Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!!!!
Én új vagyok itt, és azt szeretném tudni, hogy csak a konektorból lehet egy dvd lézert működtetni, vagy esetleg egy erős aksiról, ami mondjuk 12v? És ha a lézernek 3 kivezetése van akkor hogy kell rákapcsolni a + és a - pólusra??? :nemtudom:
Hi Microsoft
Konnektorból ajánlott, de aksival is elmegy. Nem ajállok elemet, mert annak nincs teljesítménye. A bekötést pár oldallal ezelőtt már megvitattuk, olvass vissza (37.old. lapalja...)
Hali
Ha a fetet sokáig forrasztom tönkremehet??? Kiforrasztottam a fetet és drótokkal hosszabbítottam meg a lábait. Mikor kipróbáltam az ÁK-t csa 250 mA-ig ment fel a max a 400 mAhelett. (1N1004-es diódával teszteltem) Lehet h a hő miatt viselkedik így
Köszi a segítséget
Köszi az infót!
Ha esetleg a konektorra kötöm akkor nem fog megrázni az áram????
Nemtoom h mire gondilsz. Ha a 220-at letranszformálod 12-re egyenirányítod és egy stabtokkal lefogod a feszt 5 V-ra akkor nem, de máshogy nem is lehet hálózatról megoldani (ezalatt azt értem h a sorrend 220, trafó stabtok), csak a 220 rázhat meg h nem vagy óvatos vagy nem szigeteled le megfelelően.
Kedves Microsoft. Nagyrabecsülöm a hozzáállásod és a tudni akarásod, de ügy tünik hogy nállad hiányoznak az alapok, vagyis az elektromossággal/fizikával kapcsolatos "tudás". Ennek hiányában pedig elég nehéz az 1röl a 2re jutás. A lézerdióda pedig kényes jószág, ezt többenis tanusíthatjuk.
Egyébként szivesen válaszolunk a kérdéseidre.
Tehát a lézerdiódához szükséges valamilyen áramgenerátoros kapcsolás, ez azért kell mert ezzel betudsz állítani 1 fix teljesítményt, ez megvédi a diódát az esetleges hőmegfutás okozta túláramtól, ami a lézerekdiódák rémálma. A táp lehet akár akksi is, ez már rajtad áll.
Hát, az igaz hogy nem vagyok egy fizikai zseni, de nagyon érdekel az ilyesmi. Még az lenne a kérdésem , hogy ha egy lézerpointer tetejét szedném le fókuszáláshoz az jó lenne e? Mert azoknál bevált.
Ja és ha valaki tudna a dvd lézerről képet felrakni hogy megnézzem, annak örülnék.
Milyen képre gondolsz? csak a dióda vagy vmilyen kész project?
Ja és lécci arra is válaszoljatok hogy a lézerpoint tetejét lehet e fókuszálásra használni??
Am le van ragasztva mert am alapba kicsit szarul állitják be én pl meg csináltam ugy hogy 400-500m re elvitt igaz hogy egy folt lett mire oda ért XD de messze vitt
Ha visszalapoznál néhány oldalt, akkor találnál képeket.
A kedvedért előbányásztam kettőt : Bővebben: Link Bővebben: Link
ahogy látom senki sem tudja biztosra mennyi mA rel lehet hajtani a DVD iró lézerét, ezt hogyan lehget meállapitani. mert jó mennek ideig-óráig ... de folyamatos üzemen mennyivel lehet hajtani persze megfelelő hűtés mellett. mert attól hogy 16x es az író nem biztos hogy minden tipusban ua. lézer van. gondolok itt olyan mérésre, hogy fényerő és mA és fesz mérés együtt és igy egy optimumot találni amennyit hosszú távon elvisel. mert ugyebát ezeknek olyan 5000 óra az élettartalmuk kb. de ha túl van hajtva lehet őket akát hetenként is cserélni..., egy párat eldurrantottam már, de még igy sem jutottam sokkal előrébb
én úgy gondolom, hogy vagy a gyártótól kellene megtudni, hogy milyen típusú diódát tett a készülékébe vagy addig adni neki áramot amíg tönkre nem megy, ezt feljegyezni és ennek a 70%-val hajtani.
és mi lenne a legjobb, miből szedjem ki a lézert egy dvd lejátszóból, vagy egy számítógép dvd lejátszójából???Ti miből csináltátok?
És még az is érdekelne hogy hol lehet beszerezni, és mennyibe kerül??
DVD lejátszókban max 10 mw-os lézerek vannak az kevés komolyabb lézerhez.
DVD íróból kell kiszedni.
300mA-el hajtom őket. Azt stabilan bírják.
A képet megbuheráltad v hogy lácchat olyan erősen a csóva???
Az éjszakai fényviszonyok miatt hosszú volt az expozíció .... ilyet azért "élőben" nem produkál ... hacsak Collector nem Joda mester egyik tanítványa....
én még csak azt nem értem, hogyan oldotta azt meg, hogy a fénycsóva csak kb 1.5 méteres ?
esetleg ott volt egy átjáró egy másik dimenzióba ahol folyatódik a sugár többi része...?
Ez Darth Vader lézerkardja
igen ez az egyik lehetséges magyarázat ... a másik az, hogy a fénycsóva a végtelenbe haladva egyenesen megy, de az optika torzítása és a távolba elvesző fénycsóva miatt ez ilyen egyszer csak véget érőnek hat ...
>de az optika torzítása és a távolba elvesző fénycsóva miatt ez ilyen egyszer csak véget érőnek hat
hmmm, ez is egy magyarázat de nem az egyik cm-ről a másikra szűnik meg a sugár, hanem lassan elhalványulva... nem ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |