Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2343 / 3609
(#) sprofan válasza mineral hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Szia!
Ha félbevágod akkor a belsejéből már láthatod hogy az almafélék közé tartozik, innen pedig már könnyen megtalálható. Malus 'Eleyi' azaz Lilásvörös virágú díszalma.
(#) vicsys válasza jdani hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Gyors gép kell hozzá és már nem gond. De minek jelszavazni? Hozz létre egy új felhasználói fiókot és tedd az alá. Persze ha van más rendszergizda a gépen...
Rágugliztam
Másik
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
(#) mineral válasza sprofan hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Köszönöm ez lesz az! Nagy segítség.
A helyes megfejtésért természetesen jár a Calypso zokni. Calypso
(#) mikrokapcsolo válasza jdani hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Küldd át skype-on, én becsomagolom.
(#) zolika60 hozzászólása Aug 23, 2014 /

Most mi van? Több hozzászólás eltűnt szerintem ok nélkül.
(#) nagym6 hozzászólása Aug 23, 2014 /

Segítőkészség Budapesten. Pár napja megálltam valamiért a városban, és megkérdeztem az ott álló emberektől, hogy jó felé megyek-e x helyre. Egyikük azonnal felajánlotta, hogy taxijával megy előttem odavezet 3000Ft.-ért. Otthagytam, másik valaki szólt, hogy 500Ft.-ért megmondja. Erre azt találtam mondani hangosan, hogy menjetek a p....ba, majdem nekem ugrottak. Harmadik valaki utánamszólt, hogy jó felé megyek, egyenesen tovább ez az út odavezet, és valóban 1Km után ott voltam a célban.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Ez már csak így van az emberek nem egyformák. (Szerencsére.)
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Velem Bulgáriában történt meg, hogy egy lámpánál baksist kéregető gyerekek megzavartak, és eltévesztettem a kanyarodást. Kis kanyargás után újra az a lámpa, gyerekek, eltévesztettem megint. Harmadszorra már ők is nevettek a dolgon, akkor egy rendőrörs előtt megálltam, megkérdeztem merre menjek. Felült a motorra, ér kivezetett a városból az autópályára. Más alkalommal láttam, hogy országúti ellenőrzés jön. Mindenki szép óvatosan vezetett, én még inkább. Bennünket kiintett. Mondja a feleségem, hogy ezek is a külföldiekre utaznak... Megállok, köszönök, mondja a rendőr, azért áll itt, hogy menjek vissza a határra, mert ott felejtettem a forgalmit. És tényleg, mire megfordultam, már ott se volt.
(#) sargarigo válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Idézet:
„azért áll itt, hogy menjek vissza a határra, mert ott felejtettem a forgalmit.”

Ez már döbbenet! Ilyen is van?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
(#) kérdező hozzászólása Aug 24, 2014 /

Sziasztok!
Gondolom sok fórumtárs lakik társasházban, ahol gyakori (főként fürdőszobában, de máshol is előfordul) az átmenő fűtéscső. Melegszik, meleg víz ide-oda, de nem fűt sokat. A radiátoron pedig ott a hőmennyiségmérő, ami sok esetben jól megdrágítja a fűtésszámlát, ha sokat megy a radiátor. Kályhacsőre régen szokás volt (legalábbis láttam ilyet) alumínium hőleadó lemezeket tenni, ami javított valamit a hatásfokon.
Nemrég voltam egy szállodában, ahol építéskor nem akartak bajlódni minden fürdőszoba radiátorral való ellátásával. Egyszerűen végig megy egy cső, ami a legfelső emeleten valószínűleg visszafordul. A két cső között meg alumíniumlap ügyesen berakva.
Szerintem nem is néz ki rosszul, ráadásul ma már szebb felületű alulemezeket is lehet kapni, eloxálva, stb. Nálunk nincs ilyen gond, mert nincs átmenő vezeték, de sok épületben láttam. Érdemes egy hasonló megoldást beépíteni, és szerintem jelentős plusz hőmennyiséghez lehetne hozzájutni.
(#) kérdező válasza kérdező hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

(Igaz, arra nem gondoltam, mennyire lenne szabályos.)
(#) Gabi hozzászólása Aug 24, 2014 /

Sziasztok, valaki nem jár a jövő héten autóval Szeged és Budapest közt?
(#) Gery78 válasza kérdező hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Hát ha kiderül akkor komoly bünti lehet a vége. Azt sem szabad, hogy kicseréled a meglévő radiátort egy nagyobbra, azzal a címszóval, hogy fázol. Akkor az alattad lakó még jobban fog fázni.
(#) kérdező válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Ez igaz. Szerencse, hogy nem vagyok fázós típus.
(#) elektroncso válasza kérdező hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Szerintem annyira volna szabályos mint a második képen látható konnektor.
(#) kérdező válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Az lehet. Bár rá van írva, hogy " borotva", de azért bedugnak oda mindent. Persze eléggé borzalmas helyen van, mert egy fürdőszobába én be se építeném a konnektort, max. a mosógépnek, valahova fel. Hajat szárítani meg lehet a szobában is.
(#) elektroncso válasza kérdező hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Ez itt eléggé OFF, de nem a konnektorral van a baj, hanem azzal hogy milyen. Mivel nincs védőföld ezért feltételezhető hogy ÉV-relé sincs, az pedig egy fürdőben veszélyes. Nálunk is van konnektor a fürdőben, olyan helyen hogy a kádból nem lehet elérni. Erről csak ennyit margóra, mert nem szeretnék kapni figyelmeztetést az OFF miatt.
(#) cupika97 válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

OFF témában OFF? Amúgy ténleg nem kotedésbol, de az nagyon nemjó úgy.
(#) mikrokapcsolo válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Az OFF az OFFban, az OFF negált, vagyis ON, ami itt nem jó, mert ide OFF való. De akkor az megintcsak OFF.
(#) Moderátor hozzászólása mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 25, 2014

... és akkor itt vége is az elektronikai témának ebben a topicban, ugye?
(#) kristikoma hozzászólása Aug 25, 2014 /

Egy újabb szétszedtem.
(#) reloop hozzászólása Aug 25, 2014 /

(#) Koncsar válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Köszönöm.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 25, 2014 /

Építésben jártas kolléga véleményét várom. Az épület rajzát és fotóját már korábban kiraktam. Na most elkezdtem számolgatni a plafon és tetőszerkezet anyagainak költségeit. 76 ezer pár száz forintnál azt mondtam: (sípszó). Szóval ha a plafon részt elhagynám és padlás szoba elvén szigetelném a tetőt akkor ennek a hogyan része érdekelne.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Nem lesz olcsóbb, mert nagyobb felületet kell hőszigetelni. A legolcsóbb megoldás a több száz éves tapasztott padlás.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 26, 2014 /

Sziasztok!
Szombaton végre megvettem az első autómat. Ő lenne az. Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Mi ez? Valami öreg tuning Opel?
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Egy 78-as Opel Ascona. Csak külsőleg ilyen, amúgy gyári 2 literes benzines.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
(#) BarnaPili válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Szép guriga! Sok rendőri intézkedésmentes kilómétert kívánok vele!
(#) mate_x válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Gratulálok hozzá, nagyon jól néz ki. Tetszik ez a zöld szín
Következő: »»   2343 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem