Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok. Ki tudna segíteni abban ,hogyan számithatom ki egy hang kimenő trafó adatait?
Szeretnék egy csöves erősítőt építeni.
Üdvözlet!
Adott egy Dell-E173FP monitor, a hibajelensége pedig az, hogy miután bekapcsolom kb 2mp múlva ki is alszik a háttérvilágítás. Ezt onnan tudom, mert ha rávilágítok a kijelzőre akkor a tartalom látszik. Mi lehet a problémája ? Esetleg az alábbi linken szereplő leírás megoldhatja ? Bővebben: Link Előre is köszönöm!
Mobil töltőhöz létezik valami átalakító, amivel lehetne használni másra is?
Szóval aminek az egyik végére be lehet dugni a mini, vagy mikro USB-s töltőt, a másik vége lehet 2 vezeték, vagy sorkapocs, vagy valami amit könnyen tudok rákötni valamire, amire amúgy nem tudnám rá dugni.
Létezik. A mai telefonokban lithium akksikat használnak, ezeket lehet 5 V -ról tölteni, ezért a töltő (hálózati, és autós) tápegységén USB csatlakozót alkalmaznak, és erről lehet különböző adapter kábelt használni. Léteznek különböző készletek is, de magad is készíthetsz.
Én a rossz mobilom jó töltőjére akarok rákötni 2 vezetéket anélkül, hogy szét kéne vagdosnom.
Amilyen csatlakozó van a végén (még most sem írtad) szerzel egy ellendarabot, és abba azt kötsz amit akarsz.
Bővebben: Link Bővebben: Link
De írtam, alapból azt írtam, hogy aminek az egyik végébe beledughatom a mini, vagy mikro USB-t, mert ilyen töltők szoktak lenni, de kiemeltem a minit, mert ez épp olyan. És nincs ellenpárja csak a mobilban. Átalakítót kérdeztem, amit könnyen használhatok, nem nyákba forrasztható csatlakozót, amiről amúgy még így se tudom, hogy melyik hüvely, melyik dugó.
Mert persze csinálhatnék egy sorkapcsos átalakítót valahogy, de az érdekel, hogy van-e olyan amivel elkerülhetem.
Van valami különleges oka, hogy nem akarod megbontani? Mert ha elvágnág, köthetnél rá sorkapcsot. Erre az eredeti vezetéket is és mást is ráköthetsz bármikor. Ellenkező esetben mindenképp szükséged lesz a csatlakozó ellendarabjára. Operáld ki a telóból, és vezetékelés után zsugorcsövezd le.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Több különleges okom van rá. Egyik, hogy az jó úgy ahogy van. Másik, hogy ezt én nem alkalmilag kérdeztem, hanem univerzálisan minden ilyen töltőnél, így ha szét kéne vágnom, akkor mindet szét kéne, ha több töltőm van. Harmadrészt nem akarok, és nem is nagyon tudok miniatűr dolgokat összerakni.
Sziasztok!
Visszatérve az MC34063-al felépített step-up konverterre. (dióhéjban 3,7V-os akkuról kell nekem 5V USB töltésre) Most dupláztam a frekvenciát, most olyan 70 kHz körül mehet (2db 560 pF sorba kötve) Eddig a kimenet 4,95 V volt, most így 4,98 V, viszont az áram kevés.. Telefont rádugva ugyan kiírja, hogy tölti,de ekkor 4V-ot mérek az USB aljzaton, és az IC iszonyatosan melegszik.. üresjáratban hideg minden. 1500 µF LOW ESR-es kondival szűröm a kimenetet..amivel problémám van, az az induktivitás. Nem tudom mérni, és így fogalmam sincs, hogy milyet rakjak bele. Az áramot biztosan bírja, mert relatív "vastag' huzalból van tekerve, de erre gyanakszom.. Terhelve az egész 1,2 A vesz fel, ez még rendben is lenne, de a kimenet max 200 mA ad le. Az áramkorlát nem szólhat közbe, mert szinte rövidzárba van kötve. Mi lehet még a baj? Vagy szemre mi alapján válasszak induktivitást?
Tessék, vedd meg ezt.
Ez a telótöltő mikro-usbjét mini usb dugóra váltja. De ugyan itt más hasonlókat is találsz. Szerk.:látom, nem ez kell neked, csak nem olvastam vissza eléggé... A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Akkor neked egy micro usb hüvely kellene amin van két vezeték? Ha jól értem.
Ez a kalkulátor kiszámítja a disszipálandó teljesítményt is. Ellenőrizd, amit kiszámoltál mással(megépítettél).
Minyíííí. Nem az a lényeg, hogy 2 vezeték legyen a vége, hanem lehet az DC dugó, vagy sorkapocs, vagy vezeték, amit könnyen csatlakoztathatok, leválaszthatok, kínlódás, és aprítás nélkül.
Ühumm. Értem. Az a baj, szerintem ezeknek a képen látható csatlakozóknak az ellendarabját vezetékesbe, általános csatlakozósba nem lehet kapni. Értem már mit szeretnél, de ilyen nincsen szerintem.
Ami a képen van két csati biztos hogy usb? Nagyon nem tűnik annak. A mikro usb se nem ennyire lapos, se nem ennyire széles. És nem műanyag a vége.
Szerintem ezt a samsung saját (régi, nem usb szabvány) csatija, úgyhogy levághatod nyugodtan. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Szerintem meg hatodjára írom le minimum, hogy mini.
Akkor légy oly szíves, és legalább egyszer nézz utána kicsit jobban.
Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Az valami spéci telefon-USB csati, biztos, hogy nem szabványos mini USB.
Egyébként meg vegyél ilyet, ebből azt csinálsz amit akarsz. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Köszi, őszintén szólva bármit átírok, error-t dob, én se értem, de nem tudok mit kezdeni vele.:/
Akkor ez is kamu, azt hittem mini USB B.
Amúgy ez a mobil pont nem rossz, "csak" egyszer gondolt egyet, nem reagált a töltőre, majd lemerült. Próbáltam mozgatni, de egy pillanatra se villant fel. A másik se volt rossz, csak elcsórták. Akkor ezekre még forraszthatót se találok?
Üdv.
Egy tranzisztoros jelfordítót szeretnék rakni egy optocsatolóra.Úgy kéne működnie hogy ha világít az optocsatoló ledje akkor a kimenő jel nulla ha nem világít akkor egy.Egy villogót akarok vele kapcsolni.Az egész 5 voltról műkdik.(az optocsatolóban npn fototranyó van)Tudna vaki küldeni egy kapcsolást? A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Hány voltosak egyáltalán ezek a töltők? Ha nem 5 V -osak, még véletlenül se forrassz rá USB csatikat, mert óhatatlanul el fogod keverni.
Egyébként ha elvágod, és a trafó felőli oldalára rászerelsz egy ilyet, és a levágott részre egy ilyet, akkor megmarad az eredeti csatlakozásod. Egy ilyen utóbbi másik csatlakozóból aztán olyan átalakítót készíthetsz, amilyet akarsz, akár mini USB -t is. A mini (és mikro, vagy akármilyen más) tápcsatlakozót úgy készíthetsz, hogy vásárolsz egy megfelelő tápcsatlakozót, (pl. USB-A - mini USB kábel) levágod az eredeti USB csatit, helyére szereled az itt látható csatlakozót, és kész. De csak ha 5 V -os az adapter. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Nem vagyok benne biztos de mivel laptopon van lehetséges, hogy egy mini hdmi port.
Üdv
Tudna valaki ebben segíteni? Mivel elég "egzotikus" kontroller van benne. Esetleg egy itthon kapható 5x7 es mátrix kijelzőre áttervezni. A nyákot én cégnél legyártatom, amiből adok a "mesternek". A terv Altium-ban van. Matrix
Igen, nagyon hasonlít, csak eddig nem hittem, hogy lehetséges. De ha az, akkor ahhoz van átalakító, amivel ki tudom nyerni a tápot? Ha micro, ha mini, ha hdmi, akkor is szét kell vágnom minden töltőt, ha használni akarom valamire?
Ha errort dob, akkor valami alap paraméter hibás lehet, és csoda, hogy valamennyire működget...
Valamit benéztél/félreolvastál, nem laptopon van, hanem mobilon.
Fateromnak a régebbi samu mobiljain voltak ilyen csatik, ha jól tévedek a fotón látható is Samsung mobiltelefon lesz.
Mit nézett be? Azt írta, hogy a laptopján van mini HDMI, és az is úgy néz ki. És úgy is néz ki. Legalábbis jól akartam érteni.
De nem azzal van a baj, bármit akarok szerkeszteni benne, akár csak annyit, hogy a Vin nem 5 V, hanem 3,7, error. ha a Vout 5V, error.. bármit átirok, errort dob ki. Azért nem vakon kezdtem bele, egyetlen, ami nem tiszta, az az induktivitás értéke, amit be kellene rakni, de mivel nem tudom megmérni, igy inkább valami olyan támpont kellene, hogy egy kis ferrit bigyóra hány menetet tekerjek fel annak tudatában, hogy a Vin 3,7V, a Vout 5V, a Iout 500mA (elég ennyi is) és a frekvencia meg alahol 60-70 kHz között..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |