Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Olyasmire gondoltam lehetne-e olyat csinálni, hogy sonyericsson mobilhoz kiegészítőt csinálni ami pl. a telómat multiméterré vagy osszciloszkóppá változtatná. Szerintem érdekes téma ha valaki tud tegyen fel valami cuccot ezekről. ![]()
Nem hinném hogy bármi ilyesmi lehetséges volna otthoni körülmények között! Szerintem a téma zárolva lesz.
hy.
Ha a telod valami extra tudású PDA, akkor menni fog, egyébként egy sima sony e. k500i-vel semmit nem fogsz csinálni, ami oszcilloszkóp, és hasonló... Java ehhez bőven kevés, legalább vmi symbian alapú teló kellene, de még akkor is programozás guru-nak kellene lenned (vagy legalább a teló fejlesztőmérnökének), hogy tudj rá írni progit! Téma sztem is törölve lesz.
hát én nem tartom valószínűnek, hogy lenne értelme a dolognak.
1. multimétert kapsz 1-2000 forintért is 2. a telefonon annyit kéne mókolni, hogy valószínűleg csak tönkrevágnád... de azért nézzük mégis mit lehetne kezdeni a dologgal: - készíteni kellene egy áramkört, ami a telefon számára értelmezhető jelekké konvertálja a bemenő adatokat (mivel a teló valószínűleg soros kommunikációra képes, így a megfelelő portra küldhetsz neki jeleket) - ezeket a jeleket egy programmal fel kellene dolgozni, amihez persze olyan programozói tudás kell, hogy húúú első kísérletként én a programot írnám meg hozzá, majd elkezdeném a telefon megfelelő lábát 1-ekkel és 0-kal bombázni, meg közben mérném az időt, hogy meddig tartott, míg átért oda a jelsorozatom, milyen tempóban képes fogadni a jeleket... (persze számítógépről, gyári kábelen keresztül) ha véletlenül sikerül minden jelet pontosan és megfelelően gyorsan átvinni, akkor lehetne kezdeni elgondolkozni egy olyan elektronika készítésén, ami a bejövő jeleket átalakítja megfelelő digitális impulzusokká, pont olyanná, mint amit a pc-ről is kiküldtél... de merthogy ebben annyi a hibalehetőség, és az értelmetlenül befektetett munka, így szerintem nem éri meg. (meg persze egyszerűbb és olcsóbb lenne venni szkópot, és multimétert, azok messze pontosabbak is ám egy ilyen házilag összetákolt ketyerénél)
Ismerjük és "csakazértis" használjuk a nagy kezdőbetűt téma címénél!
Címet javítottam. ![]()
J2ME alól a soros portot nem éred el.
Marad az infra, esetleg a bluetooth. Infrát sem lehet direktben, csak csomagokat lehet küldözgetni. A dolog tehát megoldható, viszont úgy kell megtervezni, hogy a telefonnak csak az adatokat kelljen kijeleznie, illetve legyen lehetőség a mérőeszköz beállításainak módosítására. Tehát a mérőeszköz programja lesz bonyolultabb. A multiméter viszonylag egyszerű: egy mikrovezérlő, egy infra adóvevő, és persze megfelelő programból állítgatható előosztó az analóg bemenetekre. A nagy dolog az egészben a mérőcucc és a telefon összehangolása. Ahogy szavaidból elnézem túl sokat nem programoztál még mobilra. Ha ez nem így lenne nem így tetted volna fel a kérdést. Szvsz. nem hellóvilág szintű projekt, nem érdemes ezzel kezdeni.
Értelme valóban nem sok van, max. szórakozni lehetne vele, de igen kicsi az esélye, hogy bárki is megvalósítaná.
Alapszintű, és olyan-amilyen pontosságú eszközt mobilból legfeljebb úgy lehet készíteni, hogy az ember kiszedi belőle az lcd-t, aztán meghajtja külön céláramkörrel...
Láttam más fórumon olyanokat hogy a telefon kijelzőből csináltak szkópfélét szerintetek mükszik 1 ilyen ketyeró?
Na és valamilyen más müszerfélét lehet-e belőle csnálni??
Még szerencse hogy nem lett zárolva a téma, mert megvalósítható és még egyszerű is.
Java programozás alapvetően nem bonyolult, telefonra sem. uC használatával, bluetooth soros modullal(kb 3-4e Ft) egyszerűen kivitelezhető a dolog, akár a szkóp is. Sajnos a he is kezd prog.hu -ra hasonlítani, miszerint előbb hurrognak az emberek, minthogy elkezdenének gondolkodni. Tény hogy a kérdés feltevője nem ért igazán a programozáshoz, de nem is ez a lényeg hanem a probléma megoldása, amit feltett. (Ha nem szol erről, máshogy áltok hozzá? A válasz: igen) (Lucifer: J2ME alol lehet bluetooth kezelni, onnan soros portot esetlegesen)
El tudnád valahogy magyarázni hogyan lehet javan programozni??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |