni, hogy ilyen olcsóak lettek ezek a modulok, ebben L80-as van kb. 2500Ft
Bizony Isten, arra gondoltam, hogy rozsgamentes lemezből végtad ki! El nem tudom képzelni, hogy mivel lehet ilyen fényesre polírozni az alut?
Chipcad: 1 960Ft+ÁFA. (A "regisztrált felhasználóknak" résznél.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |