Fórum témák
» Több friss téma |
szabályozni szeretnék 30 voltot és kb 400w ot váltó feszültséget fütőszálhoz
ÉS???
Sok sikert hozzá! Azt azért írd le hogy szeretnéd, és mi megy mi nem megy... ilyesmi.
van egy trafó meg egy fütőszál és szeretnék valahogy csökenteni a teljesitménnyén mert a fütőszál hamar tulhevül és elég
Na így a nálam sokkal okosabbemberek biztos megértik hogy mire gondoltál
akkor várom az okosabb emberek válaszát a teljesitmény szabályozásról
Ha nem szabályozni, csak változtatni akarod, akkor van azért rá töb egyszerűbb és komolyabb módszert is alklamazhatsz. Persze kérdés, mennyire kell a fűtőteljesítményt csökkenteni és szükséges-e változtatni, mert ez meghatározhatja a módszert.
- A trafó szekunder menetszámát megnöveled, rátekeréssel, ha van rá mód. - A primer hálózati feszültséget lecsökkented oly módon, hogy pld. egy 230V/24V/40VA-os trafóval a 230V-ból levonod a 24V-ot és ezt a feszültséget kötöd a trafódra. (Itt a csökkentett feszültség teljesítménye számít, tehát kb. 40VA) - Fázishasításos teljesítmény szabályzót alkalmazol, primer, vagy szekunder oldalon. Egyszerűbb esetben, egy lámpákhoz kapható fényerőszabályzót kötsz sorba a primer tekercsel. A trafó fázistolása esetleg gondot jelenthet a triac számára, azt kompenzálni kell. - Nullátmenetes feszültség szabályzót alkalmazol szekunder oldalon. üdv! proli007
egy egyszerü rajz amit hirtelen le tudtam rajzolni és ehez kéne szabályzó olyan amihez nem kell a trafót megbontani. Valami elektronika
Keress rá: PWM
(555-tel is lehet, a nagyobbik probléma a 300W lesz-ehez már komolyabb félvezető kell.) Idézet: „Keress rá: PWM (555-tel is lehet,” Nem gondoltad komolyan, hogy a 400W-ot a fűtőtesteknek egyenirányítani kell? üdv! proli007
Ezek szerint ez egy fólia hegesztő
Már készítettem ilyenhez elektronikát 1200W-ra, tirisztoros hasítással. (csak rég volt) Szerintem szerezzél ellenálláshuzal anyagot, és készíts egy soros ellenállást a fűtőszállal sorba. De készítheted a fűtőtest anyagábol is. Igaz fűteni fog, de több leágazással beállíthatod a megfelelő áramot. (Eternit csőre, csigavonalat beesztergálni és leágazásoknál csavarokon kivezetni a végét. Elbírja a hőt és hosszú életű is lesz.) üdv! proli007
Nem gondoltam. Miért kellene? Triac-kal is mehet...
(hozzáteszem, miért is ne lehetne egyenirányítani? Ez a kissebbik gond)
Ezen is gondolkozhatsz... kb. 10 cm2-es EI-vasmagot megtekersz 2...2,2 mm-es CuZZ-vel, aztán megfelelő mechanikával az I-csomagot ráforgatod a tekercselt E-részre - sorosan beteszed a 30 voltos körbe.
Talán elég lesz az átfogás. Provizórikusan bontott kábelérrel is kipróbálhatod a hatást.
Bárki segítségét kérem!!
Szeretnék egy kapcsolási rajzot egy 48 v-os teljesítmény szabályzóról ami kb 20 A megbír. Ez agy villanymotorhoz kellene. Előre is köszönöm, és miben tudok én is segítek.
Szia.
Nagyon köszönöm a tanácsot és főképpen a kapcsolási rajzot. És ha valamiben én is segíthetek csak írj. Még csak az a kérdésem, hogy ez meg is bírja a 20 A-t? Mert nekem 4 db aksirol kell leadja ezt a 20 A-t (((A fet nálam 2 db IRF 540 volt paralel, külön külön 0.1 Ω source ellenállással.))) És azt sem értem, hogyan érteted azt, hogy 2 db IRF 740 amikor a rajzon egy szerepel. És ha mégis csak kettő kell akkor légyszíves írd meg hogy hogyan van bekötés. Kösz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |