Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia!
Köszönöm, ez nagyon jó hír, hiszen csak egy 120mm hosszra van szükségem. Még mindig nem készültem el a NYÁK-al, de rajta vagyok.
Szia !
Lehet rosszul emlékezem, de mintha lett volna valami ulp..stb ahhoz, hogy keskenyedő sávokat lehessen létrehozni. Aki tud valamit erről.... Köszi !
Szia! Szerintem nincs olyan, én sem találtam. Menet közben tudod változtatni a vastagságot.
Vagy rajzolsz poligont.
Lehet úgy is, csak nem értem mire jó "tölcsért" csinálni egy vezetékből.
![]()
Közben eszembe jutott, összekevertem a PAD-re VIA-ra nyakban sávszélesítéssel.
Üdv.
Sziasztok !
Nekiálltam egy iskolai munkának. Digitális órát szeretnék csinálni. Eddig az iskolába jobbára csak TINA programmal dolgoztunk, ebbe szeretném a segítségeteket kérni. Ugyanis EAGLE programba kéne megtervezni a bekötési ábrát és a NYÁK tervet is hozzá, csak ehhez nem nagyon értek még. PIC-ben futó program az már meg van írva és működik is. Bármilyen tanácsot, segítséget elfogadok. Kapcsolási rajzot mellékletbe csatoltam. Előre is köszönöm.
Szia !
És most mi rajzoljuk át eagle-be ? Kezd el, rajzold át, próbálkozz, és ha nem haladsz azokat a fájlokat tedd fel amivel kezdeni is lehet valamit. Mondjuk én a képet tudom nézegetni, ha ez elég segítség akkor nézegetem tovább ![]()
A másik pedig az , hogy megtudnánk csinálni neked , de attól te nem fogod megtanulni.Csak úgy , ha te magad csinálod persze ha közbe közbe elakadsz , akkor majd kisegítünk, de az , hogy helyetted csináljuk meg az egészet az rajtad nem fog segíteni , csak ha magad kezded el , és fogod elsajátítani , amit kell.
Nekem az EAGLE-val csak az a bajom, hogy az alkatrészeket nem találom benne, vagyis olyan bonyolult az egész. Keresőbe meg hiába írom az alkatrész pontos nevét, nem dob rá ki találatot.
Az alkatrész keresője nem a hobbi felhasználók kedvence, de azért lehet vele boldogulni. Ha valamit keresel, akkor ne az egész nevet írd be, hanem csak egy viszonylag egyedinek gondolt részletét és tedd csillagok közé, de mindenképp csillaggal kezd. Így kapsz egy találati listát, amit már könnyebb végigbogarászni. Ha így nem jutsz eredményre, akkor nincs más, mint végigmész a teljes alkatrészkönyvtáron egyesével. (Legalább kicsit megismered). Én egyébként mindig úgy kezdem, hogy összegyűjtöm az összes alkatrészt, és ami olyan pl. ellenállás, kondi stb. lemérem a befoglaló méreteit, lábtávolságait és ezek figyelembevételével keresek. Ha nem találok pont olyan alkatrészt, pl. BC212, rakok helyette másik tranyót, pl. BC557 (azonos lábkiosztásra figyelek, ha lehet, de rugalmas vagyok
![]()
Szia! Csak egy gyors kérdés: az óra és a perc közé nem lesz két pötty téve?
Látod, hogy nem, csak a tizedes pont lesz bekötve
Éppen ezért kérdeztem. Persze ízlések és pofonok - de engem zavar, ha nincs elválasztva a perc az órától.
Ennyit segítség képen .Esetleg ha majd valaki akarja kiegészítheti .Természetesen némely alkatrész csak hozzávetőleges mivel nem lehet tudni milyennel lesz megépítve .Innentől már nem hiszem , hogy nehéz lenne.
Köszönöm mindenki segítségét. Innen azt hiszem már boldogulok !
Szerbusztok!
Eagleben hogyan keressek rá a könyvtárban egy pc táp trafójára? Vagy esetleg le kell tölteni valahonnan elébb, vagy saját magamnak kell megterveznem? Üdv.
Talán a trafo lbr ben keresgélj
![]()
De persze nem biztos, hogy éppen az a típus, amire szüksége(d) van, ott lesz, akkor viszont meg kell tervezni, sajnos.
Szerencsés esetben előfordulhat, hogy az EAGLE oldalán lévő alkatrész-könyvtárak között fellelhető. Bővebben: Link
Üdvözlet! Tudna valaki segíteni ,hogy hol találom meg az iduktivításokat az EAGLE programban?
Köszi előre is. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Vagy rcl könyvtár (talán ott egy kicsivel több van).
Közvetlenül sehogy, de exportáld ki képbe (export - image) és képszerkesztőben invertálod.
Ha fekete-fehér elég, jelöld be a monochromot.
A Cam feldolgozóban csinálsz "psinverted" invertált postcriptet majd azt pdf creatorral pdf be átteszed , garantáltan méretarányos és egyszerű.
A "Felhasználói felület"-en a hátteret feketére állítod, a "Rétegek színé"-nél pedig mindent fehérre állítasz, amit nyomtatni akarsz.
Szia !
Volt ez téma nem rég. negativ nyomtatás Érdemes dolgokat megosztani, sokan elolvassák, vagy megnézik... Még egyszerűbb ha kinyomtatod ami fehér azt besatirozod, ami fekete, meg kiradirozod. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Szerintem az csak a monitoron való ábrázolást állítja be, a nyomtatásra nincs hatással.
![]()
Üdvözlet!
Nem tudna valaki kisegíteni egy SSO36 tok Library könyvtárral?Én megterveztem a méretek passzolnak is de szerintem a DAD-ok szélesek és nem tudok keskenyebbet varázsolni bele. Köszi... |
Bejelentkezés
Hirdetés |