Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs benne pci kártya. A táp is jó. Közbe rájöttem, hogy egy ilyen ic melegszik a 2 pci között, pár mp alatt átmelegíti még a nyák másik oldalát is. Az amelyik 1 széles elöl, 3 keskeny csatlakozó hátul.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Szia!
Az egy FET, és általában a tápért felel,-lehet épp a déli hídé-és ha nagyon melegszik, (nem lehet megfogni ) az zárlatot jelent. Nézd meg nem e került valami a PCI foglalatokba , valami fémes , esetleg folyadék.Kondenzátor nincs e kifolyva , illetve nem e púpos.(bár amit látok a szilárdtest kondi de lehet máshol van elkó is )Ha nincs semmi rendellenes , akkor akkor sajnos a déli híd megadta magát. Idézet: „...Valamilyen programmal visszalehet-e szerezni az eltünt particiókat?” Ilyen célra ez a legmegfelelőbb, mindig ezt használom. Nem árt ha az ember tud hexában számolni, de amit ezzel nem lehet helyreállítani, azt már sajnos mással sem. Ha nem megy, akkor RawRecovery - ez file fejlécek alapján keres, a leggyakoribb állományok (képek, dokumentumok) megtalálására és helyreállítására használható. Még törölt, formázott és újratelepített partíció esetén is működik (persze csak a felülírt részek kivételével!)
Én meg a TestDisk programot használom erre a célra, letörölt fájlok esetén könnyedén vissza tudja hozni őket. Az ugyan onnan letölthető PhotoRec pedig az alapos kereséssel visszahozható fájlok visszaállítására jó (a fájlneveket viszont jó eséllyel elfelejtheted vele).
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Koszonom a valaszotokat!
Most az EaseUS Data Recoveryt futtatom kb. 3 oraja fut,es ugy nez ki,hogy talalt fileokat. Meg 21 perc van hatra a keresesbol. Azert nincsenek ekezetes betuk,mert egy masik geprol irok.
Nincs púpos kondi, se kifolyva. Van rajta elkó is. Csak az a FET melegszik, kézzel nem lehet megfogni. 1db PCI csatlakozó szál el volt görbülve, visszanyomtam de így sem megy, az a fet el kezd melegedni és ennyi nem kapcsol a gép. Nem lehet, hogy csak az a rossz és ezt kellene cserélni?
Hali!
Akkor valószínűleg nem a foglalat melegszik hanem a FET melegíti át. Általában két állapota van annak ha rossz egy félvezető: vagy szakadt, és akkor nem meleg , vagy drót és általában akkor sem melegít hanem tönkre tesz egy nálánál kisebb teherbírású áramkört.Bár voltak kivételek de nem jellemző.Meglehet próbálni a cserét de elég kényes helyen van és a PCI slotok kétlem hogy kibírnák a hőlég állomást, pákával meg ......... de meg lehet próbálni.Nézz szét még az USB foglalatoknál is mert azt is a délihíd vezérli , nem e ott van gond.
Azt ki lehet maszkolni...
Ki lehet de elégé húzós , bár nem tudom mennyire profi a kérdező.
Az szerintem nem FET, hanem egy táp IC (talán AZ1117), és az adja a tápot az ethernet vezérlőnek. Próbáld meg letiltani az alaplapi hálókártyát.
ui.: Bocsi, akkor most melyik kép az igaz A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Hali!
Idézet: „Közbe rájöttem, hogy egy ilyen ic melegszik a 2 pci között, pár mp alatt átmelegíti még a nyák másik oldalát is ” Ennél a lapnál csak ott van olyan amit leírt a kérdező. Attól lehet táp ic nem látom a számát. Ha IC, elképzelhető hogy a lap meg gyógyul cseréjével de a melegedés akkor is nagy áramra utal. A felső képen valóban egy táp IC van EH11A A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Nem tudok semmit letiltani mert nem indul a gép. A kék alaplap, azaz ami be van keretezve, a sárgát amit linkeltem az egy másik lap, csak az alkatrész miatt mutattam a képet.
Ez van ráirva: 1117 9D4336 A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
3,3v-os stabilizátor IC.Bővebben: Link
Köszi a segítséget!
Van rá esély, hogy csak az az 1 ic a rossz? Vagy már tönkretehetett mást is? Vagy attól melegedhet, hogy más (déli híd) a rossz? Mert ha van rá esély akkor elviszem egy tv szerelő ismerőshöz, nekem nincsenek ilyen műszerész cuccaim, amivel ki tudnám cserélni.
Nem tudom, jó kérdés, az IC max. 800 mA-t tud. Valami terheli rendesen, ha forró. Megpróbálhatjátok kicserélni, járjatok szerencsével. Videókártyákon is előfordulhat ilyen 1117-es IC.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Tegnap delutantol egeszen maig csak kereste a fajlokat.(szerintem megfagyott)
Most megprobalom a TestDisk nevu programot!
Mekkora az az eltűnt partíció?
Egy nagyobb méretű merevlemeznél a mélykeresés akár többször 24 óra is lehet! (pláne, ha esetleg tele van bad szektorokkal - mégjobban lelassíthatja) A Testdisknél pedig arra kell odafigyelni, hogy a program által feltett kérdésekre mindig jó választ adjál, ugyanis visszaír a merevlemezre. Ha az elsődleges partíció helyreállításánál hibázik, a logikait nem fogja megtalálni! Ezért én nem szeretem annyira, - ha mégis rászorulok, előtte fizikailag tükrözöm a merevlemezt és a másolaton kísérletezek.
Sziasztok! Kis útbaigazítás után ide írom!
Ismerős alaplapja szerintem halott, de kérésének eleget téve megkérdezem, hátha... Hiba jelenség: bekapcsolás után, a hátlapi USB csatlakozó bármelyikébe csatlakoztatott eszköz működik, de ha a már csatlakoztatott eszköz mellé még egy tetszőleges eszközt csatlakoztatunk akkor az egész USB "letilt" és sem az első sem a hátsó USB-k nem működnek (ezt restart megoldja). Ha hátul csak egy eszköz van bedugva akkor minden megy, de mihelyt még valamit akarunk csatlakoztatni hátra rögtön meghal az egész. Ha eleve 2 eszközzel kapcsolja be a gépet akkor egyik USB se megy se az elsők, se a hátsók. BIOS de fault, táp csere.. Mi lehet a hiba és vajon javítható lenne? Alaplap tipusa: asrock g41c-gs
Sikerűlt visszaállítani!
Előre egy proba file-t másoltam ki,és utána a fontos dolgokat. Seikerült a programnak visszaállítania mindent! Tovább szép napot mindenkinek!
Szia!
Kevés az esély. Az IC termikus védelemmel van ellátva, ami azt jelenti hogy nagy terhelésnél vissza korlátozza a rajta keresztül folyó áramot és megpróbálja magát a hőkorláton belül tartani.Tehát nagy valószínűséggel az ment tönkre amit meghajt.
Szia!
Úgy próbáltuk, hogy egy nyomtatóval végigpróbáltuk a hátsó USB csatlakozókat, úgy működött mind. De ha a nyomtató mellé egeret is csatlakoztatni akartunk akkor kikapcsolt az összes port a hátsókat és az elsőket is beleértve. A nyomtató és az egér is hibátlan, másik gépen kipróbálva működnek külön külön, és együtt is.
Hali!
Próbáljátok az alaplapon átállítani a PS2_USB_PWR1 jumpert. Esetleg chipset illesztőt cserélni, vagy feltenni. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Végső megoldásként egy USB vezérlő kártya. Volt nálam egy gép múlthéten, tápja volt az USB-nek, de az adatvonalak nem mentek. 1500 Ft 4+1 portos kártya.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Átraktam a jumpert (itt hagyta nálam a gépet), de ugyan az egy eszközzel működik, de mihelyst csatlakoztatok még egyet rögtön kikapcsol az összes.
Lehet ez lesz, de örültem volna egy elegánsabb megoldásnak, de gondolom itt az USB vezérlő IC halt el amit még rendelni se lehet, vagy olyan a tokozása amihez én hozzá se szagolhatok.
Nézd meg a nyomtató mekkora áramot vesz fel.
De az is lehet hogy csak vezérlési hiba , amit egy újra telepítés esetleg megoldana.Próbáld Live cdről PL UBCD ahol mennek az USB portok. Annyit megér mielőtt dobjátok, vagy bevásároltok.
Szia, Valahogy meg kellene mérni az USB tápfeszt 5V- mikor leold, ahogy belfi2 is javasolta. Valahol ott kellene keresgélni, de jó volna tudni a hiba "előéletét".
Köszönöm az ötleteket, szerintem nem szenvedek vele 90% hogy a vezérléssel van a gond, másképp az én gépem is lekapcsolna ha maga a csatlakoztatott eszköz lenne a hibás. Már több eszközt is próbáltam nem csak a nyomtató egér kombot...., és mihelyt hátul bedugom a 2. eszközt rögtön lekapcsolja az összes USB portot.
Hali!
Nézd meg az eszközkezelőben mit ír az USB portokról. |
Bejelentkezés
Hirdetés |