Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   71 / 173
(#) (Felhasználó 46585) válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Azért, mert van rajta gari, nem biztos, hogy működik 2 évig. Esetleg belefutsz egy javításba, ami mondjuk nem akar véget érni...
Én a te céljaidra csak analógot vennék. Azok otthon is javíthatók...
(#) (Felhasználó 46585) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

És van olyan is, ami tulajdonképpen analóg ( KS csővel ), de van neki egy tárolós része is. Az enyém ilyen és olyan jól csinálták meg, hogy még venti sincs benne. Megvan vagy 10 éve. Pedig koreai... biztos valami copy mondjuk egy TEK-ről, mert úgy néz ki.

Az a baj, hogy ez a szkópdolog megint olyan, hogy nagyon vonzó a mostani új DSO-k. Hogy valójában a 100ezer FT körüliek mennyit érnek, hát az már egy másik kérdés. Én megvoltam vagy 40 évig DSO nélkül... igazából nagyon ritkán van rá szükség.
(#) elektros90 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Mondjuk ez igaz, de... Ez nem ide tartozik, vagy mégis? Gyakorlati szempontból kérdem, kell valamit néznem/látnom a pwm modulált jelen? FM, AM et néztünk anno...
Nemtudom, hogy van a gyakorlatban, de (nálunk) elméletileg 30nap után cserélni kell(ene).

Igazából nekem jelenleg abszolut mindegy lenne, hogy analóg, vagy DSO. A lényeg az hogy lássam működik-e az áramköröm. Sajnos nincs sok lehetőségem válogatni.
Magyarországról nem menne a dolog, de ahogy láttam árakban nincs nagy különbség.
Nálunk régi Tesla, ami nem működik 60euró. Valami régi orosz (ennyi van megadva) 189euró.
Tektronix DSO 270euro, meg van egy 500e.:
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
(#) Ge Lee válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Mennyire laksz messze a határtól? Itt sem gyakori a jó vétel, de lehet hogy találnál valami jót használtban a határhoz közel. Nézz szét az olx-en.
Amit most nemrég számítottam be 25ezerbe, az pl. olyan állapotban van kívül, mintha sosem nyúltak volna a kezelőszervekhez. Annyi baja volt hogy darabokra kellett szednem az egyik osztót (yaxley) és eltávolítani róla az oxidréteget hogy megszűnjön a kontakthiba. Egy hasonló bőven megfelelne az igényeidnek (persze ezt nem adom el ), és lehet hogy menne még vagy 20 évet.
(#) MocisPisti hozzászólása Nov 16, 2014 /

Tényleg valaki rakjon má fel egy olyan videot amin a pwm mod. analog meg digin mit mutat mert arra mindenki kivi lenne.
(#) Massawa válasza MocisPisti hozzászólására (») Nov 16, 2014 / 1

Milyen az a PWM? Ha állandoan változik ( dinamikusan) a kitöltési tényezö, akkor egyik szkop sem fog segiteni. Az ilyen fajta jelhez külsö szinkronizácio kell, különben nem fogsz látni semmit. Ha van szinkron jeled, akkor mindegy, hogy milyen a szkop. Más megoldás, hogy egy periodusra állitod a horizontális tengelyt és ott látod majd a változásokat.
(#) MocisPisti hozzászólása Nov 16, 2014 /

Ge Lee írt fentebb ilyesmit.
(#) nagym6 hozzászólása Nov 16, 2014 / 1

Impulzusjelek triggerelésére a digiszkópok zömében van beállítható impulzushosszra triggerelés. A kívánt hosszra, vagy annál rövidebbre, vagy annál hosszabbra triggerel. Nagy segítség, talán nem is gondolunk rá.
(#) MocisPisti válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

tényleg owonomban is van csak soha nem használtam meg talán nem is fogom
(#) proli007 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Hello! Ez a glitch..
(#) nagym6 válasza MocisPisti hozzászólására (») Nov 16, 2014 / 1

Ha jól tudom, Owonod 10Mp hosszt vesz fel. Ez nagyon hosszú, ennek kielemzése segíthet változó PWM-nél.
(#) nagym6 válasza proli007 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Ha rövidebb mint a hasznos jelek, akkor kiszűrhető. De a mai digiszkópok 1-10Mp hosszú jelfelvétele már nagyon sok mindent megoldhat, ha nincs trigger.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
(#) proli007 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Ez igaz, de én ennél a szkópnál találkoztam vele anno. Akkor hasznos pld. ha egy mikrogépes rendszerben az órajel ütemezésével összeegyeztethetetlen jel generálódik a rendszerben. És arra lehet hogy egy órát, vagy napot kell várni. Ha jól emlékszem a jelet úgy időben és feszültségben is egy sávablakban lehet definiálni.
(#) elektros90 hozzászólása Nov 17, 2014 /

Sziasztok!
Ráakadtam egy Tektronix 2465B tipusú oszcilloszkópra. A leírása szerint működik. Ára viszont relatívan olcsó (100euró).
Felvettem a kapcsolatot az eladóval. Lehet, hogy megkockáztatom. Mondjuk annyira nembízok az emberekben, elmenni kipróbálni meg nemtudok.
Szervizkönyvet megtaláltam:Bővebben: Link
(#) (Felhasználó 46585) válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Gyanúsan olcsó. Nem ártana megnézni előtte.Hát, ha ezen a szkópon minden jó, akkor ingyébe van... ha meg nem, akkor meg lehet csinálni. Arra kellene ügyelni, hogy az összes forgatógombja meglegyen. Ha ez jó lesz, akkor a követlező sok-sok évben nem lesz szkóp gondod, hacsak nem akarsz olyasmivel foglalkozni, amihez kell a DSO. Akkor veszel egy olyat is.
(#) nagym6 válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Egyik gond lehet, a következő. Ebben az erősítő fokozatok modulok, amik pótlása hát nem tudom. Van benne 6db, vagy több, nem tudom pontosan. Bemelegedésre szokott a modul hiba előjönni, ha hidegen még jó. A függőleges pozíció poti kb. középállásában kell a vonalnak kb. középen lenni. Ha középállástól eléggé el kell tekerni a potit, hogy középen legyen a vonal, akkor nagy eséllyel modul hibája. Bemelegedésre mennyit mászik el a vonal függőleges irányban. Esetleg pár milliméter lehet, de inkább semennyi sem szokott lenni. Ebből pár tipikus hiba megállapítható, de nem minden.
Nem akarok vészmadár lenni, de gyanúsan olcsó, ezért keresem a hibát.
(#) killbill válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Hol lehet egy ilyen muszerbe KS csovet szerezni?
(#) (Felhasználó 46585) válasza killbill hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Visszakérdezek: hol lehet egy Iwatsu SS5321-be ks csövet szerezni? Megadta magát a fűtés.

A közös válasz: a gyártó valamelyik lepusztult raktárába. Sajnos, oda nincs bejárásunk...

Na, ezert nem mernek en megvenni egy 20+ eves hasznalt muszert. Ha hianyzik egy forgatogomb, az valahogy potolhato. De a cso nem.
(#) sny válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Keress rá a cső típusára (pl. ebay). Több szkópba is rakták ugyanazt a ks csövet!

Az is lehet, hogy tudok egy donort.
(#) (Felhasználó 46585) válasza sny hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Egyszer már próbálkoztam ezzel, akkor nem volt. De megpróbálom megint. Szerencsére két ilyen szkópom is van, úgyhogy annyira nem lényeges. Egyébként belülről ez a szkóp úgy néz ki, mintha amatőrök rakták volna össze... ennek ellenére valami hihetetlenül jó. És már nagyon régen használom ezeket. Vidéki kiszállások, cipelés, autó, stb. A fényerő receptéért meg a TEK könyöröghetne.

Donort? Talán érdekelne, de az az igazság, hogy szkóp ügyben szerintem életem végéig nem lesz gondom. Van 4 db. És az a rossz tulajdonságom, hogy semmitől sem szeretek megválni...
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2014
(#) Ge Lee válasza killbill hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Ahogy sny is írta, elég sok szkópban van ugyanolyan cső. A 20+-al esetleg arra akartál rávilágítani hogy az LCD-s DSO-knak nagyon jó az alkatrészellátása? Csak mert nem tudom hogy ahhoz honnan vennék mondjuk forgókapcsolót, műanyag nyomógombot nyákostól, procit, BGA-t, vagy esetleg LCD-t. És persze mennyiért...
(#) killbill válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Idézet:
„A 20+-al esetleg arra akartál rávilágítani hogy az LCD-s DSO-knak nagyon jó az alkatrészellátása?”
Nem arra akartam. Csak arra, hogy ha egy KS cso 20+ eve megy, az mar nem fiatal, barmikor elromolhat.
(#) (Felhasználó 46585) válasza killbill hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Ez igaz lehet, függetlenül attól, hogy 40 év alatt egyetlen rossz ks csövet láttam. Pechemre az a saját szkópomban van...

Idézet:
„Ez igaz lehet, függetlenül attól, hogy 40 év alatt egyetlen rossz ks csövet láttam.”
Akkor ezek jobban birjak, mint a TV kepcsovek birtak.
(#) sny hozzászólása Nov 18, 2014 /

Én sem láttam még ks csövet magától tönkremenni, mindig felhasználói hiba és/vagy mechanikai behatás okozta a halálát. Nagyon precíz szerkezetek. A fűtése is ki van találva, nagyon sokat elmegy.
(#) NDani hozzászólása Nov 23, 2014 /

Sziasztok!

Oszcilloszkópvásárlás terén szeretnék egy kis tanácsot kérni. Van valakinek tapasztalata az alább belinkelt, 20 MHz sávszélességű Voltcraft DSO-2020 USB-s PC oszcilloszkóppal kapcsolatban? Az ára és a kis mérete miatt nagyon vonzó, de nem tudom, érdemes-e megvenni és van-e valami buktatója esetleg. Hobby célra használnám, a hasonló árú, használt, analóg oszcilloszkópok sajnos nem nagyon férnének el a rendelkezésemre álló munkaterületen.

Voltcraft DSO-2020

Ha valaki használ(t) ilyet vagy hasonlót és megosztaná a tapasztalatait, nagyon hálás lennék! Köszönöm!
(#) Ge Lee válasza NDani hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Én mondjuk USB-st egyáltalán nem vennék mert még a PC is kell hozzá ami macera, meg jó drága is ha mondjuk hazavágod vele a laptopot az USB-n keresztül. De ha olyanban gondolkodsz akkor linkeltek itt nemrég olcsóbban is hasonló tudásút, ami fele ennyibe kerül.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Az de komoly.
(#) Chipmunk1960 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Szia, Én is szemeztem vele, de a DSO- nál maradtam, pont az általad leírt érvek miatt. Pont elég macera az EOBD scannert Másrészt, teljesen felesleges 14-15"ban nézni a képet.
Következő: »»   71 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem