Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   173 / 281
(#) Chipmunk1960 válasza jdani hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Hát a rajz nem oly egyértelmű. A PJP2 az akksi csatlakozó, onnan jön le a BATT+, a 38. oldal PQ13-14 N-MOSFET a PU5 23,26 töltésvezérlő lába, a PQ12-t a /BATDRV/ kapcsolja a B+ ra.
(#) zoli75 hozzászólása Szept 26, 2014 /

Üdv! Tud valaki segíteni? Toshiba c650-107 bios file mekkora méretűnek kellene lennie?
(#) SzervízMacska válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Csak gondolom, hogy pont akkorának, mint az ic, amibe betöltöd...
(#) tomipap válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

nem minden esetben. van, hogy a FLASH ketszer akkora mert a BIOS es az EC flash is egy flash-ben van tarolva. Bizonyos cim-ig EC flash ez utan pedig BIOS flash.

Ezert szoktam elobb kiolvasni a teljes flash tartalmat, hogy lassam, hogy mi van a flash-ben.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2014
(#) zoli75 válasza tomipap hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

A gond, hogy nálam a kiolvasott 1mb; a 00011610 sortól üres a tartalom.
(#) Chipmunk1960 válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Nézd meg a Toshiba oldalán, szokott fent lenni frissítés.
(#) zoli75 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

A frissítés csak működő gépnél ér valamit, hiányos bios-al viszont nem indul el. Találtam a neten teljes bios file-t (4mb) remélem az jó lesz.
(#) tomipap válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Az sem lehetetlen. Hetfon tudok neked egy ugyan ilyen gepbol kiolvasni. Elobb nem sajna. Sorry. Ha nem oldodik meg akkor hetfon megnezem.
(#) tlaci59 hozzászólása Szept 26, 2014 /

Szép estét Mindenkinek!Kérem segítségeteket ma megadta magát Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530 tip laptopp-m.Programváltás közben hirtelen lelassult,nem hajtotta végre a parancsot,következő percekben a kijelző kék alapszíne először szürkévé,később elkezdett rózsaszínűvé változni ,nem lehetett gépet kikapcsolni és semmire sem reagált.Hozzákötöttem egy külső monitort és a következő információt kaptam fénykép.Mi a megoldás?

HPIM0807.JPG

(#) somebody12 válasza tlaci59 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Elérte a vég vga hibás. Ha tökéletemegoldást akarsz és még használmi is szeretnéd akkor ne babrálj bele. Inkább bizd olyanra aki ért is hozzá.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
(#) tlaci59 válasza somebody12 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Szép napot Someboby12!!! Köszönöm válaszodat megfogadom.
(#) jdani válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Hali. Ma méregettem megint kicsit. A GNDhez képest a PQ12-13-14 egyik lábán sincs feszültség.
Hibás lenne a PU5?..
(#) Chipmunk1960 válasza jdani hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Én arra gyanakodtam, de körbe kellene, méregetni a lábait azért. Kap egyáltalán tápot? A B+ megvan egyáltalán? De hogy honnan jön, azt én sem találtam. Miután DC-DC, vagy step-down converterek, célszerőbb lenne szkóppal.
(#) zoli75 válasza tomipap hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Üdv! Véleményedet szeretném kérni. Letöltöttem a bios chip tartalmat ami 4mb, megírom a chip-et, ami rendben végig is megy, kíírja, hogy sikeresen megtörtént, aztán visszaolvasom a tartalmat és a visszaolvasott csak 1mb a 00100000 sorig tart, míg a letöltött 4mb 00400000 sorig. Mitől lehet ez? Ha az eredeti 4mb -ot betöltöm a bufferbe (minipro-t használok; TL866 programozóval) és aztán mentem akkor a mentés szintén csak 1mb lesz.
(#) SzervízMacska válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Ezen az oldalon a válasz...
(#) zoli75 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Az EC illetve BIOS egy flash-ben van tárolva, erre gondolsz? Akkor az így megírt chip jó (1mb tartalom)?
(#) jdani válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

A PU5 megkapja tápot, a 19V bejövő feszültséget a 28as lábára. Viszont a B+on nem mérhető semmi.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
(#) somebody12 válasza jdani hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Amíg a PQ11 drain nem lesz feszültség addig nem lesz semmi.
Csak szenvedni fogsz tovább a végtelenségig.
(#) jdani válasza somebody12 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Akkor meg miért nem írja meg valaki egyértelműen mit és hogyan kell csinálnom? Valamennyire értek hozzá, de nem teljesen, azért írtam ide a fórumba. Bűn az, ha az ember megpórbálja megcsinálni azt amihez annyira nem ért, de egy kis segítséggel gondolja, fog menni? Ha már cseréltem azt a FETet, és úgy sem ment, akkor mi baja lehet?
(#) somebody12 válasza jdani hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Kis segítséget már kaptál, többet nem lehet fórumon keresztül.
Rétegek közti hibától kezdve akár zárlat és sorolhatnám...
(#) Chipmunk1960 válasza jdani hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Előtted van a gép, Te látod, tudod, hogy mit mérsz és hol. Röntgen-szeme senkinek sincsen, sem olyan, hogy kézrátétellel megjavítson egy note lapot. Cseréltél 2 FET-et, miért, rossz volt? Vagy amit betettél az biztosan jó? Semmi konkrétat nem írtál, egy fényképet nem küldtél, akkor ne hőbörögj itt, hogy nem látunk bele! Egy szóval nem írtad, hogy amit kivettél az jó volt, vagy rossz, ha jó, akkor feleslegesen cserélted, ha rossz, akkor kilőhette a vezérlőjét is.... No more comment. Put it one service and maybe 100€ and resolve it.
(#) jdani válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Mivel legelőször a 2 FETre gyanakodtam, ezért próbaként betettem a helyére 2 darab TO220as P FETet, de ugyanúgy nem működött, így visszaraktam a két eredetit. A B+on nincs meg a feszültség, de nem tudom melyik alaktrész az, ami adná oda a feszültséget. A PQ11 8-7-6-5ös lábán kellene lennie a feszültségnek? Vagy a PQ13as 5-6-7-8as lábán? Azt nem tudom csak kideríteni, miért nincs a B+on feszültség, és hogy melyik alkatrész kapcsolja oda.

névtelen.JPG

(#) enigbt hozzászólása Okt 1, 2014 /

sziasztok lenne egy kerdesem van egy őreg hp lptopom nagyon jo a maga modján van rajta egy proram ami ki irja a merevlemez hőmersegletet neha ki irja hogy magas pedig a hútő ventilátor megy hány fokosnak kell enek lenni vagy van olyan program ami szabályoza a ventilátort kőszőnetel
(#) somebody12 válasza enigbt hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Ventilátornak semmi köze a hdd hőmérsékletéhez, ha magas akkor valószínű kezd meghalni.
Hőfoknak általában 35-40 környékén kéne lenni.

Jdani: egyértelműen látszik, hogy a PQ11 a PR57 teljesítmény ellenálláson keresztül adja a feszültséget tovább B+ felé .
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) zolika60 válasza somebody12 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Azért egy öregebb laposnál a takarítás csodákat művel.
(#) jdani válasza somebody12 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

De ha a PQ11 1-2-3as lábán még ott a feszültség, de a 5-6-7-8as lábán már nincs a feszültség, akkor mi lehet a gond? Hibás lenne?
Ha jól értem, ott is ott kellene lennie a feszültségnek. Viszont ahogy írtam, már a FETet cseréltem, de attól még nem ment. Sőt a két SMD FET-et is felcseréltem, ha PQ11 rossz lenne, (amit átforrasztottam a PQ10 helyére) akkor már az első FET nem engedné át a feszültséget a másikra, de nem így volt.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) zoli75 válasza tomipap hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Üdv! Ha megvan az EC illetve a BIOS bin file, hogy tudom felírni a chipre? A két file-ból egyet kell varázsolni?
(#) fgabi válasza jdani hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

A PU5 ACDRV lábán mekkora feszültséget mérsz?
A lenti rajzot használd, az a sajátja. Amit csatoltál az 5481, biztos van különbség.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014

401636.pdf

(#) tomipap válasza zoli75 hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Igen ossze kell vagni a ket filet. Bocs nem nagyon voltam mert kozben kicsit uszok. Kuld el a ket filet emailban ha nem sikerul osszevagni es megnezem mit tehetek.
(#) zoli75 válasza tomipap hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Átküldtem. TL866 programozóm van minipro szoftverrel, kell valami különleges beállítás, hogy a teljes tartalmat felírja?
Következő: »»   173 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem