Fórum témák
» Több friss téma |
A rajz alapján DC feszültségeket ellenőrizd, valamelyik hiányozhat, vagy kevesebb lesz, én ezt gyanítom. Ha találsz a táp paneljén kiemelt ellenállásokat, azokat mérd ki, de lehet benne félvezető bizti, olyan mint ha tranzisztor lenne, de csak két kivezetése van.
Sziasztok!
Egy Denon DRM 650S deckhez keresek MMI6S2LK típusű capstan motort. Tud ebben valaki segíteni esetleg valakinek van elfekvőben ilyen motorja? Szívesen meg venném. A hiba az hogy ingadozik a sebesség, először szíj cserét csináltam. Ez nem oldotta meg. Majd kicseréltem az összes táp elkót hátha segít, de sajnos nem. Ezután a motort kivettem és próbáltam Kontakt WL-el tisztítani a forgó tengelynél, de ez sem javított. A sebesség ellenőrzésére azt csináltam, hogy egy sony deck-el felvettem 1Khz-es jelet és ezt mértem vissza a denon-on. A sebesség úgy változott, hogy lassan először felment 1000 Hz-ről 1050 körülire, majd +/- 10Hz-el ingadozva ugyan de ott maradt. Kis idő elteltével vissza ment 990 Hz-re. Szóval soha nem volt igazán stagnáló. Remélem tud valaki segíteni! Előre is köszönöm! Zoli
12V, 2400 f/min, CCW (óramutatóval ellentétes) forgásirány. Ezek a főbb tulajdonságok, ami alapján egyéb magnómotort is bele lehet tenni. A mechanikai méretek kb. a '70-es évek közepe óta szabványosak, teljesítményhiány sem szokott lenni. Esetleg a 9V-os (előtét ellenállással) még simán bírni szokta a deck mechanikákat is.
Sőt a HQ Videó tart is ilyen motort! (igaz nem Mabuchi-t)
Sziasztok!
As lenne a kérdésem, hogy adott egy AIWA AD-6400 deck, amin mar kicseréltem A vezérlő szijat, elvileg szólna is szépen, es az előre való csévélés is menne, a hátrafelé való eléggé akadozik es lassú, de ami igazán a probléma, hogy lejatszasnal es tekeresnel is pár másodperc után kikapcsol a mechanika es leáll... Tudnátok valami ötletet adni, hogy mi okozhatja ezt a gondot? Előre is köszönöm!
Az összes szíjat cserélni kell(ene). A számlálónál van egy forgásérzékelő, ha az nem forog, (mert csúszik, laza a szíja) megáll, és kikapcsol.
Szia!
Számláló megy? Mert a számláló meghajtása működteti a forgásérzékelőjét is. Ha áll, akkor végállást érzékel, ezért kapcsol ki. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2014
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, valószínűleg ez lesz a gond, mivel a számláló szijat még nem cseréltem ki, azt gondoltam az nem annyira fontos.... A hétvégén megpróbálok a végére járni a dolognak! Kosz mégegyszer!
Szia!
Köszi szépen a tulajdonságokat. Ebay-en meg is nézem milyenek vannak. ![]() Üdv.: Zoli
Szia! Ok köszi, megnézem ott is
![]() Márkára van valami javaslat, melyiket válasszam és melyiket ne? Zoli
Én személy szerint a Mabuchi EG-5... típusokat nem különösebben szeretem, soknak újonnan is két óra kellett a bemelegedéshez, addig meg -1,5%-on jár, ami azért már bőven hallható.. Viszont kb. csak ezek vannak még forgalomban. Észrevételem szerint a 9V-os, megfelelő előtét ellenállással gyakran jobb, mint a 12-es. Én egyébként a saját deckembe Sankyo 12V-os motort vettem, de az már akkor is nagyon nehezen volt beszerezhető. Matsushita is jó még (ez van a tiedben most), de már rég nem gyártják, Sankyo-t még legalább láttam újonnan is boltban pár éve..
Amúgy használtat is nyugodtan be lehet tenni, tizenpár éves rossz minihifiből, rádiós magnóból bontott darab is jó lehet akár. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
Rendben, köszi. Jövő hétvégén megnézem mik vannak otthon, van egy pár kis rádiós magnó elfekvőben, hátha egyikben olyan lesz ami jó. Nem tudom ez miért nem jutott eszembe korábban. Ha nem találok akkor ebay-ről megpróbálok rendelni, jó lenne Sankyo-t.
CHZ, és Pucuka! Koszi mégegyszer a segítséget, tényleg a számláló szij volt a bűnös, kicseréltem azt is, es most csodásan működik a kicsike!
![]()
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Onkyo TA-2350-es deck javításával kapcsolatban. Nem töröl,és üres kazettára is csak nagyon halk torz jelet vesz fel.Én az oszcillátorra gondoltam és kimértem az összes tranzisztort,kondenzátort,tekercset egy szóval mindent azon a részen, és minden jónak tűnik,a méréseket kiforrasztva végeztem. A törlőfej 1.8 Ω ez jó érték szerintem és az oszcillátoron is mérhetők a tekercsek egy kivételével.Megpróbálok szerezni egy másik oszcillátort egyenlőre jobb ötletem nincs.A TA-2048-as könyve alapján dolgozok. 3 fejes a rendszer.(elektronikus a vezérlés) Update: Azóta Az OSC. kockát is kicseréltem,tápfeszültséget jók,csak a váltakozó feszültség nem jelenik meg rajta.Pontosan mi állítja ezt elő,és hól található a TA-2048-as rajzán? Minden segítséget előre is köszönök! Üdv. Tamás
Szia!
Sok oszci nem indul be ha a törlőfej nem csatlakozik rá. Ezért nézd meg a törlőfej vezetékét, nyákra menő végein mérj., szakadt kábel esetén nem biztos, hogy működik az oszci..
A Sankyo motorokkal kappcsolatban teljesen egyet értek veled, A Yamaháimban azok vannak, de pl AIWA, AKAI, Sony, JVC, TEAC, magnókban alig találkozni velük, csak Mabuchi-val, a legjobbnak a Grundig MCF-600ban lévőt találtam igaz ott kvarc vezérlésű de a motor valami atomstabil sajátgyártású darab (cimke stb egy darabsem, a service manual egy betűt nem ír róla).
Sziasztok.
A problémám az lenne hogy adott egy Technics RS-BX606 deck. A készülék csodálatosan szól és fel is vesz de a problémám vele az hogy egyszerűen olyat csinál hogy fogja magát és simán leáll lejátszás és felvétel közben is, elsőnek arra gondoltam hogy az új szalag egy kicsit szorulhat ezért áttekertettem vele de tekerés közben is meglát egyszer. Aztán fogtam elindítottam a lejátszás és egy idő után egyszerűen megállt mintha vége lenne a szalagnak. Miután nem boldogultam vele áttettem egy 404-esbe és az csodálatosan viszi a szalagot. Kérdésem hogy szerintetek mi lehet a nyűgje mert már egy jó ideje nem volt használva, és én arra gondolok hogy lehet szorul valahol a meghajtás része.
Szia!
Ugy emlekszem, ebben optikai szenzor van, porosodasa is okozhat ilyen hibat.
Igen direkt hajtás van benne. És azt miképpen tudom kitakarítana mivel?
Nem a meghajtasara utaltam, a vegallas szenzorat kell megkeresned. Fultisztitoval ha hozzafersz, erdemes attorolni.
Meg azt figyeltem meg hogy ha tekerem a szalagot és megáll menet közben akkor a számlálót le is nullázza.
Ez is a végállás szenzor hibájára utalhat, általában a számlálót is ez vezérli.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
Esetleg nem tudod hogy merre lehet és miképpen nézhet ki ez a szenzor a deckbe?
A kazetta ajtón keresztül elérhető vagy le kel venni hozzá a tetejét is. Ha netán megtalálnám akkor megtörölném hát ha az a baja.
Fedelét biztos, hogy le kell venned, az érzékelő valamelyik orsózó alatt vagy mellet lesz.
Kazetta nélkül próbáld meg elindítani, ha így megy a számláló, akkor a jobb oldali felcsévélő orsó alatt, közelében lesz. Egy kapcsolási rajz sokat segíthetne.
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a magnóban található fejegység hány millivolt jelet ad? És ennek a fejegység mekkora az ellenállása? A válaszokat előre köszönöm!
Néhány mV kb., mint egy dinamikus mikrofon kimenő jele - csak ez még korrekcióra szorul, ahogyan a mágneses hangszedős lemezjátszók is. Ellenállása stereo deckekben 180..350 Ohm között szokott lenni, de volt 500 ohmos is állítólag..
Közben megtaláltam a problémát mert álló helyzetben is időnként kapcsolgat.
A probléma a szalag választó részel van mert ha csak simán beteszem a kazettát a deckbe akkor olyat csinál hogy időnként eltűnik a szalag típus egy pillanatra és elkezd kapcsolgatni.
Az nem konkrétan a szalagtípus-választó, hanem a processzoros gépekben van még egy fémnyelves kapcsoló, ami nem engedi üresen elindulni a magnót. Valószínűleg ez kontaktos. A típusválasztó - bár logikusan szintén nem változhatna az állása menet közben - csak a hangszínt változtatgatná menet közben is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |