Fórum témák
» Több friss téma |
Kétszer is felhívtam már a figyelmed arra is..
Okés! Na levettem az elejét, meg az alján volt egy lemez azt is.. Alatta meg műanyag van.. A mechanikát mi és hol tartja?? Mert esküszöm nem találom.. Mechanika
NA összerakni már nem annyira.. Minden csati a helyén csavar is, beleraktam egy kazit és folyamatosan játssza le kb 2x es, vagy 3 szoros gyorsítással magától és nem reagál semmire se csak a kijelzőn jelenik meg pl a visszatekerés stop meg a play.. ahogy villanyt kap ezt csinálja.. mit tudok vele kezdeni?? Mechanikát kiszedni se tudom mert ügye a kazetta eltakarja a csavart.. Meg mitől lehet ez?? Nem is nyúltam pedig semmihez.. :S
Ha nyomkodom az eject gombot rá pár percre kiadja a kazit ennyit elértem.. Meg nem mindig és nagyon nehezen veszi be a kazettát..
És mostanra sikerült elérnem, akárhányszor bekapcsolom F4 hibakód és a alábbi videóban lévő dolgot csinálja..
video hiba kazetta nélkül Mára elég volt belőle.. Holnapra várom az ötleteket, lehetőségeket.
Mondtam, hogy nem lesz egyszerű, gyakorlati tapasztalat nélkül.
Kértem azt is, hogy, itt keress vissza, nézd meg az idevonatkozó képeket, írásokat. Így nem fog menni, olvass vissza, sok infót találsz.. Képen bejelöltem hol van a pulley. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Na megvan! Kiszedtem és igen elvan repedve hosszába.. Akkor ez lehetett mindennek az oka? Meglehet javítani házilag?? Pl ha ráragasztom a motor tengelyére?? Valamint mást meg kell néznem még?? Ami a fenti képen sárgával be van jelölve meg kell nézni ott is valamit??
repedt De egyébként megnéztem és simán forog vele a motor nem csúszik el.. szorul is rajta ahogy levettem A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Megy ez ha Te is akarod.
Ez a hibája, megcsúszik, mechanika terhelése nagyobb, kézzel nem tudod jól megfogni. Ragasztás nem lesz jó. Vegyél: ITT VAN Sárga keretben a kapcsoló, tisztítás nem árt neki, de ne szedd le a helyéről, mert a pozíciója elmozdulhat és ez problémát okozhat.. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Hát ez érdekes lesz mert Pesten nagyon ritkán járok és messze is lakom.. Azt láttam a sárga keretesnél hogy van rajta egy nyíl azért nem bontottam meg, de így hogyan tisztítsam meg??
Rendeld meg, posta kiviszi, de érdemes mellé mást is vásárolni..
Helyén is befújhatod, belefolyik.
Az is jó, már csak akkor rakd össze, ha kicserélted.
Pulley meg fog csúszni és már a kazit sem fogja kiadni, akkor leszel bajban. Fedél nélkül ne csodálkozz ha gyorscsévél, fényt kap a két oldali érzékelő.. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Most meghajtottam a motort külső tápegységről és lefogtam az orsót úgy hogy nem tud megmozdulni és nem forog el a motor tengelyén megáll vele együtt biztos, hogy ez a baja?? Már csak azért is kérdezem mert ügye befűzi a szalagot rendesen forog a fej is és azonnal kilöki a kazettát f4 es hibakóddal.. Valamint ahogy áramot kap magától elindul a kazetta befele ügye és szerintem ez sem normális jelenség. Mintha azt hinné hogy kazetta van belerakva mindig.
Tudom, hogy ért hozzá de valami más baja nem lehet? Mert ezek után szerintem nem ez a baj.. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Ha fényt kap akkor csinálhatja ezt is, takard le.
Pulley repedt, az biztos rossz, ez nem kérdés, én nem próbálgatnám vele. Sok szerelgetés közben előjöhet még más hiba is.. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Igazából úgy próbálgatom, hogy csak belerakom a mechanikát a csavarokat nem szóval ha meg is állna akkor kitudom tekerni kézzel.. De az szerintem tuti, hogy nem csúszik el.. Nem akarom így hagyni csak ideiglenesen kell mert a napokba kellene egy kazettát átdigitalizálni aztán majd egyszer ha megyek Pest fele megcsinálnám rendesen.. Nemhiszem, hogy a fénymiatt lenne ez mielőt szétszedtem akkoris levolt szedve a teteje és rendesen tette a dolgát.
Nem mindegy milyen fény jut bele. Napfény és egyes lámpák fénye okoz ilyen problémát.
Le kell takarni, akár egy papírlap is megfelel. Sok szétszedés árthat neki, könnyű plusz hibát gyártani, már az is lehet, hogy van is..
Esetleg még az nemlehet baj hogy magán az alaplapon van egy csatlakozó 4 pines ami a mechanikához ér hozzá a programtárcsához valahova azon az eggyik csatlakozó ha szemből nézzük a jobb szélső kicsit ferdénáll vagyis nem lóg ki annyira mint a másik 3 az okozhat ilyen problémát?? Vagy azok mit érzékelnek ott? Gondolom hogy mitcsinál épp a mechanika
A kapcsoló a sistem control IC- nek küld információt a mechanika pillanatnyi helyzetéről.
Érintkezési hibák megbolondítják a működését.
Ezt nem hiszem el.. Megigazítottam az érintkezőt meg a mechanikán is megkapargattam tiszta dzsuva volt most vettem észre és úgy néz ki tökéletes lett a videó.. Gondolom ezért volt az is hogy időnként kikapcsolva is kazettát akart bevenni.. Gondolom KH-s volt az érintkezés. Ennyit szívni emiatt nem hiszem el..
Idézet: „úgy néz ki tökéletes lett a videó” Sajnos nem , ez a videó csak pillanatnyilag működik!
Igen tudom ki kell majd cserélnem a pulley-t. De valószínű a hibakód is kontakthiba miatt volt de azért jó hogy észrevettem a segítségével, hogy elvan repedve. Köszönök mindent! Van még egy régebbi magnavox videó is majd lehet annak is nekiállok! Még egyszer köszönöm!
Most pedig mire összeraktam mindenét már örültem, de kár volt mert felgyűri a szalagot vagy is a jobb oldala nem forog.. mintha ferdén is lenne benn a kazetta.., de ezt most mért csinálja nem értem..
Idézet: „mintha ferdén is lenne benn a kazetta” Akkor valami nem került a helyére, ezt csak te láthatod.
Az előbb mikor mondtam, hogy jó annyit csináltam azóta hogy visszaraktam rá az előlapot
Ha a jobboldali orsó megáll , kuplung vagy fék hiba lehet.
Hibajelenség
Most ez van megőrülök, hogy az előbb jó volt..
Rosszul raktad össze, amikor a motort kivetted elmozdult a fogaskerék, és a motor ebben a hibás helyzetben tetted vissza. Nem teszi teljesen le a kazettát, így a kazettában lévő féket sem tudja teljesen kinyitni és ez fékezi az orsót.
Szedd ki a motort és a motor mellett lévő fogaskereket forgasd teljesen abba az irányban, hogy a kazetta tálcáját kifelé nyomja erősen, tartsd meg ezt ebben a pozícióban és így tedd vissza a motort.
Most összeraktam úgy ahogy mondat ugyanaz a helyzet..
Ó azt hiszem megvan.. ahova becsúszik a kazetta bevivőnek a két oldalán előre és lefele a pöcök ebbe a vájatba volt egy fekete letört műanyag darab.. Bár honnan került oda arra fogalmam sincs.. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |