Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   242 / 274
(#) reloop válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Nem jövök rá, hogy ez most mi...

Poti.png

(#) feca1997 válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

aj nem tudom , hogy magyarázzam el
mivel az erősítőnek + - és T is kell ezért olyan trafó is kell nem ami közképpen meg van csapolva és ha a közép ág ról rá mérek akármelyik oldalra akkor 9 V nak kell lennie erre értettem a kétszer 9 voltot nem tudom , hogy olyan trafóval meg lehet e csinálni aminek két kivezetése van na mind 1 egy számítógép táppal megcsináltam és vígan muzsikál
(#) trickentrack válasza reloop hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Ez csak annyi hogy nyakba beleforrasztottam egy potmetert es arrol vezettem be a kabelokat
(#) reloop válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Az nem látszik, hogy a tablet kimenetére miként csatlakoztál rá.

Bővebben: Link

Mindjárt küldöm a képet a csatlakozásról!

Köszönom a segitseget megoldodott a problema!!! A stereo jeck dugot lecsereltem monora es most teljesen jo!!!
(#) reloop válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Kovidivinek köszönd!

Mindenkinek nagyon köszönöm aki segített valamit az erősítő megépítésében!!!
Valakinek valami ötlet a beedobozolásához?
Még azt szeretném hogy mennyi ideig működne 3db 4,5V os elemről?
(#) trickentrack hozzászólása Okt 12, 2014 /

Akkor itt fojtatom a témát.
Szóval lerajzolnád vagy elmegyaráznád hogy hogy lenne jó a stereo csati és az ellenálás?

Köszi előre is!
(#) BEMcorp válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 12, 2014 / 1

Hali!

Mellékelek pár móricka-rajzot.
Remélem érthető, mit akartam kifejezni a másik (ki mit épített) topikban.
(Rövidzár a monó dugónál)
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
(#) pixels válasza trickentrack hozzászólására (») Okt 12, 2014 / 1

Szia!

Láttam már olyan esetet, hogy a telefonba vagy tabletbe kerülő kicsi, kompakt 3.5-ös aljazat nem engedte be teljesen a boltban kapható, szerelhető 3.5-ös jack csatlakozót (és emiatt nem jó érintkezők érkeztek egymással, ez is okozhatja a korábban leírt jelenséget). Ilyenkor vagy óvatosan beletolod teljesen az eszközbe a csatit (ami kissé kockázatos, lehet kihajlítod az érintkezőt vagy letöröd az egész aljazatot a panelről), vagy veszel többféle csatlakozót, és azt használod, ami legkönnyebben belemegy. Nekem telefonhoz pl a teljesen fémházas változat vált be. A sztereó jack csatlakozónak a test (legbelső) és a baj oldali jel kábelt (a hegye) bekötve működnie kell mind sztereó, mind mono eszközben.

Volt olyan jack csatlakozóm, aminek a műanyag burkolatán látszott h nem minőségi a gyártás (nagyon sorjás volt, meg érdekes felülete), na azt nehéz volt beledugni teljesen bármilyen aljazatba, egyszerűen nem volt jól legyártva.

Szerk: BEMcorp által belinkelt ellenállásos megoldás is tökéletes, néhány kiloohmos ellenállással, akár a jack csatiba is beépíthető.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
(#) janszabi hozzászólása Okt 28, 2014 /

Sziasztok. Megépítettem a mellékelt kapcsolási rajz illetve beültetési rajz alapján első erőlködőmet kicsit "feltuningolva". Kérdés az lenne hogy adok neki 16V tápot és búg valamint recseg.Minden második IC lábán mért feszültség 14,5V gnd-hez képest. A másik IC-n 1,1V gnd-hez képest. Mi lehet a probléma vele? Várom válaszotok. Köszönöm
(#) gyuszo válasza janszabi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

A leírtak alapján arra lehet következtetni, hogy még kezdő vagy. Nem biztos, hogy első erősítőnek egy hídkapcsolást érdemes választani " feltuningolva ". Szerintem építsd meg először a TDA2030 alapkapcsolását, abból szerezz tapasztalatot . Ha az már rendben működik, utána vedd ezt elő és folytasd. A meglévő tápegységet mind a kettőhöz fel tudod használni. A leírás alapján +- 16V-os szimmetrikus . Persze e megfelelő trafó teljesítménynek az utóbbihoz meg kell lennie.
(#) reloop válasza janszabi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Szia! Elég bonyolult és teljesen rendezetlen a nyomtatott áramköri terved, ki sem ismerem magam rajta, pedig régi motorosnak számítok a TDA2030 építésben.
Már a GND vezetésnél elakadtam. Annak nagyon határozottnak és természetesen csillagpontosnak kéne lenni.
(#) gyuszo válasza reloop hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Szia reloop ! Ezért javasoltam kezdőnek egy egyszerűt.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
(#) gyuszo válasza janszabi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Ez a nyákterv használható a TDA2030 TDA2040 és a TDA2050 végfokozat IC-het.
(#) reloop válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Ez már korrekt elrendezés
Ha még szeretnéd fejleszteni: az ellenállásoknál lehetne kicsit tömörebb, az elkókat pedig zsúfoltnak látom.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
(#) gyuszo válasza reloop hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Ez egy picit módosított Sprint. Layout fájlban.
(#) reloop válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Mellékelem mire gondoltam:

TDA2050.JPG

(#) janszabi hozzászólása Okt 29, 2014 /

Köszönöm a hozzászólásokat de már megoldódott a probléma.
(#) trickentrack hozzászólása Nov 4, 2014 /

Üdv!
Valaki leírná hogy a tda2030 és tda2030a nak mennyi az áramfelvétele?
Egy 4 tda2030a-s erősítőhöz elég egy 12v 6A 72W adapter? Amit be tudok még szerezni az 8 és 10A-es.

Előre is köszönöm!
(#) Hurkafej1 válasza trickentrack hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Szia.
I=P/U, Tehát a 72-t kellene elosztani 12-vel, vagyis pont 6 amper. A 8 és 10A-es táp nagyobb teljesítményű is, 96 és 120W. De szerintem elég a 6 amperes neked, mert 18W-ot +-18V-nál ad le az IC fejenként.
(#) reloop válasza trickentrack hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Szia! A TDA2030 12V-os táplálása gazdaságtalan, ezt javaslom helyette.
(#) trickentrack válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Köszönöm!
Reloop: Köszönöm, gondolkoztam már használni ezt a TDA-t is és valószínűleg fogom is.
De viszont van már néhány teljesen kész erősítőm amit nem szeretnék "kidobni" és úgy is erősítő meg hangfalmániás vagyok.
(#) trickentrack hozzászólása Nov 25, 2014 /

Sziasztok!

Van két TDA2030 as mono erősítőm.
Hogyan tudnák a kettőből egy sztereot csinálni? Ha lehet akkor valami paintes rejzel imitálva.
Csatolok két képet hogy értsétek.

Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza trickentrack hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Szia!
A két külön monó az már egy sztereót jelent. Két független erősítővel csinálják a sztereó erősítőket.
(#) vipera1997 válasza trickentrack hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Szóval van 2 db ilyen panelod de ez így is stereo 1-ik panelba a bemenet egyik oldalát a másikba a bemenet másik oldalát kell beküldened és meg is van oldva.
(#) trickentrack válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Rendben, én is így gondoltam csak nem voltam biztos és én is megkérdeztem.
(#) trickentrack válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Tehát ahogy a képen van?

Bekötés.png

(#) kadarist válasza trickentrack hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Ez így nem sztereó, hanem két erősítő, amelyeken ugyanaz fog szólni. A sztereóhoz két független bemenet kell, amikre sztereó jelforrást kötsz.
Következő: »»   242 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem