Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Értem, köszönöm! Logikus amit az ellenállásról mondasz, csak a legutóbbi oldalon, ahol erről olvastam, talán ott volt ez így leírva és megmaradt, de igazad van.
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni egy JVC AX-70-es erősítővel kapcsolatban. Bekapcsolás után pár másodpercel R763 (470) elfüstöl,a másik csatorna működőképes. Végtranzisztorok és R761,763 lett cserélve a többi alkatrész multival mérve jó. Legelőször R761 is el volt égve most viszont az nem égett meg. És a két eredeti végtranzisztor is kuka volt.(2SD845,2SB755) 2SA1295 és 2SC3264 került bele mert az volt itthon. Most kiütötte ezt a két tranzisztort is,és persze R763 égett el. A nyugalmi áramot beállító potméterek egyformán állnak gyári beállításban. Rajzom van hozzá. Minden segítséget előre is köszönök!
Szia! Nem lett volna szabad áramkorlátozó nélkül élesztened. A nyugalmi áramot végtranzisztor cserénél újra kell állítani. A meghajtó tranzisztorok sem állhatnak a helyzet magaslatán, ha elégették a 470 ohm-os ellenállást.
Szia
Úgy néz ki a VC5022-es IC a hibás a lábai szakadtak.
Sziasztok!
Egy ismerősöm által kaptam a padláson porosodott STK4122 II panel, és egy STK4141-et. Van egy trafó is amin kb 3-4 féle szekunder kimenet van. (10,5V;4V;26V ezekre emlékszem.) Kérdésem az lenne ezekkel mit tudnék kezdeni?! Az egyiken bemenetet már találtam a jelnek. De se kimenetet se trafó bemenetet ahova betudnám kötni. Szivesen várom a segítségeteket! Képek
Először is megnézném, hogy a trafó ráköthető-e a panelokra csatlakozóval.Ha igen, utána megkeresed a panelod a bemenetet. A sanyo panelnál szerintem az amp in aljzat lesz az.
A biztik melletti csati meg szerintem a hangszórókimenet lesz, de ezt ne vedd garanciának, az aljzatok feliratozása sokat segÍt. Azokról kéne egy normális kép. A 4141es IC panel egy Sony készülékből lesz szerintem. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
A trafó ami rákötve látható nem jó. Nem ad a szekunder része le semmit. Ami melette található kisebb trafó az meg nem a Sanyo panelhoz van. De gondolom használható hozzá kis barkácsolással. Bemenetet igen én is az amp in-re tippeltem de kimenet feliratot sehol nem találtam. :/
Kapcsolási rajzot is néztem, de nem nagyon értem. Mit merre hány méter. Quad-405,TDA7294,TDA7498-as panelek ettől egyszerűbbek azért Igen a 4141-es IC panel az valami Music Centerből van de nem tudom és a volt gazdája se tudja megmondani melyikből lehet. Sanyonál az AMP IN-nél 3db csatlakozási pont van. Gondolom én az L GND R lennének. A biztik melett meg 5db csatlakozási pont van egymás alatt ezek a betűk találhatóak LER. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
Azért nem mindegy milyen trafót kötsz rá, Így, hogy nincs rajz csupán csak tipelni lehet, mi micsoda. Q405 nem olyan egyszerű, főleg a jobb fajták, bár most épÍtettem egyet, nem olyan nehéz valóban. Másik megoldási lehetőség hogy készÍtesz hozzá magad egy nyákot a rajban lévő teszt áramkör, vagy tipikus alkalmazási forma alapján.
Keresgélek nézelődök neten de azt hiszem ezek kukák lesznek vagy visszaadom a gazdájának mert nem sok mit tudok velük így kezdeni :/
Jut eszembe nekem is fekszik valahol 2 ilyen erőlködő panel, lehet hogy azért is hagytam, mert nem volt semmiféle rajz hozzá.
Meglehet mert sajnos én se nagyon találtam eddig az IC adatlapján kívül semmit. :/
És annyira amúgy se fontos csak gondoltam ha életre tudnám kelteni lenne 1-2 kisebb erőlködő. Van 2db erősítőm. Egy Q405-ös, meg egy TDA7498-as. Mind a kettő 2x100W-os. Úgyhogy ettől több nem is kell számomra A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
A 4122 egy 2x15W-os kis erosito , a 4141 pedig 2x25W-ot tud.
Itt a ket rajz errol minden kideritheto!
Köszönöm a kapcsolási rajzokat.
Viszont egy kérdésem lenne még így hirtelen. A kapcsolási rajzokon 2db IC található. Nekem viszont a paneleken csak egy van. Attól független ez is sztereó, vagy csak mono mindkettő panel?
Értem. Akkor már csak ki kellene bogarásznom a kapcsolási rajz alapján a dolgokat :/
"R" jelölésekkel jobb lenne a dolog
Valaki kitudja nekem deríteni, hogy a panelen melyik lenne a tápfesz?
Nem tudok rájönni :/ STK4141V-s panelen. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
A rajzon nicns rajta a tápfesz, azt a doksiból kell kideríteni.
Az megvan mennyi lehet max. De a panelen merre hova kellene kötnöm a tápfeszt?!
Kép a panelről: Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
Könyörgök nézd meg a a doksiban, hogy melyik a tápláb, majd a panelen kövesd végig a vezetősávot és kösd rá a végére.
Egy kezdő számára nem olyan egyszerű ez de rajta leszek
#steelbird: köszönöm.
Ja értem, úgy rémlett, hogy te írtad, hogy a doksi már megvan. Bámuld sokáig és rájösz, én is így kezdtem. Nézd a kondikat, megtudod, hogy hova milyen polaritás kell, keresd a bemenet kapcsolását, nézegesd és megérted, hogy mi micsoda.
Ha jól látom, egyik végfok panelen sincs rajta az egyenirányítás és a puffer. Ezek nélkül a trafó NEM köthető rá közvetlen!
Maximum 2x40v lehet! De ajánlott tápfesz 2x27v és 8 ohmos terhelésre való! A táplábak az ic pozitiv 11-es a negativ a 9-es láb. Gondolom tudod mi az a szimmetrikus táp, és hogy mi a felépitése? +- és föld. 2x20v os transzformátor kell neked. Esetleg jó a 2x24v-os is. Ebből kell épiteden egy graetz hidból és két puffer kondiból egy tápegységet. Igy lesz 2x27 vagy 2x33v-os tápod. Kondik 2x 4700µF 50v, graetz helyett használhatsz 4db diódát is. Trafóból KB 70w-os kell. A fóliasávokat gondolom le tudod nézni a 9 és 11-es lábról. Bemenet az 1-es és 18-as láb, de nem ide kell közvetlen kötni a jelet, hanem van előtte egy kondi, a kondi előtt egy ellenállás. Na oda kell kötni.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
Hát az lesz aztán majd csak rájövök.
Igen a táp felépitéssel nincs bajom de miért kell 4db dióda? A diodára kötve a trafót kapok +- ez után rá a pufferek és a föld. Puferrek okesak lesznek
Bemenetet/kimenetet tápot meg majd megkeresem valahogy a doksi alapján
Sziasztok
Korábban írtam, hogy egy Tevion DSS650 házimozin nem szól a mély. Néha szól. Pl. ha áramtalanítom, majd visszadugom, néha jó órákig, néha pár másodpercig. Ennyiből esetleg nem tudtok mondani valamit, hogy mit nézzek? Kondik?
Szia! Ennyiből nem lehet diagnózist felállítani. Kell egy kapcsolás rajz, mérőjel a bemenetre és követed az útját hol szakad meg. Annak aztán kitaláljuk az okát és a megszüntetését.
Ha nincs kéznél graetz hidad, akkor használhatsz 4db diódát, olvasd el mégegyszer....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |