Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Akkor áldozz rá pár ezret még, és vegyél ÚJAT! Az garantáltan jó, és 500oldalas toner van hozzá(legalábbis nekem ekkora volt benne)
Nemrég jutottam hozzá egy aukció keretében egy PagPro 1400w-hez. Transzfer papírra tökéletesen nyomtat, és mellesleg tele festékkel és egy utántöltésre való porral 7000 ft-ért jutottam hozzá. Mondjuk az aukció mindig lutri, de ismertem a márkát és a típushibákat, így nem volt vele gond.
Készítettél vele nyákot? Hogy vált be?
A választék széles ki mit engedhet meg magának , és a későbbiek folyamán mennyire fogja kihasználni.Azért kell igazítani az árat úgy , hogy jó legyen.A samsung M2022 es típus a ML1640 újabb kiadása sok mindent nem tettek hozzá valószínű.Tehát sokkal jobb minőséget nem tud , mint a korábbi elődje.
Készítettem vele nyákot, bár még nem túl sokat, és teljesen használható, jó a minősége. és azt is megtanultam, hogy a ,,hordozható" 800W úti vasaló nem igazán alkalmas ilyen célra....
A printerből kijövő papirt rá lehet vasalni másra is? Mondjuk, ha előlapot szeretnék csinálni egy RH sávvevőhöz?
Nekem eddig bőven elég volt. 1206 ellenállásnál kisebbel nem volt még dolgom, de biztos hogy a legtöbb dologra elegendő a felbontása...
Valószínűleg igen, de ha fémre vasalsz azt javaslom kicsit ,,előmelegíteni" hogy ne dermedjen rá a felirat, hanem rá tudjon olvadni a festék.
Van egy Hewlett Packard Laserjet 2100 lézer nyomtató 10 ezerért. Erre gondoltam, hogy megveszem. Még éppen befér a keretbe. Szerinted jó választás?
Mi ez a "1206 ellenállás"? Ha az alu lemezt ráteszem egy másik vasalóra, és felülröl rávasalom a papírt, és minden jól megy, lehet, hogy szép előlapot kapok. Ja... Trisós vizben kifőztem az alu lemezt, gyönyörüszép fehér felületet kaptam, ( meg egy kis morgást az asszonytól)
A 1206 ellenállás az egy felületszerelt alkatrész méret. (5050, 0805, meg még nagyon sok ilyesmi van)
Szia !
Jó az a nyomtató hozzá bőven.
Ok, akkor megveszem.
Nagyon sokat segítettél, Köszi szépen!
Azt azért nézd meg a toner mennyire bírja, mert kifogyóban lévő tonerrel már nem annyira jó.
Ha nincs benne toner, vagy kifogyás előtt van, akkor még plusz 10eFt-ot számolj hozzá
Szerintem jobban jársz azzal, ha még 7000-et hozzáteszel, és akkor van egy vadi új nyomtatód, ami 1200x1200dpi felbontást tud, 20oldal/perc sebességgel, 500 oldalas toner, és 2 év garanciával kapod a gépet.
Gondolod, hogy kapnék újat 17ért?
Meg egy demo tonerrel , ami után vehet egy újat hozzá.
Én is ennyiért vettem.
Az a ,,demo" toner egy félig lévő toner, ami 5-600 oldalnyi festék. A toner tény hogy nem olcsó, de egy használt nyomtató sokkal rizikósabb, lehet 10 oldalnyi festék van benne, amit te nem tudsz...(és ő sem)
Szia!
Én 2-3 hónapja vettem nyomtatót vadonat újat 9e-ért..!! Tipusa Nem a fent linkelt helyen vettem, a felbontása 1200*1200 Semmi hibája nincs, gyönyörűen kinyomtassa a lapot, és a technikám csiszolgatása után az eddigi legjobb nyákjaimat sikerült vele megalkotni (0,3mm vezetősáv simán megy). Szerintem felesleges a lap/percet nézni úgyse fogod sorra nyártani a lapokat vele. Ha olcsót szeretnél és jót is (20 alatt) akkor néz szét ezen a linken házhoz szállítással együtt is olcsóbb mit 20e. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Persze senki nem tudja ez nyilván való én csak azt írtam , hogy számítani kell , hogy kell bele venni egy másik tonert , és az általában majdhogynem fele annyiba kerül mint maga a nyomtató.
A demo toner elhasználtsága sok mindentől függ , ki milyen fedettséggel nyomtat , és minőségben bármit is .De általában hiába a demo toner por szintje a tonerben jóval hamarabb le fog tiltani minthogy kifogyna.És egy új tonert venni bele csippel együtt az már megint zsebbe nyúlós téma.
Sziasztok!
Bőrpauszra lehet nyomtatni lézer nyomtatóval, igaz? Fotóeljáráshoz kellene. Van valami, amit állítani kell esetleg a nyomtatón, hogy több toonert használjon a biztos fedés miatt, vagy valami? Mert ugye a pausz amúgy sem túlontúl átlátszó! Üdv!
Csak a nyomtatás előtt küldd át a papírt a nyomatón(üres lapot nyomtass)A pausz szeret hőre összébb menni. Több toner,jobb fedés.
Sziasztok!
Elkezdtem probalkozni a vasalasos nyakkeszitessel. Viszont nagyon ritka ha viszonylag jol sikerul. Altalaban csak. Egy ket foltban marad meg a festek rendesen a tobbi helyen vagy szemcses lesz vagy semilyen. Probaltam mar tobb fele modszert is. Probaltam 7-80 fok korul es 230 fokon is. Mindig ugyan az. Mindig megvarom vasalas utan meg kihul es langyos vizbe rakom 3-40 fokosba. Rendesen meg van tisztitva a nyak rengeteget csiszolom nagyon finom csiszolovaszonnal es mikor lesziszoltam kicsit meg meritem viszben nem pereg le rola a viz. Papirboltban vettem munyomot nem tudom hany g os ez az egy volt de sztem eleg vastag( barmeddig vasalom nem latszik at a minta). Sajnos nincs lezernyomtatom ezert a polgarmesteri hivatalban par forinter kinyomtattatom. Biztos hogy nem lesz zsiros mert mindent. Gumikesztyuben csinalok. Na durvan ennyi. Pfuu mennyit irtam. Na van valami otlet? Meg annyit hogy a vasalo taljesen lapos de regen valami ra lett egetve es megfogja feketen foltokban a papirt es kicsit erdes is. Lehet ez a gond ha igen akkor nem lesz baja a vasalonak ha megcsiszolom csiaszolovaszonnal? Elore is koszonom a valaszt!
Nem jó a papir és a lézer nyomtató tonerja, vagy kevés a festékanyag. Próbáld meg máshol kinyomtatni vékonyabb hordozóra. Ha a nyák nem zsiros, és a festékanyag kellően vastag a hordozón, akkor annak jónak kell lenni. A régi kifogyóba lévő toneremmel nekem ugyanez volt a gondom. Az ujjal alig kell vasalni és úgy rá köt mint a fene, alig birom maratás után levakarni. A nyákot nem kell agyon csiszolni, tisztitani viszont igen, súrolószer és mosogató szivacs hátulja, a durvábbik fele aztán hajrá, jó sokáig minden irányba mindenhonnan.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2014
Sok a ha .Tehát felsorolhatnék sok olyan tényezőt ami nagyban befolyásolja a vasalásos technikát.
Biztos , hogy műnyomó az a műnyomó? Biztos , hogy jól tisztított a nyák , és nem sorjás a széle ?Biztos , hogy a vasaló megfelelő hozzá?Biztos , hogy nyomtatáskor jól van beállítva minden? És még sorolhatnám. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2014
Hát megkérdeztem a papírboltban hogy van-e műnyomó papírjuk és mondta hogy ott van a polcon darabja xFt és ott volt több színben is. A nyák biztos hogy jól meg van tisztítva és tűreszelővel lecsiszoltam a széleit elég rendesen.A vasaló szerintem jó, teljesen lapos viszont a hátsó részére rá lett valami égetve ami kicsit érdes.Nyomtatást nem tudom, hát berakják az oldaltálcába én meg a Sprinnt Loyut al (Bocsi ha rosszul írtam!) kinyomom. A nyomtatóról fogalmam sincs hogy milyen.
Máris egy hiba én műnyomó papírt még csak fehérbe láttam.Nem értem a színes papírok mik?
És többi feltétel is elég hiányos , így nem nagyon tudok segíteni.Viszont szerintem, az a papír nem az a papír. |
Bejelentkezés
Hirdetés |