Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   19 / 90
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Ma egy kicsit repültünk. Nagy robbanós heli . dobálta a szél de jól ment. Én az e-starterral lemeritettem egy akksit, hát dobálta rendesen ,de jól teljesitett ahhogy szokott.Sok fel és leszállást csináltam, probáltam az új futót. És a kétmotoros? hát az első méter után felemelte a s.. hátulját,úgy indul mint a nagyok ,de utána össze vissza ,alig tudtam épségben letenni. A futó zakkant meg egy kicsit.Elég izgalmas lett,még adok neki egy esélyt szélcsendben,és ha nemlessz jó megy a kandallóba.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

pedig kár lenne érte nekem pl teccik
(a kétmocis)
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Sajnos ezek a dolgok nemcsak a pofáságról szólnak .Én nem makettezem ,tehát előszöris jól kell müködnie.A szépség a második helyre szorul.Valami konstrukciós probléma van .Az idő sem volt kegyes,trimmelésre nem tudtam koncentrálni.Akét motorral nem lessz gond szépen huzták.A sujpontot kell előrébb vinni az biztos. Legközelebb szélcsendben probálom.Ha nem , megy a bontóba.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

itt tényleg a funkció számít igazán
nekem volt kétmocis gépem és a súlypontra nagyon érzékeny volt (az is igaz hogy a motorok fordulatszámával lehetett irányítani és nem voltak kormánylapok)
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

A másik a mit be kell látnom ,a terv hiánya. Ugyanis a törzs egy 1990 es évjáratú 2 ccm es robbanómotoros ALIEN nevű gépé. Az eredeti rajzról lemásolt szárny profil ami már torzulhat másoláskor ,átrajzolva kemény papirra, majd fémlemezre.Eredetileg csürő nélküli ,éncsürösre épitettem, ráadásul az orrban lévő robbanós helyett szárnyra rakott két motor.Sok volt az önkényes változtatás, ami most visszaüt.A súlypontot úgy fogom előrébb vinni, hogy teszek be vevőakkut.Igy nem lessz holtsuly,és a tapasztalt szervózizegés is csökkenni fog.Bizzunk abban ,hogy jön a jóidő és akkor GÓÓ.
(#) ocsipilcsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

szia pittyu,a vevődell nem volt gond.ja a kétmotoros irányitás az tényleg a kezdőke/gagyi/mint fero.most értem haza,es az ancsának a tervét viszem nagyítani.
(#) pittyu válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Szia .Hivtalak. Honnan van rajz?(csak lessz ancsa)?

szevasz a telcsim ithon maradt.az ancsának a tervét elkülték .lacika ki nyomtatta.és ezt fel kell nagyitatni.
(#) pittyu válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Dolgozz keveset ,nemérhet baleset.Az ancsát klasszikus,hagyományos módon--vagy habból gyorsabb épités lessz?

cső hagyományos modon kel megépiteni,a 10-es motort ajálotta belle.hossz-1500mm, fessz-1600mm súly-3.1 kg
(#) ocsipilcsi válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

a szárnyat csak habbol kellene ,mert nincsen vele anyi munka.hétvégén kivághatnánk viszek habot.ferirnek is szolok,hogy hozza a habodat.
(#) pittyu válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

Ma senki nem ért rá irni a fórumba,én azért egy kicsit dolgoztam. Unalmamban csinálok egy futószárat.
(#) ocsipilcsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Szia pittyu,csinálhatnál még egyet,Meg vannak a balzák a szárnyhoz.
(#) Istuuu hozzászólása Jan 26, 2008 /

Szevasztok! Előfordulhat, hogy most hülyének fogtok nézni! Van 1 db 30/40 amperes artech szabályzóm!
Egyik felén jön ki plusz és minusz kábel mindenféle csati nélkül!másikon jön ugye a 3 kábel a vevőcsatival és még plusz és minusz kábel egy T csatival!
úgy vélem a T csatira jön az aksi a másikfelén a két csati nélküli plusz minuszra pedig a motor!kezdő vagyok csak megerősítést szeretnék kapni! szóljatok ha rosszul gondolom! előre is köszi
(#) ocsipilcsi válasza Istuuu hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Szia gondolom autó szabályzóra gondoltál.Ha így van akkor jól gondoltad.
(#) puca3333 hozzászólása Jan 27, 2008 /

Egy nap jött az ötlet hogy a modell makettemet fel kéne tuningolni.pl:megültetni,spoiler,strobi stb......

Ha valakinek van valami ötlete az szóljon.

Egy példa:Bővebben: Link
(#) szasza10 válasza puca3333 hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Ezt jól összehozta!
(#) Novak hozzászólása Jan 27, 2008 /

Az EasyStarról még annyit, hogy én reptettem úgy is, hogy építettem hozzá egy TV-adót, és egy kis kamerával élőben leküldte a képet TVre. Csak a szabályzó nagyon rángatta a tápot, rossz volt a kép, így végül egy 9V-os elemről lettt megoldva a táplásása az adónak. Szóval egy 9V-os elem, kamera + elektronika rajta volt pluszban, és még úgy is nagyon szépen siklott!!!
(#) duCiel hozzászólása Jan 27, 2008 /

mostanában láttam nagyon jó r/c repülőket sugárhajtóművekkel, csak nem igazán értem a működését az r/c változatnak(angolul gas model jet engine).Valami gázt használnak de azt nem értem hogy motorral e hajtják meg az elején a turbinákat vagy hogyan van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata
(#) djtometkow válasza puca3333 hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

ez király régen én is csináltam hasonlót műanyag autókkal csakhát régen...
(#) djtometkow válasza duCiel hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

én úgytudom hogy az elején odafújnak neki lombfúvóval had pörögjön :vigyor2:
(#) ocsipilcsi válasza pittyu hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Szia Pisttyu,sikerult felnagyítani az ancsát.megvannak az összes méretek.Így ma elkeztem .Az oldal kormányal,és a magaságival.És most bevágok egy pár eperszemet. :taps:

img001.jpg

(#) Donc-y válasza pittyu hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

sziasztok ujra itt az elveszet barany. hogy s mint? hallod lenne egy kerdesem hogy szamitod ki a repcsinek a sulypontjat?

kulomben neki kezdtem az uj repcsimnek kesobb rakok fel kepet rolla
(#) Terror hozzászólása Jan 28, 2008 /

Sziasztok! Tudnátok esetleg javasolni olyan szervót, aminek 20kg körül van a húzóereje, és kapható Magyarországon is?
(#) Terror hozzászólása Jan 28, 2008 /

Kis keresgélés után találtam egy Towerpro805BB nevezetű szervót.....van esetleg valakinek tapasztalata ilyen kütyüvel kapcsolatban?
Hogy őszinte legyek, elég bizalmatlan vagyok a Towerpro cuccok iránt, jelenleg egy Towerpro MG-995 szervót használok, elég érdekes egy masina. Iszonyú pontatlan, lassú is.
Rendelésre jött, már amikor megkaptam, akkor meg volt görbülve a tengelye kissé...alapállapotban is rezeg a kar, cirreg, és mint említettem nagyon pontatlan, 2-3mm eltéréssel áll vissza alaphelyzetbe.
(#) Donc-y válasza pittyu hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

itt 1 par kep. kivancsi vagyok hogy mit szolsz hozza. meg a farok resz nincs meg es az elektronikabol sincs semmi benne
(#) Braf válasza Donc-y hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

Ez depronból van kivágva vagy valami másból?
(#) Donc-y válasza Braf hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

poliszteren
(#) Donc-y válasza Donc-y hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

hogy lehessen latni hogy mekkora
(#) Donc-y válasza Donc-y hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

szerintetek 1 nokia aksi eleg neki vagy tegyek 2?
Következő: »»   19 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem