Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő trafó

Témaindító: hili13éves, idő: Máj 5, 2007
Lapozás: OK   57 / 74
(#) erbe válasza Tranceking hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Idézet:
„-30000 Ft”

Hiszen ennyiért már nagyon-nagyon drága kész trafót lehet venni. Az legalább jó is.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
(#) Tranceking válasza erbe hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Ez is nagyon nagyon jonak készült! Majdnem 10kg huzal van rajta Meglátjuk mi lesz belőle. Hetrak sincsenek vastagabb huzalbol ahogy igy nézegetem őket kiváncsi vagyok rá
(#) kadarist válasza Tranceking hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

A transzformátorlemez felületén lévő szigetelőanyag a foszfát. Ha ilyen, akkor az jó. A rozsdaátalakító folyadék "mellékhatása" a foszfátréteg kialakulása, tehát érdemes a régi rozsdás lemezeket kezelésnek alávetni.
(#) erbe válasza Tranceking hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Azon a kis trafómon, ami '79-ben készült, 4 kg huzal van. Emiatt csak 4-es pálca a legvastagabb, amit el lehet hegeszteni vele.
Ha megnézed a Hetra tekercselését, osztott a tekercsteste, közte jár a levegő. A tied tömör, a belseje túlmelegszik. A korábban ajánlott megoldásom ~kétszeresére növelte volna a tekercsek hőleadó felületét, kevesebb huzal kellett volna hozzá a kisebb átlagos menethossz miatt,... Soroljam még?
Ha végigolvastad volna ezt a témát, előre is elég jó tanácsot kaptál volna ahhoz, hogy ne így állj neki.
(#) elektroncso hozzászólása Okt 18, 2014 /

Sziasztok.
MEZ Brumov Csehszlovák gyártmányú hegesztőköz keresek kapcsolási rajzot. RTB-2 a pontos típusszám. Főleg a fokozatkapcsolók bekötése érdekelne. Nem a narancssárga RTB-3, mert a googlen csak arról találtam valamit. Szegénynek tönkre van menve a 230 V-os fokozatkapcsolója és újabban nem megy a 400V-os része sem. Meg kéne javítani.
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
(#) JaniK válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Szia Máté.
Állítólag a "Kruml a Štefl /1972/ : Transformátory pro obloukové svařování" címu konyvben található meg.
(#) JaniK válasza JaniK hozzászólására (») Okt 18, 2014 / 1

Pardon - még ezt is akartam csatolni.

RTB-2.png

(#) elektroncso válasza JaniK hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Nagyon szépen köszönöm. Hamarosan neki is állok a javításnak.
(#) elektroncso válasza JaniK hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Nem tudod véletlenül hol lehet ehhez kapcsolót kapni? A P2-es 230 voltos fokozatkapcsolója teljesen meghalt. Új kéne bele. Remélem tudok valahol szerezni.
(#) Mályi László válasza Tranceking hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

A vasmag rozsdás vagy papiros? A vasmagot így nem szabad hegeszteni. A melegedést ez okozza.
(#) ferci válasza Tranceking hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Szia!
Csak azért írok be, hogy több embertől is lásd, hogyan átvágott a szaki.
2,5 mm2 primerbe kevés... 1,5 kW kb., ez sokra nem jó.
2 x 2,5 mm2 szekunderbe nudli... 120 amper???? Mondjuk szakaszosan 20 inkább... - egy nagyon jó akkutöltőhöz már szuper..
Hegesztett vasmag először is nagyon örvényáramos, másodszor a nem váltakozó összerakás miatt sok kis légrés van, ezért is megnő az áramfelvétel.
A lemezek szigetelését meg te láttad... illetve nem, ha már hegesztve voltak..
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Már nem kell kapcsoló. Megjavítottam.
Apróra szedtem, kipucoltam belőle a pókfészkeket és molyokat, összeraktam azután már jó is volt. Jó kis LEGO volt. Nem csodálom hogy ezeket a munkákat nők csinálták régen. Türelem kell hozzá.
(#) JaniK hozzászólása Okt 19, 2014 /

Gratulálok Máté !
De még hogy milyen türelem. Ha jól emlékszem talán a valamikori Tesla Stropkov gyárban készítettek ilyeneket, de nem vagyok már biztos benne.
Én azt a lidlben is árusított muanyag lencsés nagyítót 5 perces próba után inkább elajándékoztam, szerintem csak rontja az ember szemét !
(#) elektroncso válasza JaniK hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Ilyen volt, ilyen lett. Új betát kábelt kapott, egy másik eldurrant hegesztőről átszereltem a csatlakozókat, kiegyenesítettem az elgörbült lemezeket, lemostam a nagyja koszt. Sajnos rosszul tettem bele egy alkatrészt, így pont fordítva kapcsol. Ahol eddig a 0 volt ott most a 70A van. Ahol meg a 70 A volt ott van most a nulla. Már kipróbáltam gyönyörű varratot csinál. Szépen húzza az ívet.
Nekem nagyon tetszik az a nagyító, főleg hogy még világít is. Nagyon jól lehetett alatta látni a kapcsoló apró alkatrészeit. Az árát megérte. Persze nem fogok mindent ez alatt csinálni, de SMD-s panelek, apró dolgok javításához nagyon jó lesz. Nemrég milyen jól jött volna amikor a fúrógépünk kapcsolójával kellett eljátszani ugyan ezt. Hasonlót árulnak az itteni elektrós üzletben, kisebb nagyítóval, világítás nélkül kétszer annyiért.
(#) hulala hozzászólása Okt 19, 2014 /

Ma bontottam egy hegesztő trafót . A primer és a szekunder tekercsek között földelt rézlemez volt , ilyen megoldással hegesztő gépnél még nem találkoztam . Azt szeretném kérdezni van-e valamilyen hatása a lemeznek a primer és a szekunder tekercsek között vagy csak érintésvédelem a szerepe .
(#) erbe válasza hulala hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Nincs érintésvédelmi szerepe. Rádiózavar csökkentő.
(#) mraulajos hozzászólása Okt 26, 2014 /

Hali!
Hozzám került a képen látható hegesztőtrafó, amiben a képen látható panelek vannak. Lehet ezen panelek hibája az, hogy hegesztés közben el ejti az ívet a berendezés.?
(#) mpisti válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Igen, lehet az oka. Ha a gyújtópanel(nagyobbik) mellé nem a megfelelő segédkártya van beszerelve akkor a gép nem áramgenerátoros jellegű lesz. Ugyanezzel a gyújtókártyával de más-más segédkártyával készített a Viszék Co hegesztőt, elektródás hegesztőt,(mint a tiéd)és galvanizáló áramforrást. Ha a gépedbe nem a megfelelő kártya került, akkor a gyújtófeszültség igencsak leeshet, ilyenkor szaggatja az ívet.
(#) mraulajos válasza mpisti hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Ez a segédkártya (kisebbik) Külsőleg pont úgy néz ki, mint ami a képen van, csak más a kapcsolása? Van ilyen másik kártyám, méregettem, hasonlítgattam őket egymáshoz, de más-más értékeket mértem a kapcsolási pontokon.
(#) psychodaddy hozzászólása Okt 27, 2014 /

Sziasztok
Van egy kapcsolouzemu tapom 12 V 120A lehetne hegesztogepet csinalni belolle?
A kivezeteshez kell diodahid ?
(#) erbe válasza psychodaddy hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Igen, lehet.
Csupán teljesen át kell alakítani.
A szükséges diódák benne vannak, az átalakítás során esetleg nagyobb feszültségűekre kell cserélni. Egyszerű diódahíd ide nem alkalmas.
(#) mpisti válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Mint írtam, többféle van belőle,nyilván többféle kapcsolási séma szerint. Kb. 20 éve hogy volt dolgom ilyen géppel, az is elképzelhető hogy valahol a rajta is megvan, de mivel mostanában nem volt dolgom ilyen géppel, emiatt aztán a rajz előkeresése sem egyszerű feladat. Ha esetleg ráakadok a doksira, felteszem ide.
(#) mraulajos válasza mpisti hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Az eddig segítséget is köszönöm!
Még annyi.: Ha próba képpem be rakom ezt a másik kis kártyát, nagyobb kárt nem csinálok, mint hogy azzal sem fog jól működik.?
(#) mpisti válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Semmi gond nem lesz,legfeljebb nem működik a gép. A gyújtóáramkör jobb szélén levő csatlakozóra megy a szabályzójel, tehát a jelváltozást is ott tudod nyomon követni.
(#) hulala válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Szia drusza . Nekem ilyen volt benne .
(#) mraulajos hozzászólása Okt 28, 2014 /

Köszi mindenkinek, próba, csak egyenlőre mással vagyok elfoglalva.
(#) Melphi hozzászólása Nov 1, 2014 /

Tiszteletem kollégák.
Ismét szeretném segítségeteket kérni, lenne itt nekem egy szalag fűrészlap hegesztőm, az egyik gond az hogy le van égve, ez a kisebb gond ezt tudom orvosolni, a másik baj hogy egy szakbarbár kiszedte a fokozatkapcsolót és szélnek eresztette a kábeleket, de ezt is meg tudom oldani, a gondom a vezérléssel van ennek is barmolták a kábeleit, megpróbálom visszarajzolni, de nem tudom mire fogok menni, van rajta 2db kis kék cső amit csak ráhúztak erre a kondinak tűnő dologra ami úgy néz ki nem gyári hanem fabrikált, van tippem mi lehet de érdekel ti mit mondatok, én gyanítom a visszalágyításban vesz szerepet. Ha valakinek lenne egy ilyen gépe nagyon hálás lennék ha segítene, de mindenkit meghallgatok, hátha rájövünk hogy is van a vezérlése.
Köszönöm.
(#) hulala válasza Melphi hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Ez csak forrasztó nem hegesztő .
(#) Melphi válasza Melphi hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

A kis tartályok egy soros R-C tagot tartalmaz 100nf 100R, ki is rajzoltam, csak kicsit szépítem még megmutatom nektek.
(#) Melphi válasza hulala hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Hát nem tudom, forrasztás: "két külön fémet egy harmadik kisebb olvadáspontúval egyesítünk" a ponthegesztő sem pontforraszt.
De ha nincs igazam akkor elnézést.
Következő: »»   57 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem