Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális termosztát modding
Témaindító: drotostot77, idő: Júl 13, 2010
Témakörök:
Leírás utolsó oldala!
Tegnap már fáradt voltam és a +-1°C elnéztem .1°C-nak. De, ha ragaszkodsz hozzáén is leírom: 1°C és 0,5 °C tartományban üzemel. Vagyis nem állítható 0,1°C-ra. Ennek több oka is van. Pl.: MCU szoftvere nem kezeli az egytized fokokat és a +-1°C pontosság is értelmetlenné teszi ezt. Arról nem beszélve, hogy egy pl.: szoba hőmérsékletét nem szerencsés (nem is lehet) ilyen egyszerű eszközzel 0,1 °C pontossággal szabályozni.
Üdv!
Adott egy Nest termosztát, aminek szeretném a működését szimulálni (becsapni). Anélkül, hogy ténylegesen a vezérelni kívánt egységre kötném. Erre fogadnék építő ötletek előre is köszönettel!
A termosztát működését szimulálni (pl. a kazánt kapcsolgatni egy másik eszközzel) és azt becsapni (fűteni, hűteni az érzékelőjét) két külön fogalom. Mit szeretnél pontosan?
Szó nincs kazánról, csak az eszközzel kellene elhitetni hogy valami kezelhető van számára bekötve. Mindezt kompakt, kicsit méretben.
Link
Idézet: ha ez van ,akkor csupán egy égő meg egy táp kell. A kontaktust a termosztát már adja.„(ki/be kapcsoló kontakt jel)” Azért kíváncsi vagyok, mire gondoltál, mit tud a termosztát csinálni egy csak ki be kapcsolásra reagáló kazánnal.
Nagyon még nem volt időm foglalkozni vele, de annyi biztos hogy 24vac-t megkapja bekapcsol, és azt mondja, hogy "Power wire Rc detected. Not connected to equipment.. "
Tehát nem hinném, hogy csak egy sima relét csattogtat ki/be..
Mindenesetre a gyártó oldala kb. nulla információt közöl az érintkezőkről. Befektetnek ennyi pénzt a fejlesztésbe és egy relé kimenete sincs, több mint vicces és szűk látókörű.
Leginkább azt kellene tudni, hogyan működnek az amerókai fűtőegységek és már lehet is építeni a kamu kazánt. Ha jól kerestem, az "RC840T-240" jelzésű kütyüt rá lehet kötni a Nest-re, de hogy az miként viseli ezt, passzolok.
Valószínű a "w" csatlakozás valamit, ami az "aube"-ban van. Az lehet akár egy passzív relé terhelése is "c"-"w" között. Vagy ugyanitt egyenirányítón át pl: graetz hídon keresztül egy relé terhelése.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Az érintkezőket nagyjából sikerül belőni. Ettől függetlenül egyet értek a fentebb véleménnyel, ha hozzám dobnák sem kellene. Barom amerikai szabványjelölések amik máshogy vannak a doksiban és a készüléken feliratozva, nulla installációs segítség. Illetve van egy help desk felülete a nestnek, ahová írhatsz amerikai samu bácsinak, de nem hiszem hogy értelmes információt kapnék ott, és egy semmit mondó videó..
szóval.. w1,w2,w3 a fűtésvezérlése y1,y2 a hűtésre O/B,aux,E kisegítő illetve "tartalék" cirkó.. ilyen feliratok nincsenek is a cuccon.. g ventillátor rc, rh,c pedig a táp c(cool) h(heat) Szóval eddig annyit értem el hogy a 24 v-al megtápláltam commonra és w1 egy relét tettem de mint halottnak a csók.. E29 no power to C wire detected. for details, go to nest.com/e29 Annyit ért mint vaknak a fénysorompó..a Helpdesk meg számomra használhatatlan..
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni, a következő problémám adódott: van egy saunier duval ecosy f28 e as kazánom, amit eddig egy siemens rdj10rf vezérelt minden gond nélkül... vettem egy nest termosztátot, amit ugyan arra a két pontra kötöttem a kazánon, ahol a régi volt. Jelzi a nest, hogy kötve van rá vezeték oda, ahova kell, mutatja is, hogy fűt éppen, vagy nem, DE... nekem úgy tűnik, hogy nem vezérli a kazánt. A KAZÁN MÉGIS MEGY! A support azt írta, hogy kérdezzem meg a kazán gyártóját, hogy opentherm, vagy on/off vezérlésű e a kazán. Amit nem értek: ha on/ off, akkor nem kellene mennie, mert szakadás van a kapcson, ha opentherm, akkor meg vezérelnie kellene. Előre is köszönöm! Idézet: Most akkor vezérli vagy nem? Nem teljesen egyértelmű, mi a hibajelenség, már ha van. „úgy tűnik, hogy nem vezérli a kazánt. A KAZÁN MÉGIS MEGY!”
Nem vezérli, a kazán úgy működik, mintha rövidre lenne zárva a kapocs, ahova a termosztátot kell kötni. De ezen a kapcson a termosztát van. Magyarul, ha teljesen kitekerem a radiátorszelepeket, akkor kb 25 c van a lakásban, tehát a termosztát nem vezérli a kazánt. A leírás szerint ez a nest termosztát egyaránt működik az opentherm rendszerrel és a sima on/off rendszerrel is.
A leírás a képen csak arról szól, hogy milyen kazánvezérlések vannak. Én úgy tudom, normál On/Off vezérléshez alkalmatlan a Nest termosztát (ami eléggé vicces), de ebben nem vagyok biztos.
Igen, rossz képet csatoltam, ez a jó. Bár kutakodtam a neten sokat ès az ecosy kazán leírásában rengeteg ellentmondás van, az egyik szerint nem kell levenni a rövidzárat, ha nem feszültség nélküli a termosztát- a nest nem az- és máshová is kell kötni a symsi7.0 panelen. Az sem derül nekem, hogy ha a nest kap egy un. Common 24v- t, akkor kapcsol e on/off módra. Pff
Sziasztok! Nem tudom jó helyen járok e. De remélem igen. Van egy Computherm Q7 szobatermosztátom. Nos a szobában van egy időjárás állomás is ami méri a szoba hőmérsékletét is. Ami ez esetben 20°C fok. Viszont a szobatermosztát 22,2 °C fokot mutat és le is kapcsolta a kazánt. Mondom ez fura. Majd rámértem digitális multiméterrel a szoba hőmérsékletére mert azon is van hőmérő. Az is 20°C fokot mutat. Most beraktam egy higanyos hőmérőt ha az is 20°C-ra áll be akkor van esetleg mód ennek a 2°C fokos csalásnak a kiküszöbölésére a termosztáton? Esetleg másik hőérzékelő vagy a gyári elé egy kisebb ellenállás esetleg? Van valami ilyesmi "Modding" ötletetek tapasztalatotok? Tehát a szoba a termosztát szerint 22°C fokos. De érzetre sem tűnik annyinak. Valamint a távolabbi pontja a szobának is csak 19°C fok. A termosztát csal nem keveset szerintem. :/
Segítségeteket előre is köszönöm! Szép hétvégét!
Egy TTF-103-ra cserélted a hőszenzort? Ez beválhat a Q7-en is? Egyébként köszönöm szépen! Jó ötlet. Le is cserélem akkor.
Sziasztok,kondenzácios kazánhoz szeretnék termosztátot kötni,mit hova kell kötni,elöre is köszönöm
Képek itt:
Ha azt szeretnéd, hogy...
Akkor a NO és COM közé. Vagy megy valahová. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2019
Köszi
De nekem a fekete és barna kábelt ugye nem kell bekötnöm? Mert csőtermosztát már van kötve rá,és a a két kábel azé lenne nem? Nekem azt a kettöt kéne belekötni ami levan wagozva?
A probléma az alábbi:
A kapcsolási ábrán látható W1209 típusú termosztátból többet, kettőt-hármat kívánnék egy 10 kOhmos érzékelőről meghajtani. Egyszerűen párhuzamosan az NTK -ra kapcsolva a kijelzők hamis értéket mutatnak, tehát ez az út nem járható. Valamilyen illesztő fokozatra lenne szükség ami a valóságossal arányos jelet juttat minden bementre. Magába a műszerbe nemigen lehet belenyúlni, mert SMD, legfeljebb a bement környékén egy forrasztás, vagy hasonló. Kinek milyen javaslata van?
Hát, anélkül, hogy belemennék, miért, az NTK mellett lévő R2 ellenállást csak az egyikben
hagyd benne, a többiből ki kell forrasztani.
Még annyit, hogy a bemeneti impedancia erősen leromlik, így is pontatlan lesz.
Mi értelme van egy ilyen összeköttetésnek?
Hello! Próbálj meg az első panel és az azt követők közé egy feszültségkövető OPA kapcsolást betenni.
Az, hogy három különböző helyen ugyanazt mutassa!
Na épp ez volt a kérdés lényege, mert magam is így tapasztaltam. tehát, hogy mit kell/lehet tenni ellene? Avagy valami teljesen más, eredeti megoldás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |