Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   596 / 1173
(#) ttindian válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Nincs, szín sincs rajta , sima üveg , átlátszó.
(#) Bakman válasza ttindian hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Kb. egy hozzászólás alatt ki lehetne deríteni, milyen alaktrész az, amiről kérdezősködsz. Mindössze egy jó fénykép kellene.
(#) Pacso hozzászólása Aug 24, 2014 /

Sziasztok ! Segítséget szeretnék! S9012 tranzisztort szeretnék helyettesíteni és ehez kérnék tippet ! Előre is köszönöm !
(#) elektroncso válasza Pacso hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Tessék egy tipp:Bővebben: Link.
(#) kadarist válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Én még be is írtam: Bővebben: Link.
(#) elektroncso válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Én direkt nem írtam be, ha már a Tranzisztorok helyettesítése témát nem volt kedve megkeresni, akkor legalább egy kicsit tegyen azért hogy rájöjjön valamire.
(#) kadarist válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Teljesen jogos, én a kompaktfénycsöves, üvegalkatrészes kérdésnél javasoltam multimétert, hasonló szándékkal.
(#) ttindian válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Köszönjük a segítséget ,nem mindenkinek szakmaja , csak hobbi szinten szinte a semmiből próbál szórakozni, esetleg 2 égőből egyet csinalni.
(#) kadarist válasza ttindian hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

És mi lett a mérésed eredménye? Zárlat? Ha a bemeneti oldalon van és sorba van kötve az áramkörrel, akkor az biztosíték.
(#) ttindian válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Most közelisd meg az én szemszögemből, szétszedtem legalább 70-80 darabot és meg egyikben sem láttam ilyent . A nyakon L3-at ír alatta . A mérőműszerem meg 4 ohm-os tekercsnél sípol . Rengeteg új alkatrész van az új kütyükben . De ha találkoztam volna vele is biztosan elfelejtetem, ha oda jutottam hogy elfelejtem a mondat végét amit akartam írni.
(#) elektroncso válasza ttindian hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Én már szedtem szét jó pár ilyen "spór égőt,, (ahogy nálunk mondják), szinte biztos hogy biztosíték. Esetleg a szálat nem láthatod, mert kvarchomok is van benne. Ha jól értem meg akarod javítani. Szerintem nem fog sikerülni. Rengeteg ilyent szedtem szét, 1 kivételével mindben a fénycső halt meg. Viszont az elektronikájával már pár hagyományos fénycsövet megjavítottam. A hosszú csöves elektronikus fénycsövekben meg inkább az elektronika szokott meghalni.
(#) kadarist válasza ttindian hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Én éppen úgy közelítem meg. Nézd meg, hogy az áramkör melyik részén van, hová van kötve, mihez csatlakozik, stb. Rajzold vissza... Képet nem láttunk, ezért tapasztalati és ismereti úton kell megoldást találnunk.
(#) Pacso válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Köszi a segítséget! Nem vagyok egy nagy elektronikus, csak a tízen éves fiamnak akarok segíteni, most próbálkozik az elektronika világába betekintést nyerni, amit inkább támogatok mint a számítógép előtt ülést !
Még-egyszer köszönöm (-jük) a segítséget!
További szép estét kívánok !
(#) elektroncso válasza Pacso hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Örülök hogy más is érdeklődik az én korosztályomból ezzel a szép szakmával. Olvasgasson sokat, kérdezzen, úgy tanul. Az interneten rengeteg szakirodalom van. Esetleg ha érdekel a kezdő kérdések témában tudok adni pár linket olyan oldalakról ahol rengeteg tudás össze van gyűjtve.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
(#) ttindian válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Sikerült megjavítanom rengeteget , amelyeket én kukázom azokban sok van amelyeknek az elektronikája van elromolva .Jelen esetben is a csőben nincs szakadás egyik felén sincs . Rengeteg van elfüstölve azokban mind jó a cső, de ebben nem volt elfüstölve semmi és a cső is jó, gondoltam megpróbálom. Most is egy vederrel van előkészítve adományba , megy a nyugdíjasoknak.

Ha mar ennyit offoltunk , akkor meg megkérdeznem hogy: -valahol olvastam hogy ha rákötünk egy PC táp trafóját kész a kapcsoló üzemű tápegység azt hogy kell?
(#) marton11 hozzászólása Aug 24, 2014 /

Helló! Segítségetek kérem, nem tudom milyen alkatrész, ellenállás alakú és multiméterben van, én sönt-re tippelek. Árammérés közben picit meghaladtam a határt és egyet pattant benne valami (nem a bíztosíték) A rajta található színkód fekete fehér fehér ezüst zöld, ha jól számolok akkor 0,99*10-2 ami 0,0099 ohm, létezik ilyen, és valahol lehet ilyet találni? Válaszotokat előre köszönöm.
(#) Sebi válasza marton11 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Hihetetlennek tűnik, mert: az alapérzékenység 200 (199) mV, a Te ellenállásod épp 20A-nél adja ezt a feszültséget. Ez az ellenállás 3mm-es manganinból szokott lenni - és még annál is csak fél percet adnak meg mérési időnek.
Talán egy nullával kevesebb van - akkor a 2A-nél volt - ez elképzelhető.
(#) DecebaL hozzászólása Aug 25, 2014 /

Az alábbi panelt kukáztam kijelzővel nemrég, szeretnék egy új órát csinálni belőle. Ismerős valakinek a kijelző? A lábkiosztás és meghajtás érdekel.
(#) Pacso válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Üdv! Igen mindent szívesen veszek ami a segítségemre lehet és tanulhatok belőle !
Szívesen veszem ha kapok olyan linket ami hasznos a kezdők számára !!
További szép napot kívánok !!
(#) fektom hozzászólása Aug 25, 2014 /

Üdv mindenkinek!

Háztartási gépek bütykölésével foglalkozok hobbiként és azt vettem észre, hogy bizonyos alkatrésztípusok megtalálhatóak több különböző célra használt háztartási gépben is. Nem egyértelmű viszont hogy azoknak mi is a szerepe, mi a célja.

Csatolni szeretnék néhány képet, amiről a tapasztaltabbak talán meg tudják mondani hogy mire valók az alkatrészek, vagy mi is a nevük pontosan.

Az egyiknek a színe jellemzően citromsárga, az aljára ellenállás van erősítve, érthetetlen hogy mi célból.

A másiknak a kinézete hengeres, és jellemzően a kapcsoló két pólusa közé szokták forrasztani.

Bármi ötlet hogy mik ezek, és mire valók?
(#) kadarist válasza fektom hozzászólására (») Aug 25, 2014 / 1

Szia!
Lehet, hogy te nem érted, de a zavarszűrő kondenzátor kivezetéseire azért van ellenállás kötve, hogy a kondenzátorban tárolt töltés kisüljön és áramtalanított helyzetben ne okozzon áramütést. A teljesítményfelező dióda pedig hajszárítóknál fordul elő.
(#) fektom hozzászólása Aug 25, 2014 /

Két képet még szeretnék csatolni a második alkatrésztípusról.
(#) fektom válasza kadarist hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Az egyik elektrotechnika könyvemből beugrik a kondi kisütési kapcsolási rajza. Akkor ezt oda kötöm. Ha jól emlékszem tekercsekben tárolt energia kimerítésére is van helyes kapcsolás. Majd újra átnézem.
De a leglényegesebb, hogy a sárga a zavarszűrő.
A kapcsolóra forrasztott dolog meg teljesítményfelező.
Köszi!
(#) dokidoki hozzászólása Aug 25, 2014 /

Sziasztok. Kérdeznék egy olyat, hogy valaki ismeri -e olyan hibrid modult amely MEV - gyártású és HAV-03 típusnévre hallgat. Ez egy valamilyen kommunikációs vevőkészülék 10.7MHz KF-moduljában lakozik méghozzá kettő darab. Mivel van olyan lába ami ki van vezetve az egész modul csatlakozójára, ezért jó lenne többet is tudni róla. Az e.tanyán fellelhető MEV-katalógus, az sajnos nem tartalmazza. Fehér színű és egy sorban 11 lába van. De ha van olyan aki felismeri az egész KF-modult, hogy miben lakozhatott, és dokumentációt is linkel hozzá. Annak örökké hálás leszek.
(#) Sebi válasza DecebaL hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Nagyjából igen, ismerős, de ha használtad volna a fórum keresőjét, megtaláltad volna EZT
(#) Sebi válasza dokidoki hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

A hibrid modulról nem tudok semmit, de a készülék szerintem vagy EMV, vagy FMV gyártmány és a Honvédség részre készült. (talán ezért nem volt publikus a hibrid)
(#) Pixi hozzászólása Aug 25, 2014 /

Sziasztok!
A képen látható két alkatrészről meg tudnátok mondani melyik mi és be lehet-e őket szerezni?
Előre is köszönöm!
üdv
PIXI
(#) kirally válasza Pixi hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Az első egy tantálkondi. 220µF-os. A második képen lévő pedig egy P-csatornás mosfet. Datasheet
(#) Pixi válasza kirally hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Köszönöm a gyors választ!
A kérdés az lenne hogy a kondi az eléghet, mert van egy hasonló kütyü amiben az a kondi feketére égett. A másik az még kérdéses hogy hibás-e azon nem látni égést, és a képeket egy másik ugyan olyan szabályzóban csináltam. Amúgy ezek egy 6V 3A stabilizátor részei.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
(#) kirally válasza Pixi hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Láttam már tantálkondit elégni, vagy túlfesztől, vagy fordított polaritástól. Mosfetekhez nem értek
Következő: »»   596 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem