Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   171 / 281
(#) tomipap válasza rolandi350 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Persze mert a portoknak kulon kulon van kicsatolva az 5V. A tobbit csak letiltotta a rendszer mert tulterhelest erzett az egyik porton. Ez rendszerint megszunik egy reset utan.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
(#) Mustang75 válasza tomipap hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

Köszönöm. Kevés időm jutott a laptopom javítására de most hétvégén megnéztük és valóban a G781-1 ment tönkre. Próbáltam a neten keresni ilyen alkatrészt, sajnos nem találok sehol. Létezik valahol, hol tudnék illetve kinek van ilyen?
(#) tomipap válasza Mustang75 hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

Nincs mit. Itt a forras pl. Bővebben: Link Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2014
(#) Leraz hozzászólása Szept 14, 2014 /

Szervusztok.
Ma kaptam egy Fujitsu siemens V5555 laptopot mert nem működött és másikat vettek. A hibajelenség,hogy akkumulátorral semmi életjelt nem ad. Aksi nélkül viszont felvillan a zöld LED és az akkumulátor töltést jelző is.Egy pillanatra megmozdul a ventilátor is.Még nem szedtem szét csak a HDD,ODD, memória nélkül néztem. Valaki egy rajzzal vagy ötlettel tudna segíteni. Kössz.
(#) tomipap válasza Leraz hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Szia. Ha szetszedted akkor majd mondj egy alaplap tipust
(#) Leraz válasza tomipap hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Szia. Köszönöm előre is. Most még a tápját nézem,hogy terheléshez mit szól.Holnap szétbontom.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2014
(#) Scenic hozzászólása Szept 15, 2014 /

Sziasztok. Laptop kijelző háttérvilágítással küzdök. Indításkor felvillan többször is de később már nem működik. Mértem tápfeszültséget. Van 12V, 1V. De 3,2V csak akkor amikor felvillan. Ez az engedélyező feszültség ha jól tudom. Mi vezérli ezt? Hogy lehet javítani?
(#) tomipap válasza Scenic hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Nem lehet, hogy a LID Switch van "beragadva"? Milyen geprol van szo?
(#) Scenic válasza tomipap hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Egy 12"-os MSI laptop. Nem mai darab már. Itt a linkje..
Ez a beragadás hogyan ellenőrizhető, javítható?
(#) tomipap válasza Scenic hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Hat a lapot kiveszed vagy szetszeded valamelyest es megmered, hogy nyit/zar e a LID switch. A regebbi gepeknel az is lehet, hogy meg mechanikus az az a zsaner korul egy pocok amit lenyom a fedel vagy apro furat amibe egy szár nyomodik. De ahogy erre a szeriara emlexem ez mar inkabb magneses volt.

De most ujragondolva ez meg lehet akar cso hiba is. a 3,2V-t nem tudom igy pontosan, hogy hol mered.

Igazabol szerintem 3 lehetoseg van.
LID Switch
GPU
CCFL / Inverter.

Alaplap tipus szerint tudok rajzot nezni.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) tomipap válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Kifejezetten koszi Jot rohogtem mikor olvastam a rendszer uzenetet. A cegnel mar van magyar billem de itthon meg nincs. Mar uton van az is kitartas

Az inverter bemeneti csatlakozónál mértem a feszültségeket. Ha otthon leszek nézek valami típust az alaplapon és keresem a kapcsolót. Köszönöm.
(#) tomipap válasza Scenic hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Igen ezt ertem csak nekem is jobban megy az egesz atgondolasa ha latom a rajzot. Akkor majd ha jon az info ranezek.
(#) Gaahl hozzászólása Szept 16, 2014 /

Üdv!

Lehetséges mPCIe foglalatot ketté osztani?
Szereztem bontott laptopból egy mPCIe videokártyát, de a laptop mPCIe foglalatát a WI-FI kártya foglalja el.
Milyen megoldás létezhet?
(#) Chipmunk1960 válasza tomipap hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Szia, attól nyugodtan tudod haszhálni Magyarként, nekem is Angol van a filctoll feírat meg rég lekopott már.
(#) tomipap válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Koszi, ezt tudom Csak mivel németül, angolul és magyarul is kell irnom nap mint nap így azért ez már necces fejben. Van akinek megy, nekem nem. 3 nyelven fórumozok és szintén 3 nyelv kell a céghez is. Szóval emiatt ez nem olyan egyszerű vagy inkább nem olyan hatékony. Német billem van mert azon tudok a legjobban németül es angolul gépelni. A magyarhoz lesz egy extra. Bluetooth-on mind a két bill (Apple) csatlakoztatva van és így kényelmes és helyet is alig foglalnak az apró billentyűzetek.
(#) Leraz válasza tomipap hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Szia.
Ezt nagyon összetartja a 7 éves kosz.Már majdnem sikerült kihámozni de valami még ellenáll a burkolatnál.Viszont a tápnál még nem láttam olyant amit ez produkál. Terheletlenül is 6 lépésben éri el a teljes fényerejét a kontroll LED. Egy 24V/40W izzóval terhelve tartja a 20V-ot.A kijelző csatlakozásait bontva még jobban beterhel valami.
(#) Leraz válasza Leraz hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Sziasztok. Sikerült kibontani. Azt kérdezném,hogy a képen piros négyzetben jelölt (SW1) bekapcsoló nyomógombnak miként is kellene működnie? Mert most mind a 4 lába közt vezet (kiforrasztva) akár nyomom akár nem.Milyent keressek ide?
(#) Leraz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Köszönöm, találtam hozzá.Azt lenne jó tudni,hogy így "csupaszon " is elindul vagy mindent csatlakoztatni kell az alaplaphoz a próba erejéig?

Szétszedtem a laptopot. Csináltam képeket róla. Látok a T-V2-IN3 felirat alatt korábbi forrasztást vagy mostani füstölést. Ez lehet probléma?
(#) antikzsolt válasza Scenic hozzászólására (») Szept 16, 2014 /

Szerintem füst a kép alapján. Olyan mintha hiányzona a zöld rétegből is.
(#) tomipap válasza Scenic hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Nehez lenne keprol megmondani, hogy ez lehet e problema. Gondolom van multimetered. Ha jol gondolom akkor nezd meg, hogy nincs e zarlat test fele. De ehhez erdemes fogni egy rajzot es akkor nem tevedsz tevutra.
(#) Scenic válasza tomipap hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

OK, csak nekem nincs rajzom. Tudsz benne segíteni, főleg az eredeti problémában?
(#) Chipmunk1960 válasza tomipap hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Szia! Persze gondoltam, hpgy tudod! Igazad van, minkor bejön a 3. fajta billentyű, így jártam én is a Franciával, az már mindent összekavar.
(#) Chipmunk1960 válasza Scenic hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Szia, Ránézésre hidegítő kondinak látszik, és a 2 lyukgalván közül ez egyik elhiccent, valószínű
a másik sem vezet át, lehet a kondi ment zárlatba, de ezek után, már nem csinál galibát.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
(#) jdani hozzászólása Szept 19, 2014 /

Hali. Van egy hibás alaplapom. LA-4851P
Első kérdésem, ha az alaplapra nincs csatlakoztatva semmilyen hardver, csak a CPU és a bekapcosló gombok, ennek ellenére is legalább a bekapcsolás LED visszajelzője, vagy a ventilátornak be kellene indulnia nem?
Méregettem, és a bekapcsoló gomb, az U13 ICre megy. Az U13 tápfeszültsége 3,3V, amit ha megmértem, nemigen volt ott semmi. Úgy írja hogy +3VALW tehát 3.3V always on power rail.
Ha jól értem, ha a töltőt csatlakoztatom, a 3,3Vnak már az IC-n kellene lennie igaz?
Kérdés, hol van az a regulátor, ami ezért a 3,3Vért felelős?
(#) tomipap válasza jdani hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Igazabol kezd szerintem az 5V 3V tekercseken a merest. Ha megvan az osszes always feszultseg akkor irany tovabb a KBC/EC chip iranyaba.
(#) jdani válasza tomipap hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Az a gond, hogy egyik ALW feszültség sincs meg. Ha jól vettem ki a rajzból, akkor a ezekért a feszültségekért egy DC-DC konverter a felelős, mégpedig a PU4.
(#) tomipap válasza jdani hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Na akkor gubanc van.

Tapot kap az IC?
6-os lab VIN
-en kell tapnak lennie
14-es 27-es lab a ket engedelyezo lab EN1 EN2 itt kell lennie 3.3-nak kulonben nem indul az IC. Ha nincs 3.3 akkor azt kell nezni, hogy azok honnan jonnenek.

a DRVL1 18-as es a DRVL2 23-as es a ket DRVH laban vezerli meg a FET parokat. Erzesem szerint ha egyik fesz sincs meg tekercsen merve akkor nem itt lesz a gond a FET-ek korul.

En ilyenkor mindig megmerem a PL3 PL4-et tasthez kepest ohmikusan, hogy nincs e valami zarlat vagy a kozeli dolog az aramkorokben.

Szoval nagyjabol igy indulnek el hirtelen igy virtualisan vegigondolva.
(#) jdani válasza tomipap hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Az a helyzet hogy nincs aksi a géphez. Visszanézve sok dolgot már arra jutottam, hogy azért nem indul be, mert nincs aksija. Bár hülyeség, mert aksi nélkül is be kell indulnia töltőröl. Utánanéztem, hogy az aksi 11,1Vos. A PJP2 aksi csatlakozjára, az 1-2es lábra csatlakoztattam 11V-ot. Bekapcsolom, semmi.
Ha csatlakoztatom a töltőt is, és rajta a 11V, akkor a visszajelző LED világít, a CPU hűtés beindul vagy 2 másodpercre, majd le is áll, a 11V áramfelvétele olyan 1A, és az U16 és az U14 IC pedig fűt...
Az U14 a memóriakártya olvasó ICje, az U16 pedig ??...
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
Következő: »»   171 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem