Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Azokat miért akarod cserélni? Nem igen romlanak el. Az elkókat érdemes. Mértél már anód feszültséget?
Debizony, ezek az ősrégi papírkondik java része "szivágós", volt olyan rádió, amelyikben mindegyiket ki kellett cserélni (akár újat betenni a régi papírcsövébe).
Ezen az oldalon azt írják, hogy univerzális bemenete van. Tehát mindegy neki, hogy 115 vagy 230V-ot kap. De lehet tévednek. Sajnos mást nem találtam.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
Azért mert ugyan nem látszik itt a képen legtöbbjük csatlakozási vége elvan válva teljesen világos színű por hullik belőlük.
Azt nem tudom ,hogy ha a 2x32 uf kicserélem sorba kötve vagy párhuzamosan kössem.
Tudna valaki segíteni? Egy CD bemeneti lehetőség van az erősítőmön, és egy rádió tunert és egy CD tunert is szeretnék rákötni úgy, hogy ne kelljen mindig ki-be huzogatni a csatlakozókat. Ha elosztóval csinálom, ha az egyik ki van kapcsolva, akkor is zavarják egymást. Esetleg valamilyen szűrő kéne közéjük?
Miért nem csinálod egy egyszerü kapcsolóval és 4db RCA hüvellyel? Egymásra ne dugdosd őket, abból semmi jó nem sül ki.
Nem kellett összekötni Az univerzális azt jelenti gondolom, hogy állítható, csak itt a hogyan volt a kérdés.
Kérdeztem máshol is, ott tudta valaki. Bekötöttem, mindenféle összekötés nélkül szépen megy. (Remélem nem holnap füstöl el, ha pl. addig bírta a 115V-ra belőtt bemeneti kör )
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy van egy keverőm amiből kijön egy fülesnek a jel és én ezt szeretném szétosztani 3 fülesnek úgy hogy szabályozható legyen egyesével a hangerejük. Ehhez én vettem 3db 1kohm-os potit szerintetek jó lesz ? Vagy mekkora potit szerezzek be?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Szia!
Inkább készíts három fejhallgató erősítőt, amiket aztán egyesével ráköthetsz a fejhallgató kimenetre. Félő, hogy három fülest már nem tud kellőképpen energiával ellátni az egy kimenet.
eddig is ellátott csak elosztóval és elegem lett abból,hogy hol szól az egyik fele hol nem.
Sziasztok!
Adott egy világító tekercs, a vasmagja 22x10mm-es és 26mm hosszú. 0,8-as huzalból van rajta 145 tekerés, így 6V 22W a névleges teljesítménye. Ezt elvileg ha 0,5-ös huzallal megtekerem 300 tekerésbe akkor lesz 12V-os(vagyis nem elvileg, mert ilyet már csináltak mások, és működik), kérdésem az lenne hogy mi van ha 0,56-os vagy 0,6-os huzallal tekerem meg 300menetben? Erősebb lesz? Vagy a vasmag úgyse bírna többet? Tekercs szélességét 26-ról 28mm-re meg tudom növelni. Ez érhet valamit? Vagy felesleges? (tekercs szélén bakelit lapok vannak, oldalanként 2mm. Ezt le tudom cserélni vékonyabb üvegszálsara Csak kérdés hogy érdemes-e)
Mi a cél? Az, hogy a tekercs jobban világítson, vagy jelenleg túl fényes?
A terv hogy 12V-os legyen és a lehető legtöbb wattot tudjak kicsikarni belőle.
Mostani rendszerben 2db tekercs van párhuzamosan kötve(120°-ban eltolva) és egyenirányítás valamint szabályzás nélkül megtáplálva róluk a világítás. Ami, ha nem pörgetem a motort csak parázslik. (na meg a 6V-os rendszer egyébként is száműzni akarom) Terv az, hogy, egyenlőre marad a két tekercs párhuzamosan kötve. De áttekerve 12v-ra, egyenirányítva és feszültségszabályzóval szabályozva. Később pedig 3 ilyen tekercs lenne benne.
Sziasztok!
Galaxy S 2 telefonom töltője szétszakadt, így csak USB-ről tudom tölteni. Megnéztem a csatlakozóját a hálózati töltőnek, ha jól látom a data - és a data + rövidre van zárva, ezzel ismeri fel, hogy hálózati töltőre van dugva, és így tölti 1 A-el.. jó gondolom?
Sziasztok. Hogyan lehet két állású kapcsolót készíteni tranzisztorokkal? A konkrét feladat az, hogy van két LED, és egyszerre csak egy éghet belőlük. Van egy jel, ami vagy magas, vagy alacsony, és ez határozná meg, hogy az egyik LED égjen, a másik ne, vagy fordítva. Köszönöm a segítséget.
Hello! Az, hogy kétállású kapcsoló, kicsit mást jelent. De a problémának számtalan megoldása lehet, de csak akkor célszerű megválasztani a kapcsolást, mikor már a kritériumok ismertek.
Ezt a kapcsolást próbáltam. Mindkét LED világított. Esetleg ha az R4-et nagyobbnak választom, talán menni fog. Mi a véleményed?
Így van. Ha a Led nagy fényerejű, ez könnyen előfordulhat, mert az R4 áramától cseppet világítani fog. De leküzdhető ez azzal is, hogy az első Led-el párhuzamosan kötsz ellenállást amin az R4 árama már nem tud létrehozni akkora feszültséget, hogy a Led kinyisson.
De az R4-et a Led árama és a Béta szerint is számolni kell, mi a maximuma. Viszont két Fet használata esetében ez a gond nem állna elő. Sőt R4 szükségtelen is, ha a táp nem nagyobb, mint 20V. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
Sziasztok!
A közelmúltban hátha vett valaki hasonló célra ilyen IC-t, azért írok ide. A lehető legrövidebb időn belül szeretnék olyan LED driver IC-hez jutni, amely megfelelő lenne az alábbi alkalmazásra: 1 db Li-ion celláról egy dupla diódás (~5V) LED-et kellene meghajtani, aktuálisan 210mA-rel. Későbbi fejlesztéshez nem baj ha ennél jóval nagyobb áramot is tud, PWM üzem sem hátrány. Remélem van olyan magyarországi bolt ahol éppen van raktáron. Köszi! A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
Sziasztok! A 4.7 pf -os keramiakondi kodjara lennek kivancsi.Előre is köszi
Google Első találat: 479
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Kerestem de nem találtam meg
Ebben a sorban nagy a bizonytalanság, ahány gyártó szinte annyi mód ezeknél az alacsony kapacitásoknál. Láttam már 4.7-ként jelölni az alkatrészen illetve 4p7-ként is.
Sziasztok!
Kérem valaki mondja meg,hogy hogyan kell galvanikusan leválasztani a hálózati-tápról a mérőműszert, a műszer neve,jele:KS-5135 LCD lengyel gyártmány(9 Volt-os) Tudom müködik 9V-os elemről is,de akkor folyton elemet kell vennem.Előre is köszönöm! kezdomotoros
Ezzel.
Vagy külön transzformátor, egyenirányító, puffer és stabilizátor. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
sziasztok
Ezt a Ledkockát szeretném utánépíteni és az lenne a kérdésem hogyan lehetne a legyegyszerűbben megoldani, hogy 230V-ról működjön Köszönöm Jani Bővebben: Link1
Neked is ez a nyerő: Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |