Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » szabályzó 30 voltra

Témaindító: speki, idő: Jan 18, 2008
Lapozás: OK   1 / 1
(#) speki hozzászólása Jan 18, 2008 /

szabályozni szeretnék 30 voltot és kb 400w ot váltó feszültséget fütőszálhoz
(#) vtsoftware válasza speki hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

ÉS???
Sok sikert hozzá!

Azt azért írd le hogy szeretnéd, és mi megy mi nem megy... ilyesmi.
(#) speki válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

van egy trafó meg egy fütőszál és szeretnék valahogy csökenteni a teljesitménnyén mert a fütőszál hamar tulhevül és elég
(#) vtsoftware válasza speki hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Na így a nálam sokkal okosabbemberek biztos megértik hogy mire gondoltál
(#) speki válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

akkor várom az okosabb emberek válaszát a teljesitmény szabályozásról
(#) proli007 válasza speki hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Ha nem szabályozni, csak változtatni akarod, akkor van azért rá töb egyszerűbb és komolyabb módszert is alklamazhatsz. Persze kérdés, mennyire kell a fűtőteljesítményt csökkenteni és szükséges-e változtatni, mert ez meghatározhatja a módszert.

- A trafó szekunder menetszámát megnöveled, rátekeréssel, ha van rá mód.
- A primer hálózati feszültséget lecsökkented oly módon, hogy pld. egy 230V/24V/40VA-os trafóval a 230V-ból levonod a 24V-ot és ezt a feszültséget kötöd a trafódra. (Itt a csökkentett feszültség teljesítménye számít, tehát kb. 40VA)
- Fázishasításos teljesítmény szabályzót alkalmazol, primer, vagy szekunder oldalon. Egyszerűbb esetben, egy lámpákhoz kapható fényerőszabályzót kötsz sorba a primer tekercsel. A trafó fázistolása esetleg gondot jelenthet a triac számára, azt kompenzálni kell.
- Nullátmenetes feszültség szabályzót alkalmazol szekunder oldalon.

üdv! proli007

(#) speki válasza proli007 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

egy egyszerü rajz amit hirtelen le tudtam rajzolni és ehez kéne szabályzó olyan amihez nem kell a trafót megbontani. Valami elektronika
(#) vicsys válasza speki hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Keress rá: PWM
(555-tel is lehet, a nagyobbik probléma a 300W lesz-ehez már komolyabb félvezető kell.)
(#) proli007 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Idézet:
„Keress rá: PWM (555-tel is lehet,”

Nem gondoltad komolyan, hogy a 400W-ot a fűtőtesteknek egyenirányítani kell?

üdv! proli007
(#) proli007 válasza speki hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Ezek szerint ez egy fólia hegesztő

Már készítettem ilyenhez elektronikát 1200W-ra, tirisztoros hasítással. (csak rég volt)
Szerintem szerezzél ellenálláshuzal anyagot, és készíts egy soros ellenállást a fűtőszállal sorba. De készítheted a fűtőtest anyagábol is. Igaz fűteni fog, de több leágazással beállíthatod a megfelelő áramot.
(Eternit csőre, csigavonalat beesztergálni és leágazásoknál csavarokon kivezetni a végét. Elbírja a hőt és hosszú életű is lesz.)

üdv! proli007
(#) speki válasza proli007 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

ezt kipróbálom
(#) vicsys válasza proli007 hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Nem gondoltam. Miért kellene? Triac-kal is mehet...
(hozzáteszem, miért is ne lehetne egyenirányítani? Ez a kissebbik gond)
(#) ferci válasza speki hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Ezen is gondolkozhatsz... kb. 10 cm2-es EI-vasmagot megtekersz 2...2,2 mm-es CuZZ-vel, aztán megfelelő mechanikával az I-csomagot ráforgatod a tekercselt E-részre - sorosan beteszed a 30 voltos körbe.
Talán elég lesz az átfogás.
Provizórikusan bontott kábelérrel is kipróbálhatod a hatást.

trafóval.JPG

(#) demonherceg hozzászólása Máj 13, 2009 /

Bárki segítségét kérem!!
Szeretnék egy kapcsolási rajzot egy 48 v-os teljesítmény szabályzóról ami kb 20 A megbír. Ez agy villanymotorhoz kellene. Előre is köszönöm, és miben tudok én is segítek.
(#) demonherceg hozzászólása Jún 12, 2009 /

Szia.
Nagyon köszönöm a tanácsot és főképpen a kapcsolási rajzot. És ha valamiben én is segíthetek csak írj.

Még csak az a kérdésem, hogy ez meg is bírja a 20 A-t?
Mert nekem 4 db aksirol kell leadja ezt a 20 A-t

(((A fet nálam 2 db IRF 540 volt paralel, külön külön 0.1 Ω source ellenállással.)))

És azt sem értem, hogyan érteted azt, hogy 2 db IRF 740 amikor a rajzon egy szerepel. És ha mégis csak kettő kell akkor légyszíves írd meg hogy hogyan van bekötés.
Kösz.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem