Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Indukciós főzőlap javítása

Témaindító: csiperke, idő: Okt 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 39
(#) Sebi válasza HobbiTomi hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /

Idézet:
„állandóan leveri a biztosítékot, ha magasabb teljesítményre tekerem fel.”

Először utánaszámolnék, hogy jogosan teszi-e? A max teljesítményhez tartozó áramnál legalább 20%-al tudjon többet a biztosító.
Idézet:
„kék alapon egy fehér "rész" amit csavarhúzóval lehet tekerni”

Az egy trimmer potenciométer, hogy mire szolgál, azt rajz nélkül nehéz megmondani - ne tekerd el.
Idézet:
„az egyik lába nincsen oda forrasztva.”

Mert nincs rákötve semmi. A csévetesten több láb van, mint a trafónak kellett.
(#) sevenhill hozzászólása Ápr 29, 2014 /

Kedves Fórumtársak! Egy ismerős hozott javításra hozzám egy dupla indukciós rezsót, hogy a jobb oldala "halott" volt. Egy kis méricskélés után meglett a hiba, egy , a tekercs műanyagtartóját is leszorító csavar-lemez alatt egy 125 C értékű hőbiztosíték "elműködött". Mivel ilyen nekem nincs, (és ahogy mértem, ilyen vékony átmérőjű nem is beszerezhető), rövidre zártam, és rögtön jó is lett a jobb oldal. A hőbiztosíték tulajdonképpen a vezérlés tápellátását szakítja meg. Csak az az érdekes , hogy a baloldali részen ilyen hőbiztosíték nincs is! (Középen természetesen mindkét oldalon ott figyelnek a termisztorok.) A nyáklemezek nagyon hasonlítanak egymáshoz, de nem teljesen egyformák.
Merjem így, kiiktatott hőbiztosítékkal visszaadni?
(#) zolika60 válasza sevenhill hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /

Kiadhatod, de azért ez nem beszerezhetetlen alkatrész.
(#) devilke hozzászólása Máj 1, 2014 /

Sziasztok

egy scholtes fél indukciós lappal van gondom. Ráraktak egy üres vékony falú edényt, amit persze lilára égetett. utána még lehetett hallani, hogy próbálkozik de melegíteni nem tudott, aztán nem sokkal később már semmit nem csinált. Be lehet kapcsolni állítható a teljesítmény viszont nem melegít és meg se "nézi" hogy van e rajta edény.

ami biztosan hibás volt egy nagyfeszültségű nagy teljesítményű tranzisztor.

valami jó ötlet? az a gyanús hogy a tranyó megölt még valamit később....
(#) HobbiTomi hozzászólása Máj 1, 2014 /

Sebi köszönöm szépen a válaszokat. Annyi lenne még a kérdésem, hogy mivel és, hogyan tudom mérni a nyáklapon az értékeket? És ha megvan a mérés és a megengedettnél esetleg nagyobb áramerősséget vesz fel akkor annak mi lehet az oka. Válaszodat előre is köszönöm.
(#) Sebi válasza HobbiTomi hozzászólására (») Máj 1, 2014 /

Ha sokkal nagyobb lenne az áramfelvétel, akkor tönkremenne a motyó. Ha leadott teljesítménynek mondjuk 3kW van megadva, annál max 10 százalékkal lehet nagyobb a felvett.
(#) HobbiTomi hozzászólása Máj 1, 2014 /

Értem köszönöm a válaszokat. Esetleg tudnál ajánlani olyan könyvet vagy olyan oldalt amin egy laikus is kiigazodik. Olyanra gondolok ami teljesen az alaptól indul alkatrészek neve felhasználási területe, egyszerűbb kütyük nyákterve amin el lehet kezdeni gyakorolni az "építgetést".
(#) timisuhanc hozzászólása Júl 28, 2014 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Édesanyámnak van egy GD Proline indukciós főzőlapja. Bekapcsol, de rövid üzemelés után leáll és kikapcsol. Próbáltuk a lappal kompatibilis edényt lecserélni egy másik, sznintén kompatibilis edényre, de ezzel sem működött sokáig. Rövid melegítés után E2 hibakódot ír, kikapcsol és kialszik az összes led.
Tudna nekem valaki segíteni? MI a teendő?
köszönöm szépen
(#) gabor50 hozzászólása Aug 2, 2014 /

Egy a Silver Crest által gyártott, KH 1241 indukciós főzőlaphoz keresek kapcsolási rajzot.
De egyéb más indukciós főzőlapok kapcsolási rajza is segít, így szívesen várom indukciós főzőlapok kapcsolási rajzait, tanulmányozás szempontjából.
Számomra a legnagyobb segítség, ha az adott/leírt termék kapcsolási rajzát láthatnám.
Előre is, köszönök szépen minden fajta segítséget!
(#) gabor50 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Szia! Köszönöm szépen!
Estefelé sajnos átszaladt felette a szemem, de nagyon jó! Köszönöm szépen még egyszer!
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
(#) árpix hozzászólása Aug 6, 2014 /

Sziasztok ! Konkrétan , hogy vezérlik a tekercset az elektronikával ? Sima egyenirányított hálófesz PWM vezérlés 20-30Khz-en ? Üresen is megy a tekercs , vagy érzékeli van-e edény és akkor kap csak a tekercs villanyt ?

tehát , ha építenék egy ilyen gyári tekercshez vezérlőt , miket kell szem előtt tartani ? van valami spéci dolog ami lényeges lehet , hogy működjön ? sajna a neten nincs semmi használható leírás , csak annyi , hogy indukció + vas = meleg
(#) pjg válasza árpix hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Fizika. Keres rá: indukciós hevítés. Nem kezdőknek való téma.

oké , azt értem , csak gondoltam hátha valakinek van tapasztalata , vagy foglalkozik ilyenek szervizével és tudja a pontos működését
(#) csancsa hozzászólása Aug 17, 2014 /

Sziasztok! Nekem nem elektromos problémám van a Sencor főzőlapommal, hanem véletlenül be lett kapcsolva alatta a villanytűzhely és az egyik plat egy félkőr alakú lyukat olvasztott ki az alsó burkolatából. A főzőlap működik azzal nincs probléma, abban kérnék segítséget /láttam van köztetek szerelő is/, hogy mivel tudnám "befoltozni" és hogyan a lyukat, hogy ne legyen veszélyes a használóra nézve sem és a működésének se ártson.
Képeken látszik a lyuk, melynek a mérete 16 cm a szélessége, 8 cm a félkörív magassága.
Bármilyen megoldást tudnátok adni, nagyon megköszönném, hálás lennék! Mit gondoltok szervíz ilyesmivel foglalkozik?
(#) csancsa válasza csancsa hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Nem kaptam senkitől választ, de megírom mi a megoldás ilyenkor, hátha még valakinek szüksége lesz rá.
Egy szerviz vállalta, Hőálló szilikon gumival kipótolták a hiányzó részt.
(#) lilili11 hozzászólása Aug 24, 2014 /

Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem ugyanis a Teka GKST 60 DB tip. készülékem lapja összetört.
Nincs-e valakinek elektronika hibása,amelyiknek jó a főzőfelülete???

Előre is köszönöm a gyors segítséget...Üdv
(#) László1 hozzászólása Szept 11, 2014 /

Azt szeretném megkérdezni,hogy egy 2 vagy 3 KW-os tekercshez milyen átmérőjű és hosszú Litze vezetéket használnak. Nekem a méretekre lenne főleg szükségem!Köszönöm előre is a segítségeteket!
(#) krisztian98 hozzászólása Szept 17, 2014 /

Sziasztok,

Azt szeretném megtudni, hogy Nardi PVF 6 HT 48 indukciós főzőlapon mit jelent az F5-ös hibakód?
Mind a 4db főzőlapra ezt írja ki. Mi mehetett benne tönkre?

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
(#) krisztian98 hozzászólása Szept 22, 2014 /

Akkor senki, Legalább valami tippet adjatok légyszínes.
(#) Csongi_ válasza krisztian98 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Szerintem biztositek az F (fuse) es az 5-os szamu. De ez tenyleg csak tipp.
(#) Buvarruha válasza krisztian98 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Ezen nincs mit megtippelni, doksit nem találni hozzá, szóval vagy megkeresed magad a hibát, vagy szervízbe viszed, ott tudják. Csongi ötlete nem nyert, mert az "F" ebben az esetben azt jelenti, hogy hibakód, ezt a juzer manuálból is ki lehet deríteni. Az indukciós főzőlapokra jellemző az IGBT-k halála, kezd ott a keresgélést például.
(#) krisztian98 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Sziasztok,

Köszi, hogy vissza jelezettek. A szitu az, hogy még vásárlás előtt vagyok, de a főzőlapnak van egy ilyen hibája. Csak azt nem tudom, hogy megéri-e rá beruházni. Tudni kellene, hogy az F5-ös hibakód mit jelent. Viszont a netet már végig bogarásztam és semmit sem találtam .(
Ami viszont segít, hogy van hibakód, remélhetőleg a Mikrokontrollerrel nincs gond. Viszont ha egy IGBT lenne rossza, akkor csak az 1-ik-re kellene írnia, de ha a Gratz híd is zárlatos lenne, akkor le kellene vernie a biztosítékot... Valami tipp
(#) pjg hozzászólása Szept 22, 2014 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy az IGBT helyére melyik cseredarabot tegyem?
H20N120R3 vagy H25N120R2
Mindkettő 1200V-os. Az előbbi 20 A-es, az utóbbi 25A-es.
Az előbbi VCE= 1,48V Az utóbbi 1,6V.
Melyik paramétere fontosabb? A 20 vs. 25A, vagy a VCE=1,48 vs, 1,6V.
Arra gondolok, hogy a kisebb VCE esetén kevésbé melegszik.
Még annyit, hogy az első 310/155W-os a másik 360/180W-os (25 / 100 °C-nál.)
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
(#) krisztian98 válasza pjg hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Akkor kérdezek 1*-et.

A Van otthon 60A-es és 600V-os IGBT-m otthon. Az lenne a kérdésem, hogy a főzőlapban ha az IGBT van tönkremenve, akkor a fentivel egy próbaüzem erejéig tudom-e helyettesíteni?
Köszi!

* egyet
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
(#) pjg válasza krisztian98 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szerintem igen.
(#) granpa válasza krisztian98 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Típusjelzéseik alapján hasonlítsd össze az adatlapjukat; lehet, más vezérlést kívánnak.
(#) Kmisi57 hozzászólása Okt 25, 2014 /

Segítség kellene. Vettem használtan egy indukciós főzőlapot Elakrtabergenz MIS 680C típusú
A baj az hogy az egyik oldal főzőlapjai nem hajlandóak fűteni. Csak villog a szám. Mintha nem érzékelné az edényt. Van valakinek hozzáértése mit keressek ami közös lehet a két lapon?
Köszi előre is.
Misi
(#) kiscsavo2003 hozzászólása Nov 5, 2014 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy AEG 67670 K-mn tipusú indukcios fözölapom. Bekapcsolás után mind a 4 fözölapra E betüs hibát ir ki . Mi lehet a gondd? Szétszedtem a panelon egy 20 A-os biztositék helye van de nincs benne biztositék. Mivel le járt a garancia nem csinálták meg, szétszedték de nem voltam itthon. Lehetséges onnan vették ki és azért üres, mert tulfeszültség miatt kioldott? szabad szemre minden jo rajta, panel nincs megégve. Tud valaki valamit mondani rá? Elöre is köszönöm.
(#) szako hozzászólása Nov 21, 2014 /

Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Van egy ART LAND 1800W indukciós főzőm.Nejem főzés közben kicserélte a fazekat egy másikra,durranás-levágta a biztosítékot.Szétszedtem,kicseréltem a 10A biztit- megint levágta .Mi lehet a probléma.
Következő: »»   9 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem