Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ha minden jól megy és sikerül lefényképeztetnem rakok föl képeket az új technológiámról ,szerintem közelít a gyárihoz, de majd megmondjátok kinek hogy tetszik.
![]() Idézet: hát ezt nem hiszem tegyél rá egy kontakthőmérőt és ha a pamut állás 180°akkor ird meg a vaslo tipusát mert beszerzem „- 180fok kell "pamut" állás! ”
Sziasztok
Ezzel a vasalásos technológiával kapcsolatban lenne nekem is pár kérdésem! Én még a régi jól bevált UV lámpás fotolakkos módszert használom. De arra gondoltam titeket olvasgatva, hogy ezt az eljárást pedig lehetne alkalmazni pozíciórajzolatok készítéséhez! A puszta üvegszálas, vagy bakelit felületre is "ragad" a műnyomópapíron található festék a vasalás hatására? Mennyire részletes, ezt úgy értem hogy menyire lehet vele vékony vezetősávokat kialakítani? Lásd betűk, feliratok, stb... Valamint, a ti tapasztalataitok szerint alkalmas-e pozíciórajzok készítésére ez a technika? Üdv Ludvig
Szia !
Természetesen alkalmas, hogy szép legyen érdemes akrillal lakkozni, mert különben kifehéredik a maradék papír a festék tetején. Üdv!
Szia!
Én már csináltam ilyet, üvegszálas és bakelit felületére is. Gyakorlatilag ugyanúgy átragadt, csak a foszlányokat volt nehezebb letakarítani. Megvártam, míg kiszáradt, ekkor a rajta maradt papírréteg miatt fehér lett, akril lakkal gyorsan átszórtam, és úgy-ahogy elfogadható eredményt adott. Jobbat, mint kézzel rajzolgatni ![]()
Bennem felmerült, hogy előlapot is készítek ilyen vasalós módszerrel, de a fehéres papírréteg nem tetszett. Bár lakkozva lehet, hogy tényleg eltűnik, majd kipróbálom.
UV fénycsővel építenék levilágítót. Kétféle csövet lehet felénk kapni, az egyik 8W-os. Olyan, mint ez: Bővebben: Link
Mi ez a BLB (Black-light Blue)? Milyen hullámhosszt kell ez alatt érteni? A másik közönséges Philips UVA cső, 18W-os. Melyik lenne jobb? Tudom, hogy igazából egyik sem, mert a tuti az UVC lenne, de olyat képtelenség beszerezni egyszerű földi halandónak. Az UV-Led nagyon drága, a higanygőz lámpákkal inkább nem vacakolnék (kettőnek sem sikerült úgy letörni a buráját, hogy ne menjen szét a belseje), stb. Kvarclámpával dolgoztam eddig, de beleuntam az ózonszagba. Tehát a két fénycsővel kapcsolatban várnék infókat, nem pedig egyéb más "tuti" módszerről! Köszi!
Szia!
Idézek ebből a topikból: (sajna nem tudom, hogyan kell korrektül betenni az adott hozzászólást) (#148228) mrx23 válasza Dany18 hozzászólására (#148059) Válasz • privát • Nov 29, 2007 [mrx23 jelenleg itt van az oldalon] Két fajta UV cső jó neked: -Black Light Black (BLB) -Black Light (BL) Kettő közti különbség: BLB csövekben van még egy sötét réteg ami kiszűri az összes látható fényt, és pár %-al csökkenti az UV fénysugárzást. A BL csövek fehérek de ugyan azt tudják mint a BLB-k, csak látható fényszűrő nélkül. Ezeket használják az összes gyári PCB levilágítóban, mert egyzserüen betudják szerezni és kicsit jobb a hatásfoka mint a számunkra könnyebben beszerezhető BLB csöveknél. De hullámhoszban ugyan azt produkálja mindegyik. Az én javaslatom: Veszel egy 60centis 20W-os BLB fénycsövet egy áruházban és csinálsz neki egy hosszú-keskeny levilágító dobozt OSB-ből pl 12cm széles 60cm hosszút, Ez kis szériához tökéletes, és nem kell venned 4db 20W-os UV csövet hogy négyzet alakú legyen. Germicid cső nem felel meg!!! És veszélyes is! Nézd meg a hullám hosszát."
Bocs egy vessző lemaradt.
Különben nézd meg, mit jelentenek a pontok a vasalónál. Bővebben: Link Üdv ![]()
Mekkora távolságból világítsak le? 30cm-re gondoltam...
Ezt én is tudom. Meg azt is, hogy óvatosan kell bánni a szimbólumokkal. Mint azt már egy korábbi hozzászólásomban leírtam, hitelesített digitális kontakthőmérővel végigmértem a család összes vasalóját.Én a méréseimre támaszkodom. Gondolj csak mondjuk a muzikcenterekre felírt 4x600w feliratra. ha tudod ,kérlek te is mérd meg a hőmérsékletet. Valószínu hogy ipari vasalókra igaz lehet a linkelt ábra de otthonira nekem nem. Hőmérésre itt nem jó a laseres hőmérő a tükröződés miatt
A vessző azért maradt le mert német windows-on és német billentyüzeten irok. Munkahelyről kajaszünetben ha valaki nem probálta nem is tudja milyen élvezet ....
![]()
Nem írtad, hány csövet fogsz felhasználni. A szkennerbe épített 4db 8W-os csővel 10-15 perc szokott lenni, persze függ a felhasznált fóliák egymásra rakott darabszámától is.
:no:
Én hagytam le... ![]() "180°C kell, pamut állás" ui: nem tudom megmérni ![]()
Sziasztok!
Találtam nyomtatható írásvetítő fóliát az interneten Bővebben: Link Van tintasugaras és lézernyomtatóhoz való is. A fekete-fehér lézernyomtatós (listán: CG 3300) fólia szerintetek jó lenne (levilágítós) nyák készítéséhez? Nyomtató vásárlás előtt állok, amit leginkább erre a célra szeretnék használni. Az árlista szerint a lézeres fólia jóval olcsóbb a tintasugarasnál, ezért ha megfelel a nyák készítéshez, akkor ilyen nyomtatót keresnék. Esetleg, ha valaki ismer jobb/gazdaságosabb megoldást, azt is örömmel fogadnám. A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! Már régóta lézernyomtató, írásvetítő fólia, levilágítós módszerrel készítem a nyákjaimat. Olvass vissza ebben a topicban, sok jó módszer közül válogathatsz. Mint sokan mások, így én már korábban közre adtam a módszeremet. Nekem bevált.
Olvasd el ezeket a hozzászólásokat:
A lézernyomtató működése miatt megolvaszthatja a fóliát, ami kellemetlen deformációkat okozhat. Én a tintasugaras nyomtatot ajánlanám és a hozzá való fóliát. Nah meg a kereső használatát is ajánlanám.
![]()
Szia! Ha lézernyomtatóba való fóliát vesz, akkor az nem deformálódik. (Csak egy hajszálnyit zsugorodik).
Persze, biztos viccből írta több különböző ember is...
![]()
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget! Üdv!
Próbáld meg lézer printer fóliával . Kihűl lehúzod ,kész!
helló
Én már próbáltam fóliával és ahogy rátettem a vasalót elkezdett összemenni a fólia. A végén szép hullámos lett. ![]() ![]()
Helló
Kezdő vagyok a témában,elmagyarázná valaki nekem egy kicsit mire való a nátrium hidroxid?NaOH?Pontosan mire való?A nyákkészitésben használják ugye?Kérem a segitségeteket Köszi ![]() ![]()
Ja meg van egy 18wattos kisebb UV neonom avval lehet dolgozni?Jó a megvilágitásra?
![]()
Ha kezdő vagy, ne foglalkozz naoh-val!
!Ha granulált vagy ha tömény oldat, nagyon csunya sérüléseket okozhat . A híg oldatát lehet előhivásra használni ,de jobban jársz ha veszel előhívó oldatot , kb500ft fél liter !
Igen kezdo vagyok de azert 22 eves
![]() ![]()
az egyik áruházlánc boltjában kapható E27 ("normál")foglalatú "UV-izzót" szerintetek fel lehet használni NYÁK készítésnél?Vagy csak dekorációs célra használható
Sajnos ezek az UV izzók nem jók nekünk.
Nézz körül itt a topic-ban biztos találsz olyat ami jó. A multkorában ígértem a képet és a leírást az én technológiámról. -1.Levilágítás-előhívás-maratás(eddig semmi extra) -2.újjab levilágítás a forrszem nélküli filmmel-előhívás -3.kémiai ónozás -4.és itt a végeredmény a forrszemek jól forraszthatók,a vezetősávok lakkal védettek az okszidációtól és a véletlen forrasztástól ,is nem tudom , a képen mennyire látszik a végeredmény.De szerintem közelít a gyári minőséghez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |