Fórum témák
» Több friss téma |
Hát a rajz nem oly egyértelmű. A PJP2 az akksi csatlakozó, onnan jön le a BATT+, a 38. oldal PQ13-14 N-MOSFET a PU5 23,26 töltésvezérlő lába, a PQ12-t a /BATDRV/ kapcsolja a B+ ra.
Üdv! Tud valaki segíteni? Toshiba c650-107 bios file mekkora méretűnek kellene lennie?
Csak gondolom, hogy pont akkorának, mint az ic, amibe betöltöd...
nem minden esetben. van, hogy a FLASH ketszer akkora mert a BIOS es az EC flash is egy flash-ben van tarolva. Bizonyos cim-ig EC flash ez utan pedig BIOS flash.
Ezert szoktam elobb kiolvasni a teljes flash tartalmat, hogy lassam, hogy mi van a flash-ben. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2014
A gond, hogy nálam a kiolvasott 1mb; a 00011610 sortól üres a tartalom.
Nézd meg a Toshiba oldalán, szokott fent lenni frissítés.
A frissítés csak működő gépnél ér valamit, hiányos bios-al viszont nem indul el. Találtam a neten teljes bios file-t (4mb) remélem az jó lesz.
Az sem lehetetlen. Hetfon tudok neked egy ugyan ilyen gepbol kiolvasni. Elobb nem sajna. Sorry. Ha nem oldodik meg akkor hetfon megnezem.
Szép estét Mindenkinek!Kérem segítségeteket ma megadta magát Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530 tip laptopp-m.Programváltás közben hirtelen lelassult,nem hajtotta végre a parancsot,következő percekben a kijelző kék alapszíne először szürkévé,később elkezdett rózsaszínűvé változni ,nem lehetett gépet kikapcsolni és semmire sem reagált.Hozzákötöttem egy külső monitort és a következő információt kaptam fénykép.Mi a megoldás?
Elérte a vég vga hibás. Ha tökéletemegoldást akarsz és még használmi is szeretnéd akkor ne babrálj bele. Inkább bizd olyanra aki ért is hozzá.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
Szép napot Someboby12!!! Köszönöm válaszodat megfogadom.
Hali. Ma méregettem megint kicsit. A GNDhez képest a PQ12-13-14 egyik lábán sincs feszültség.
Hibás lenne a PU5?..
Én arra gyanakodtam, de körbe kellene, méregetni a lábait azért. Kap egyáltalán tápot? A B+ megvan egyáltalán? De hogy honnan jön, azt én sem találtam. Miután DC-DC, vagy step-down converterek, célszerőbb lenne szkóppal.
Üdv! Véleményedet szeretném kérni. Letöltöttem a bios chip tartalmat ami 4mb, megírom a chip-et, ami rendben végig is megy, kíírja, hogy sikeresen megtörtént, aztán visszaolvasom a tartalmat és a visszaolvasott csak 1mb a 00100000 sorig tart, míg a letöltött 4mb 00400000 sorig. Mitől lehet ez? Ha az eredeti 4mb -ot betöltöm a bufferbe (minipro-t használok; TL866 programozóval) és aztán mentem akkor a mentés szintén csak 1mb lesz.
Ezen az oldalon a válasz...
Az EC illetve BIOS egy flash-ben van tárolva, erre gondolsz? Akkor az így megírt chip jó (1mb tartalom)?
A PU5 megkapja tápot, a 19V bejövő feszültséget a 28as lábára. Viszont a B+on nem mérhető semmi.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
Amíg a PQ11 drain nem lesz feszültség addig nem lesz semmi.
Csak szenvedni fogsz tovább a végtelenségig.
Akkor meg miért nem írja meg valaki egyértelműen mit és hogyan kell csinálnom? Valamennyire értek hozzá, de nem teljesen, azért írtam ide a fórumba. Bűn az, ha az ember megpórbálja megcsinálni azt amihez annyira nem ért, de egy kis segítséggel gondolja, fog menni? Ha már cseréltem azt a FETet, és úgy sem ment, akkor mi baja lehet?
Kis segítséget már kaptál, többet nem lehet fórumon keresztül.
Rétegek közti hibától kezdve akár zárlat és sorolhatnám...
Előtted van a gép, Te látod, tudod, hogy mit mérsz és hol. Röntgen-szeme senkinek sincsen, sem olyan, hogy kézrátétellel megjavítson egy note lapot. Cseréltél 2 FET-et, miért, rossz volt? Vagy amit betettél az biztosan jó? Semmi konkrétat nem írtál, egy fényképet nem küldtél, akkor ne hőbörögj itt, hogy nem látunk bele! Egy szóval nem írtad, hogy amit kivettél az jó volt, vagy rossz, ha jó, akkor feleslegesen cserélted, ha rossz, akkor kilőhette a vezérlőjét is.... No more comment. Put it one service and maybe 100€ and resolve it.
Mivel legelőször a 2 FETre gyanakodtam, ezért próbaként betettem a helyére 2 darab TO220as P FETet, de ugyanúgy nem működött, így visszaraktam a két eredetit. A B+on nincs meg a feszültség, de nem tudom melyik alaktrész az, ami adná oda a feszültséget. A PQ11 8-7-6-5ös lábán kellene lennie a feszültségnek? Vagy a PQ13as 5-6-7-8as lábán? Azt nem tudom csak kideríteni, miért nincs a B+on feszültség, és hogy melyik alkatrész kapcsolja oda.
sziasztok lenne egy kerdesem van egy őreg hp lptopom nagyon jo a maga modján van rajta egy proram ami ki irja a merevlemez hőmersegletet neha ki irja hogy magas pedig a hútő ventilátor megy hány fokosnak kell enek lenni vagy van olyan program ami szabályoza a ventilátort kőszőnetel
Ventilátornak semmi köze a hdd hőmérsékletéhez, ha magas akkor valószínű kezd meghalni.
Hőfoknak általában 35-40 környékén kéne lenni. Jdani: egyértelműen látszik, hogy a PQ11 a PR57 teljesítmény ellenálláson keresztül adja a feszültséget tovább B+ felé . A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
Azért egy öregebb laposnál a takarítás csodákat művel.
De ha a PQ11 1-2-3as lábán még ott a feszültség, de a 5-6-7-8as lábán már nincs a feszültség, akkor mi lehet a gond? Hibás lenne?
Ha jól értem, ott is ott kellene lennie a feszültségnek. Viszont ahogy írtam, már a FETet cseréltem, de attól még nem ment. Sőt a két SMD FET-et is felcseréltem, ha PQ11 rossz lenne, (amit átforrasztottam a PQ10 helyére) akkor már az első FET nem engedné át a feszültséget a másikra, de nem így volt. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
Üdv! Ha megvan az EC illetve a BIOS bin file, hogy tudom felírni a chipre? A két file-ból egyet kell varázsolni?
A PU5 ACDRV lábán mekkora feszültséget mérsz?
A lenti rajzot használd, az a sajátja. Amit csatoltál az 5481, biztos van különbség. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Igen ossze kell vagni a ket filet. Bocs nem nagyon voltam mert kozben kicsit uszok. Kuld el a ket filet emailban ha nem sikerul osszevagni es megnezem mit tehetek.
Átküldtem. TL866 programozóm van minipro szoftverrel, kell valami különleges beállítás, hogy a teljes tartalmat felírja?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |