A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák
» Több friss téma |
Ha telefonnal fényképezel, akkor inkább messzebbről csináld a képet és csak az érdekes részt vágd ki belőle, akkor talán látni is valamit.
Sziasztok!
Laptop tápban elreccsent és füstöt fúj az alábbi kondenzátor. Milyennel tudnám ezt pótolni így hirtelen felindulásból este? Bővebben: Link
Szia!
Hirtelen felindulásból valami 470nF-os min. 275V-os kondival tudnád ezt megfejelni. (Kerámia, fólia...) Illene megnézni, hogy miért jött füst belőle, nehogy csak füstöt csinálj a cserével.
Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a PFC kondenzátora ez, akkor viszont minimum 400V-os, de inkább 630voltos kondi kell a helyére.
Itt a 400 a terhelő feszültséget jelöli? Mert akkor ezt belepattintom.
az összes hővezető kiszáradt...és kapott a jóból ez a táp...ismerve az előéletét csodálkozom,hogy csak Ennyi a baja.
Eléggé határeset. Kéne a pontos helye, dolga a kondenzátornak, mert, ha az 550 550V-ot jelent rajta, akkor a PFC kondija és a 400V nagyonagyon határeset.
Azt bizony; bepattinthatod.
Néhány impulzus és már durran is...
Az az 550-es csak minta, nem látni füstnyomot.
A hátulját is látod? Az aktív PFC-be kevés lesz a 400V ez tény!
Láthatja nem minta, az való oda
A panelen a bemeneti oldal felől helyezkedik el ez a kondi, és egy egyenirányító két lábára megy. Talán(ha nem becsapás a panelen felfestett "-" akkor a tápegység kimeneti negatív közös pontjára(ahova az alu burkolat is le van forrasztva), illetve a másik lába a bejövő váltó lábra van kötve. Ami szerintem egy zavarszűrő tekercsről jön ide(de ez már nem 100%. mert eléggé zsúfolt a cucc) Kapcs. rajz nélkül ennyit tudok a helyéről megállapítani. Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
Eelég szokatlan megoldás, de láthatod, hogy ha a DC fesz 350-400V (Aktív PFC-s) és az AC épp a másik irányban van, akkor 650V-700V csúcsfeszültség lesz rajta, vagyis az a kondi 550V AC-s. Ergó a 400v-os kondi ripitósra robbanna benne.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
Így már más a leányzó fekvése. Akkor karcsú a 400V.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
Köszönöm mindenkinek a választ!
Akkor megvárom míg kinyit egy szakkereskedés és veszek bele egy ugyan ilyen kondért. További szép estét nektek!
Valami TO220 tokozású kellene. Térvezérlésű? Értem én, de mi hajtcsa?
Kutatok a használtak között is.
Kedves Kollégák!
Van új kérdés. Ki mit tud? 1. kép 2D213B (átírva latin betűre); a hosszúkásnak nincs felirata (már volt itt, de a kép nem volt ilyen jó); a kis ötlábú cső JRC955 VT-121, (RCA, USA). Köszönöm: Kálmán A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2014
1. képről ezt találtam: Bővebben: Link
Ötlábú cső: Katonai nagyfrekvenciás trióda, Bővebben: Link a képeken a szövegből ki lehet hámozni az adatokat.
Sziasztok !
B342 D azt hiszem hogy keletnémet IC. Ennek kellene a lábkiosztása ha valakinek megvan kérem segítsen . Előre is köszönöm !
Sziasztok!
Tudja valaki pontosan mik ezek? A panel bus illesztőjéhez tartozik... Köszi
Mivel tudol ilyen minosegi kepeket csinalni?
Milyen meglepő, ha valaki értlemes képet rak fel, nem telefonos homályzónát.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2014
Bár nem találtam adatlapot, szerintem zener diódák. Én is 4 db-al szoktam védeni az RS485-nél: 2db szembekapcsolt soros a vonalon, másik kettő az A és B szálon a talaj felé.
Magyar szavunk a "fénykép" arra utal, hogy elkészítéséhez FÉNY szükséges, mégpedig nem egy forrásból, hanem több irányból - az árnyék elkerülése érdekében.
A fény erőssége és a gép stabilitása az élességet befolyásolja. A kép tökéletes.
Ezt most miért nekem? Én vagyok az egyetlen, meg ezekszerint a kolega, aki géppel fényképezik, ráadásul CCFL lápákkal babrálok a fénnyel is.
Persze, hogy nem Neked szól! Mellényomtam, mert elámultam a jó kép láttán... egyébként is OFF-nak tettem.
Ehhez a post-hoz még valami.
Normál működés esetén a bus-ról kapnak tápot az alrendszerek (kb 15V egyen). Bekötés, polaritása mindegy. Ugyanezen megy az adat is. Ezen a modulon viszont nem. Az egyik irányba kötve normális a működés, a másik irányba zárlatot mutat a bus, de nem teljes zárlat (kb 7V-ra esik vissza a feszültség). Egyébként szerintem is zener-ek, de nyilván nem mindegy milyen paraméterekkel. A végén gondolom egy diferenciál erősítő van ami az adatot kitisztázza. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2014
Mérjél ki egy jó példányt - mindegyik nem lehet rossz. (lehet, hogy kettő van a SOT23-as tokban)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |