Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Elko helyett , Ezekből válassz
Köszönöm mindkettőtök segítségét! CHZ, az nem lehet probléma, ha nem polarizáltat kötök be?
Szia!
Ha nem bipolárisat, hanem hagyományos (unipoláris) elkót kötsz be, akkor az rövidesen tönkre megy, mert neki kell egy állandó polarizáló feszültség, amit ott nem kap meg.
Rendben, köszönöm, akkor a bipoláris kondit keresek.
Pacso:
Akkor mutatok egy pár linket ahol vannak hasznos tananyagok. Rádióamatőr tananyag-egy alapból vizsgára felkészítő tananyag, de nagyon jó az alapok elsajátítására is. HamWiki-hasonló mint a Wikipédia, csak elektrós. Illetve a régi elektronikai könyvek is nagyon hasznosak lehetnek. A Rádióamatőrök barkácskönyve ami nagyon jó. Illetve itt az oldalon is rengeteg okos dolog felhalmozódott. Google is nagyon hasznos. Ha pedig valami kérdés van, kérdezni. Én is így csinálom. A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
LM338 vagy az előző kettő egyike egy áteresztő rtanzisztorral megfejelve.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
Köszönöm a kedvességedet !
Sziasztok.
Egy 12bites bináris számláló esetén azt szeretném megcsinálni logikai kapukkal, hogy amikor 60-at mutat, akkor előállítsak egy "H" szintet. A lényeg hogy csak akkor legyen "1" amikor a számláló elérte a 60 -at. Minden más esetben a kimenetnek 0 -nak kell lennie. Nagyjából lerajzoltam az elképzelésemet, remélem jól látszik. Szerintetek ez így megoldható?
Hello! A kapuzás jó lenne, a bináris jó, de hogy ebből hogyan jött ki a 12 bitesnél a 60, az rejtély.
Helló!
Köszi. A 60 binárisa 111100. Ez csak 6 biten jelenik meg, de több bites rendszereknél a többi bit értéke 0. Én legalábbis így tudom hogy a többi bitet 0 -val kell feltölteni. De lehet nem jól tudom.
Persze csak épp nem "alatta", hanem "felette". Vagy is nem jobbra, hanem balra. Ott viszont lehet a végtelenségig..
Ja, értem már. Mindig tanulok valamit, köszönöm.
Sziasztok!
Mi okozza nálam az a jelenséget hogy a számítógépemre csatlakoztatott aktív hangfalpár ha be van kapcsolva állandóan szól halkan a rádi,igen a rádió pedig se rádió se semmilyen vevő eszköz nincs a hangfalba egy erősítőmodulon trafón kívül, sima sztereó 3 utas hangfalpár (SAL 20 ACTIVE) és a számítógépemben sincs rádió meg a neten se rádiózok kezd idegesíteni, hol külföldi hol kossuth stb szól nem hangosan de tisztán lehet hallani ha lehalkítom a zenét vagy csak ha be van kapcsolva a hangfal. Valakinek van ötlete mi okozhatja mi fogja be a rádiót? Köszönöm!
Szia! Lehet a kábel gyenge minősége az ok. Az aktív hangsugárzódnak azért illene kiszűrni az RF jeleket. Ezt a bemeneténél a jel és a test közé kötött 100-500pF-os kondenzátorral (csatornánként) pótolhatod.
Akkor próbálok egy kábel cserét,ha nem javul akkor szétszedem és beépítek egy egy olyan kondenzátort a bemenet jel-test közé.
Köszönöm!
Továbbra se tud senki semmit mondani, hogy árammal mennyire terhelhető egy szalagkábel?
A LED-eket simán elbírja.
Köszönöm!
Ha megbontod a SAL-t, nézzünk rá a belsejére az Erősítő mindig témában. A kondi akkor igazán hatásos, ha előtte van egy ellenállás a jel útjában, így lesz korrekt RC szűrő belőle.
Elég hihetetlen, hogy ilyen pofás doboz még erre sincs felkészítve. Házilag épített erősítőnél szoktak a fórumtársak ilyen problémába botlani.
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a gerjesztő és a gerjesztő nélküli piezo hangszóró közt? A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
A gerjesztővel szerelt piezo lapka amint tápfeszültséget kap, azonnal sípot, kattog... A gerjesztő nélküli csak a szimpla lapka, ahhoz neked kell elektronikát készíteni. Olyan mintha csak maga a hangszóró volna. A gerjesztővel szerelt olyan mintha a hangszóróra egy jelgenerátor is lenne kapcsolva.
Vagy a kapcsolást hogy lehetne utánépíteni ilyen célra?
Sziasztok!
Egy komolyabb AKG512 MKII-es FEJhallgatón történt kábelszakadásom valahol, kimérni nem tudom mivel nincs hozzá megfelelő oszcilloszkópom, így teljes kábelcserére van ítélve. Gyors megoldásként egy 300 Ft-os 3,5mm jack - 2xRCA átalakítót szereltem bele, viszont szeretnék hasonló minőséget kapni mint eredetileg. Az eredeti kábel egyik végén aranyozott 3,5mm jack volt, benne 3 ér+cérna, lakkozott szigeteléssel. Az a baj, hogy annyira nem vagyok jártas és pl. nem tudom hogy ilyet HEStore-ban hogy találok meg (Árwillban megmutattam, nem tudtak ilyet adni). A rézvastagság/kábel(réz)átmérő is számít, vagy ha a mostanin lecserélem a jacket aranyozottra (230 Ft) akkor készen is vagyok? Az számít hogy milyen ónnal forrasztok? Egyébként 32 Ohm az impedanciája a beépített hangszóróknak. SZERK: vagy simán vegyek egy 1000 Ftos fülhallgatót, zsugorcsövet húzva a kábelre kicsit erősítek és cseréljem arra ki? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Sziasztok!
Mivel ilyet még nem csináltam, ezért itt kérdezek rá: hogyan tudnám a labortápomról tölteni egy régi telefon akkumulátorját. Az akksi 3,7V-os, nekem is ennyivel kell töltenem? Mekkora áramot állítsak be neki? A pozitív és negatívatat csatlakoztatom, de a harmadik érintkezőt érintetlenül hagyjam az akksin?
Az Ah kapacitás 1/20-ad részét. Például a kapacitás 2000mAh akkor100mA a töltőáram.
Valaki linkelne olyan kapcsolást amivel el tudom azt érni hogy az alábbi előerősítőre egy másikat kötök ami nem olyan bonyolult és annyira felerősítem a mikrofon jelét hogy attól 1 méterre még a suttogásom is halljam? Erre még egy erősítőt szeretnék kapcsolni ami sokat erősít.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |