Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Pedig igényesen csináltam meg neki, mikor mondta hogy húú meg a szakmunkás órabér maximum szöveget gondolkodtam hogy belevágjak-é a kazánodba?
A megrendelő soha nincs tisztában a költségekkel. Gondolkodik szakmunkás munkahelyi órabérben, és kiszállási benzinpénzben. De a szükséges eszközök amortizációja, hegesztőgáz, stb. már nem számít. Kiszállási benzinköltséggel még nem megyünk sehova, mert az csak pld. egy vödör benzin. Ehhez kell még autó is, az sem ingyen használódik. És még sok kimaradt a felsorolásomból.
Én ezzel tisztában vagyok, de már lassan túlteszem magam rajta
Ezt már én is láttam, csak az kicsit más volt. Egy baj van vele, az hogy igaz.
Ez nem is magyar, a "dzs" mint joystick kimaradt
Ez a helyzet általános, jöttek hogy kellene kis dísz szélmalom kerék, számolgattam, osztottam szoroztam, rajzoltam, időt néztem és költségeket mint anyag és benzinpénz egy része meg azonnal kell szóval fél óra fölösleges pakolás, mondom az árat, hát annyiért majdnem újat veszek. Mondom vegyed. Nem stancolom tízezres darabszámba ki nem fizetett anyagból éhbérért dolgozva. De nem csak negatív van, jöttek kulcsos szekrényt csináltatni, megbeszéltük 1-2 nap alatt mik az igények , aztán tettem is hozzá egy lapáttal még és fizetéskor nem kérte vissza az aprót plusz kaptam ajándék túrót is bő kilót. Nálam egy esélye van egy embernek ilyen téren, aztán könyvelve. Sajnos kevés van a második kategóriába.*
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
Ez a mikrós témát én is utálom, hoznak olyan zsíros morzsás retkes mikrókat hogy gombatenyészet az egész, hál istennek eddig ezek mid magnetron hibásak voltak és nem kérték vissza, kesztyűben való bontás lett a végeredmény...
Persze, hogy olvastam. A munkás napok nyűgjeiről szólnak. Persze nem vidám, de azt talán nem tilos?
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
Én azt sem tudom mi lett törölve és mi nem tetszett benne. Nem tudok mindent megjegyezni.
Legyen igazad!Az volt!(Szerintem semmi rossz nem volt benne)De elfogadom akkor legyen az!
Az igaz hogy nem azt írok le amit akarok de nem volt benne olyan tartalom ami kritikán aluli,vagy éppenséggel valótlant állított volna.De részemről hagyjuk mert kisebb gondom nagyobb annál hogy ilyeneken veszekedjek veled!!!
Viszont hogy egy kis izgalmasat is okozzak mára, aki teheti, nézze meg a következő videót lehetőleg minél nagyobb monitoron és felbontásban. Elképesztő látvány lesz, készüljetek fel!
Bővebben: Link
Egy ilyen góprót nagyon szívessen elfogadnák
Mint GoPro tulajdonos, néztem már ezt. Nekem 3+silver van, egy barátomnak 3+black. Mind a kettő gyönyörű képet ad. Ebben a 4esben tulajdonképpen csak a sötètben lévő felvételek minősège javult. A mieink ilyen kis fénynél eléggé zajosak. E viszont kiváló!
Pont ez a lényeg, meg a combosabb hardver. Beszéltünk is erről...
Én egyébként arra gondoltam, hogy érdemes lenne beszerezni valami minél nagyobb crt monitort. Ami tud ekkora felbontást Azon olyan lenne, mint a moziban. Nemrég hasonlítottam össze a laptop képével egy sima kidobott monitorét. Olvasni az LCD jobb, de a film esetén szerintem minden esetben lealázza a képcsöves technika a laposat. (Egyébként kár, hogy a HD tv-t nem képcsövön fejlesztették ki. A monitorcsövekhez hasonló elrendezésű lehetne a TV is, csak nagy képátlóval, hosszú élettartammal.)
Srácok meg kell írjam, mert elég durva a dolog!
Egy órája történt.. Ülök nyugisan a számítógépnél, szörfözök a neten. Egyszer csak egy naaagy durranás, még a redőnyöm is belerezgett! Az első dolgom az volt, hogy összesz@rtam magam. Aztán befutottam anyámhoz a fürdőbe, ő csak azt kérdezte, hogy "Te is hallottad?". Átmegyek mamám szobájába, nyitja az ablakot, néz ki. Szomszéd, szembe szomszéd kinn áll az utcán. Át a szobámba, hívom havert, aki egy sarokkal odébb lakik, ő is hallotta. Már kezdtem megijedni, hogy mi lelte a falucskánkat. Arckönyvön több ismerősöm is kiírta, hogy mi volt ez? Kimegyek anyámmal az utcára, hallom a mentőket, tűzoltókat. Még egy kis fejtegetés a közösségi oldalon, közben elindultak a szomszédok kocsival a mögöttünk lévő utcába, ahova a hivatalos szervek érkeztek. Rendőr, mentő, tűzoltó, utca lezárva, semmi konkrétat nem látni. Közben megérkeztek fészbúkra a közelebb lakók is, és kiderült a történet. Egy csávó volt, akinek van egy pár hónapos gyereke, de a csajjal nem költözött még össze, mert a srác rálőtt az apósára, kb két hónapja, azóta a csajjal sem voltak valami jóban, de beköltözött egyedül a házba, amit maguknak vettek. Ma este kilenc órakor magára robbantotta a házat! Ez volt a nagy bumm. Ismerősöm a lány, akinek ez a ház a kertszomszédja (volt). Azt mondta, hogy pont nézett ki az ablakon, egyszer csak egy nagy piros láng, és a házból semmi sem maradt! Utána segítségért kiabálás. A csávót -azt írják- 40%-os égéssel vitték el a mentők. Gázt elzárták, veszély nincs. Persze ment a találgatás, egyszerre a robbanás után, elzárt kazánba valaki befűtött, stb stb.. De egy kazánt talán ha a szomszédok meghallanak, főleg, hogy ezek robbanás helyett inkább szétnyílnak és elnyomják a vizet.. Azért durva, még mindig nem tértem vissza alapjáratra, pedig akár mennyire is csúnya dolog, megnyugodtam. Kiderült, hogy egy állat volt, aki magára akarta robbantani a házat, ez sikerült neki. A szervek beavatkoztak, további veszély elhárítva, innentől én nyugodt lehetek..
Huh! Nem semmi.
Igen, ez az.. Itt vannak képek is! Rendesen lebontotta a házat...
Sziasztok!
Láttam az erdőben egy rakás fura gombát. Ráütöttem egy bottal, és igencsak meglepő módon rozsdaszerű por jött ki belőlük. Vigyáztam, nehogy belélegezzem. Mi a gomba neve? Mérgező?
Szia!
Ilyesmi volt? Bővebben: Link mert akkor az ehető. Van is hozzá jó sok recept Bővebben: Link Illetve Bővebben: Link Persze ha szedsz is a gombából akkor azt feltétlen meg kell mutatni egy (hivatásos) gombaszakértőnek. (nagyobb piacokon külön irodájuk is van) És csak is akkor szabad megenni, ha Ő is ehetőnek nyilvánította az összeset. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
Nem ilyen, ezt ismerem.
Barna volt, és a pora is barna. Sok apró volt.
Egyszerű a megoldás. Nem eszel belőle, biztosan nem lesz tőle bajod. Én minden gombával így csinálok. Ha mégis ehető, és nem ettél belőle, attól sem lesz baj.
Nem szedtem le őket. Biztos ami biztos.
(Viszont az a vicces a dologban, hogy közben kaptunk egy fél vödör vargányát, és ez biztosan vargánya, mert ismerem. ) Persze csak olyan gombát szedünk le, amiket ismerünk. Egyszer volt egy gyanús gomba, elvitte a mama a szakértőhöz, és ki kellett dobni. Pedig egy 20 literes vödröt teleszedtünk vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |