Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   598 / 1173
(#) mokec válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

BCP69- et tettem bele próbaképp, működik is, csak nem akkor amikor én akarom hanem folyamatosan.
(#) mokec válasza Sebi hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Üdv!

Esetleg tudnál nekem valamilyen típust írni, hogy mivel próbáljam meg? Áramnak fogalmam nincsen milyen értékűnek kellene lennie, 9v- a táp (6db ceruzaelem) a motor 6v de hogy mennyit vesz fel azt passzolom. Ja és egy optikai érzékelő kapcsolja az egészet, amikor elé kerül valami akkor megy egy kört a motor.
(#) ktamas66 válasza mokec hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Ha az az ellenállás, ami a bázisra/gate-re megy 20 Ohm, akkor biztosan fet. A fet bekötéséből N típusra tippelek. Ezt ellenőrizd le (source van a föld felé, a védődióda hogy áll, a motor másik érintkezője a táp). Nem tudjuk mekkora tápról megy a PIC (az adja a max. Ugs-t), de BUK98150 vagy IRLL110 talán jó lehet.
(#) lacik2 hozzászólása Aug 29, 2014 /

Üdv.
Panasonic TH-37PV7P plazma TV.tápjába lévő T2D77 feliratú diódát mivel tudnám helyettesíteni?
Én zener diódának nézem de nem tudom az adatait és semmit nem találok róla.

t_2d.jpg

(#) lacik2 hozzászólása Aug 29, 2014 /

Itt a táp fényképe és sárgával bekarikázva a dióda
(#) david10 válasza lacik2 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Ez itt nem pupos? A kepen ugy latszik,mintha pupos volna.

3.jpg

(#) lacik2 válasza david10 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

nem pupos.
(#) Pixi válasza kirally hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Meg lett a zárlatos alkatrész! A képen látható SMD alkatrész párja volt ami zárlatot okozta. Honnan lehet tudni, hogy ez milyen alkatrész és mik az adatai? Van belőle több is az elektronikában.
Csatoltam képet az elektronikáról, a kék a zárlatos alkatrész helye a piros a szétégett 220µF-os kondi helye.
Nem tudom segít-e ez így?!
(#) Buvarruha válasza Pixi hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Ez SMD kerámia kondenzátor, az értékét nem lehet tudni. De, ha tudod a feszültséget, akkor arra a feszültségre kell megvenni a kondenzátort ugyanolyan méretben és jó lesz.
(#) Pixi válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

A feszültség 6V azon a helyen ahol ez volt. Akkor majd remélem találok bele! Amúgy mi történik ha elénlkül üzemelem be?
Amúgy a többi ugyan ilyen kinézetű kondi is azonos lehet?
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
(#) Buvarruha válasza Pixi hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Nem tudom, hogy azok milyenek, de szimplán szűrik a tápot és mindenhol duplázták ahogy látom, szóval nem hiszem, hogy tragédia lenne, ha kihagynád. Ilyenkor, ha tápon vannak mindíg a maximális kapacitást rakom bele, ami ugyanabban a méretben, megfelelő feszültséggel belefér, de lehet, hogy szimplán 100nf-os kondik. Szedj le egy jót és mérd meg.
(#) Pixi válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Lehet akkor az lesz, hogy a párját is leveszem és megnézem annak tudok-e értéket mérni. Már csak az a kérdés a multim tud-e ekkora kondit mérni. A 220µF tantál kondi ami elégett annak a megléte nélkül is jól kell működnie a stabilizátornak?
(#) Buvarruha válasza Pixi hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Nem, a 220uf nélkül meg se próbáld, de ebből egy nélkül még megpróbálhatod, ha kettő van egymás mellett! Amúgy ez kis kapacitás lesz 1-10uf szerintem.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
(#) Pixi válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Akkor próbálok beszerezni hozzá mindent, már csak az a kérdés hogy a nagyobbik kondi hány voltos volt?
Közben megtaláltam, és az A az 10 voltos!

kép.jpg

(#) zosza18 válasza Pixi hozzászólására (») Aug 30, 2014 / 1

Szia!
Remélem nem haragszotok meg amiért közbeszólok a beszélgetésetekbe, de gondoltam megosztom veled a kérdésedre a választ.
A kérdéses kondenzátor értékei: Kondi számítás
Görgesd le az oldal aljára és ott meglátod a táblázatot. (220µF/10V)
(#) Pixi válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Semmi gond, az ilyen mindig jól jön!
Amúgy tudja valaki hol tudok itthon ilyen kondit szerezni? Meg ugye kellene 100nF is 1db.
(#) ktamas66 válasza Pixi hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Itt például találsz, csak a méretét ellenőrizd.
(#) Pixi válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Itt D méretnek írja, és a többi külföldi oldalon os D méretet írnak hozzá, de azért majd megmérem. Köszi a linket!
Itt lehet darabra is vásárolni, mert a 100nF-nál ilyan 50000db-ot ír!
(#) kadarist válasza lacik2 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

De púpos az! Cseréld ki az összes elkót a lapon!
(#) ktamas66 válasza Pixi hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

A boltban lehet (rendelni min. 2000Ft), csak ott mások az árak .
(#) aramis hozzászólása Aug 30, 2014 /

Sziasztok!
megtudnátok mondani milyen alkatrész ez. egy régi rádióból vettem ki
gyanús alkatrészként
üdv: aramis
(#) zosza18 válasza aramis hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Szia!
Milyen alkatrész?
Rossz a LINK!
(#) aramis válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Sziasztok!
milyen alkatrész ez?

alkrész.gif

(#) zosza18 válasza aramis hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Huzalellenállásnak néz ki. Esetleg fénykép?
(#) elektroncso válasza aramis hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Ha üreges a belseje akkor kondenzátor. Ha tömör akkor ellenállás.
(#) bakmor hozzászólása Aug 30, 2014 /

Hello
Segítség kellene. Fisher erősitőbe voltak ezek az alkatrészerk.
A fekete kis villás a hűtőbordan 48A felirattal. Az ellenállasra hasonlító 229 feliratú.A panelon nem úgy jelölték mint az ellenállasokat hanem mint az áthidalást.
Milyen alkatrészek lehetnek és honnan tudom beszerezni. HQ vagy HEstore nál található?

a kép nem a legjobb

köszi a segítséget

DSC00591.jpg

(#) zosza18 válasza bakmor hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Szia!
A fénykép minősége miatt sok vizet nem zavar a kép, mert nem látni semmit belőle, az alakján kívül. A villás az termisztor, ami a hűtőbordán van és a védelemnek adja a jelet. Az ellenállásnak tűnő valami lehet átkötés is, mert nekem van itthon pár darab 0-s ellenállás, azaz átkötés, ami a gépi beültetés miatt kell, mivel a gép azt tudja megfogni és felismerni. Így konkrét értékeket nehéz mondani, ha nincs pontos típus az erősítőről és egy jó fénykép a kérdőjeles alkatrészekről.
(#) bakmor válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

köszi mindjárt csinálok jobb képet
(#) bakmor válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Fisher CA 58 a tipusa.
A képen látszik az alkatrész jelölése a panelon

DSC00593.jpg

(#) zosza18 válasza bakmor hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Az ellenállás alakú alkatrész szerintem tuti, hogy átkötés. A termisztor forrpontjaira tegyél egy 47-50k-s trimmert és nézd meg mit reagál. Ha így működik a védelem, akkor már meg is van az értéke, a tekergetésből pedig megvan a típusa.
A tekergetés alatt úgy értem, hogy ha lefelé tekered vagy felfelé, akkor abból lehet tudni azt, hogy NTC vagy PTC.
Következő: »»   598 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem