Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hegesztő trafó
Idézet: „-30000 Ft” Hiszen ennyiért már nagyon-nagyon drága kész trafót lehet venni. Az legalább jó is. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
Ez is nagyon nagyon jonak készült! Majdnem 10kg huzal van rajta Meglátjuk mi lesz belőle. Hetrak sincsenek vastagabb huzalbol ahogy igy nézegetem őket kiváncsi vagyok rá
A transzformátorlemez felületén lévő szigetelőanyag a foszfát. Ha ilyen, akkor az jó. A rozsdaátalakító folyadék "mellékhatása" a foszfátréteg kialakulása, tehát érdemes a régi rozsdás lemezeket kezelésnek alávetni.
Azon a kis trafómon, ami '79-ben készült, 4 kg huzal van. Emiatt csak 4-es pálca a legvastagabb, amit el lehet hegeszteni vele.
![]() Ha megnézed a Hetra tekercselését, osztott a tekercsteste, közte jár a levegő. A tied tömör, a belseje túlmelegszik. A korábban ajánlott megoldásom ~kétszeresére növelte volna a tekercsek hőleadó felületét, kevesebb huzal kellett volna hozzá a kisebb átlagos menethossz miatt,... Soroljam még? Ha végigolvastad volna ezt a témát, előre is elég jó tanácsot kaptál volna ahhoz, hogy ne így állj neki.
Sziasztok.
MEZ Brumov Csehszlovák gyártmányú hegesztőköz keresek kapcsolási rajzot. RTB-2 a pontos típusszám. Főleg a fokozatkapcsolók bekötése érdekelne. Nem a narancssárga RTB-3, mert a googlen csak arról találtam valamit. Szegénynek tönkre van menve a 230 V-os fokozatkapcsolója és újabban nem megy a 400V-os része sem. Meg kéne javítani. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
Szia Máté.
Állítólag a "Kruml a Štefl /1972/ : Transformátory pro obloukové svařování" címu konyvben található meg.
Pardon - még ezt is akartam csatolni.
Nagyon szépen köszönöm. Hamarosan neki is állok a javításnak.
![]()
Nem tudod véletlenül hol lehet ehhez kapcsolót kapni? A P2-es 230 voltos fokozatkapcsolója teljesen meghalt. Új kéne bele. Remélem tudok valahol szerezni.
A vasmag rozsdás vagy papiros? A vasmagot így nem szabad hegeszteni. A melegedést ez okozza.
Szia!
Csak azért írok be, hogy több embertől is lásd, hogyan átvágott a szaki. 2,5 mm2 primerbe kevés... 1,5 kW kb., ez sokra nem jó. 2 x 2,5 mm2 szekunderbe nudli... 120 amper???? Mondjuk szakaszosan 20 inkább... - egy nagyon jó akkutöltőhöz már szuper.. ![]() Hegesztett vasmag először is nagyon örvényáramos, másodszor a nem váltakozó összerakás miatt sok kis légrés van, ezért is megnő az áramfelvétel. A lemezek szigetelését meg te láttad... illetve nem, ha már hegesztve voltak.. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
Már nem kell kapcsoló. Megjavítottam.
![]() ![]() Apróra szedtem, kipucoltam belőle a pókfészkeket és molyokat, összeraktam azután már jó is volt. Jó kis LEGO volt. Nem csodálom hogy ezeket a munkákat nők csinálták régen. Türelem kell hozzá. A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
Gratulálok Máté !
De még hogy milyen türelem. Ha jól emlékszem talán a valamikori Tesla Stropkov gyárban készítettek ilyeneket, de nem vagyok már biztos benne. Én azt a lidlben is árusított muanyag lencsés nagyítót 5 perces próba után inkább elajándékoztam, szerintem csak rontja az ember szemét !
Ilyen volt, ilyen lett. Új betát kábelt kapott, egy másik eldurrant hegesztőről átszereltem a csatlakozókat, kiegyenesítettem az elgörbült lemezeket, lemostam a nagyja koszt. Sajnos rosszul tettem bele egy alkatrészt, így pont fordítva kapcsol. Ahol eddig a 0 volt ott most a 70A van. Ahol meg a 70 A volt ott van most a nulla. Már kipróbáltam gyönyörű varratot csinál. Szépen húzza az ívet.
Nekem nagyon tetszik az a nagyító, főleg hogy még világít is. Nagyon jól lehetett alatta látni a kapcsoló apró alkatrészeit. Az árát megérte. Persze nem fogok mindent ez alatt csinálni, de SMD-s panelek, apró dolgok javításához nagyon jó lesz. Nemrég milyen jól jött volna amikor a fúrógépünk kapcsolójával kellett eljátszani ugyan ezt. Hasonlót árulnak az itteni elektrós üzletben, kisebb nagyítóval, világítás nélkül kétszer annyiért.
Ma bontottam egy hegesztő trafót . A primer és a szekunder tekercsek között földelt rézlemez volt , ilyen megoldással hegesztő gépnél még nem találkoztam . Azt szeretném kérdezni van-e valamilyen hatása a lemeznek a primer és a szekunder tekercsek között vagy csak érintésvédelem a szerepe .
![]()
Nincs érintésvédelmi szerepe. Rádiózavar csökkentő.
Hali!
Hozzám került a képen látható hegesztőtrafó, amiben a képen látható panelek vannak. Lehet ezen panelek hibája az, hogy hegesztés közben el ejti az ívet a berendezés.?
Igen, lehet az oka. Ha a gyújtópanel(nagyobbik) mellé nem a megfelelő segédkártya van beszerelve akkor a gép nem áramgenerátoros jellegű lesz. Ugyanezzel a gyújtókártyával de más-más segédkártyával készített a Viszék Co hegesztőt, elektródás hegesztőt,(mint a tiéd)és galvanizáló áramforrást. Ha a gépedbe nem a megfelelő kártya került, akkor a gyújtófeszültség igencsak leeshet, ilyenkor szaggatja az ívet.
Ez a segédkártya (kisebbik) Külsőleg pont úgy néz ki, mint ami a képen van, csak más a kapcsolása? Van ilyen másik kártyám, méregettem, hasonlítgattam őket egymáshoz, de más-más értékeket mértem a kapcsolási pontokon.
Sziasztok
Van egy kapcsolouzemu tapom 12 V 120A lehetne hegesztogepet csinalni belolle? A kivezeteshez kell diodahid ?
Igen, lehet.
Csupán teljesen át kell alakítani. ![]() A szükséges diódák benne vannak, az átalakítás során esetleg nagyobb feszültségűekre kell cserélni. Egyszerű diódahíd ide nem alkalmas.
Mint írtam, többféle van belőle,nyilván többféle kapcsolási séma szerint. Kb. 20 éve hogy volt dolgom ilyen géppel, az is elképzelhető hogy valahol a rajta is megvan, de mivel mostanában nem volt dolgom ilyen géppel, emiatt aztán a rajz előkeresése sem egyszerű feladat. Ha esetleg ráakadok a doksira, felteszem ide.
Az eddig segítséget is köszönöm!
Még annyi.: Ha próba képpem be rakom ezt a másik kis kártyát, nagyobb kárt nem csinálok, mint hogy azzal sem fog jól működik.?
Semmi gond nem lesz,legfeljebb nem működik a gép. A gyújtóáramkör jobb szélén levő csatlakozóra megy a szabályzójel, tehát a jelváltozást is ott tudod nyomon követni.
Szia drusza . Nekem ilyen volt benne .
Köszi mindenkinek, próba, csak egyenlőre mással vagyok elfoglalva.
Tiszteletem kollégák.
Ismét szeretném segítségeteket kérni, lenne itt nekem egy szalag fűrészlap hegesztőm, az egyik gond az hogy le van égve, ez a kisebb gond ezt tudom orvosolni, a másik baj hogy egy szakbarbár kiszedte a fokozatkapcsolót és szélnek eresztette a kábeleket, de ezt is meg tudom oldani, a gondom a vezérléssel van ennek is barmolták a kábeleit, megpróbálom visszarajzolni, de nem tudom mire fogok menni, van rajta 2db kis kék cső amit csak ráhúztak erre a kondinak tűnő dologra ami úgy néz ki nem gyári hanem fabrikált, van tippem mi lehet de érdekel ti mit mondatok, én gyanítom a visszalágyításban vesz szerepet. Ha valakinek lenne egy ilyen gépe nagyon hálás lennék ha segítene, de mindenkit meghallgatok, hátha rájövünk hogy is van a vezérlése. Köszönöm.
A kis tartályok egy soros R-C tagot tartalmaz 100nf 100R, ki is rajzoltam, csak kicsit szépítem még megmutatom nektek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |