Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Az RG58-as koax 2.4GHz-re már nem nagyon jó. Túl nagy a vesztesége. Helyette a H155-ös ami használható. Nem kell feltétlenül oda vinni az antennát. Elég lehet az is, ha csak egy nagyobb nyereségűt teszel a router-re. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Most jelenleg egy 5DBi-s antenna van rajta. Akkor ha kicserélem mondjuk egy 7DBi-s antennára akkor az megoldhatja a problémámat?? Mekkora a legerősebb antenna amit lehet kapni routerekhez?? Egy TP-LINK WR741-es tipusú routerről van szó.
Körsugárzóból szerintem a 7-8dBi nyereségűnél nagyobb nem igen van. Ha 5dBi nyereségű van most rajta, akkor nem hiszem, hogy sokat nyernél. Ami megoldást jelenthet az az, hogy lecseréled kettő, vagy 3 antennás változatra és felteszed a lehető legmagasabbra. Esetleg félúton beüzemelsz egy repeater-t, ha UTP-vel nem akarod bekábelezni.
Mielőtt költesz bármire is, tégy egy próbát a Windsurferrel:
Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Ez mi ez? Akkor inkább gyártsunk hozzá rendes antennát. Ha jó is valamire, akkor is irányítottá teszi az antennát. Mondjuk arról nem volt szó, hogy minden irányba kell e, hogy működjön.
Mind a kettő jó lehet. Viszont, ha nem kell, hogy minden irányba jó legyen, akkor elég lehet egy irányított antenna is. Bővebben: Link Ennek vízszintesen 60°, függőlegesen 76° a nyílásszöge. Jól elhelyezve lefedheti a kellő területet.
Csak antennákkal azért nem lehet mindent megoldani, főleg beltéren nem. Ha csak becsuksz egy ajtót, a szakaszcsillapítás mindjárt megnő akár 20 dB -el is, nincs az az antenna, amit ez kompenzálna.
Sajnos, elosztó hálózatot kell építeni, routerekből, átjátszőkból (bridge, extender), és/vagy (UTP) kábelezésből.
Hello. egy kis segitséget kérnék tőletek. van rp-sma dugoim de konkretan N ajzatot nem kaptam de azon kivül mindenem van mondjuk leszamitva a h155ös koaxot de másmiylen van hogy ha cantennát csinálok aztaz N ajzatot nem tudom helyetesiteni rp-sma dugóval? esetleg meg valami megoldás hogy feltudjam erősiteni az adapterem jelét? kb 60 métert kellene áthidalnom szerintem az nem sok most jelenleg benne van egy fém edényben az adapter es gyenge jelet ír de az stabil csak annál picit erősebbet szeretnék elérni remélem tudtok azért segiteni nekem előre is köszi a válaszokat !
Az RP-SMA dugóval ugyan nem helyettesítheted, de egy hozzávaló aljzattal igen. A koax kábel sem mindegy milyet használsz, 50 ohmosnak kell lenni, (ha nem az úgysem tudod a csatlakozókat rászerelni) és kisveszteségűnek. Azonban ezek a csatlakozók általában krimpelhető kivitelűek, egy eléggé speciális fogó kell hozzá. Az antenna is elég kritikus dolog, jobb lenne ha vásárolnál gyári antennát.
Üdv!
Megoldást jelent, de a cat 5 olcsóbb sztem 10-15 m-nél nem kell hosszabb, 8mm-es furat a falon a sarokban, 2db rj45 a végére, és tuti elég a jelszint. Az egyszerű megoldások stabilabban működnek. Én ezt szoktam javasolni. Joe
Ha nem lehet vezetékelni, akkor Powerline a megoldás, ha azonos fázis van a két készülék közelében egy mérőórán belül.
Joe
Mi aza program amivel tudom mérni a wifinek a dBi jelerőségét?
A WIFI jelerősségét, pontosabban az antenna által szolgáltatott teljesítményt dBm -ben mérjük a vevő bemenetén. Ez abszolút értékben az 1 mW 50 ohmon mért teljesítmény szinthez viszonyított érték.
A dBi az antennának a nyeresége egy elméleti pontsugárzó antennához képest. A dB mindíg viszonyított értéket jelent logaritmikus mértékegységben kifejezve, a könnyebb számolás érdekében. Az interneten (de ebben a topikban is) találhatsz linkeket, amelyekről olyan programokat lehet letölteni, amelyekkel némely router vevőjének bemeneti teljesítmény szintjét lehet megjeleníteni. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
oké köszi tudom amit írtál de konkrét program névra számitotam nézegetem de nem szeretnék elolvasni majdnem 100oldalt 1 program neveéért
Elég lett volna ezt az egyet.
Én is nagyon elfáradtam, mire visszaolvastam egy, azaz egy oldalt. Ott találtam, pedig nem nekem van szükségem rá.
Bővebben: Link Egyébként nem úgy tűnik, hogy tisztában lennél a dolgokkal A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Ez elég jó, én ezzel szoktam nézni az ügyfeleknél a térerőt.
Androidon megy. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy egy két antennás tp-link routerem van és bármilyen épített antennát raktam rá eddig a jel csak gyengébb lett mint a gyárival. Csak az egyik antennát cseréltem ki lehet ez a probléma? Próbált típusok, biquad, bicircle, és valami tekercselt forma, de ez már csak végső elkeseredettségben.
Vagyis műszer, tapasztalat és tudás nélkül nem tudtál jobb antennát csinálni, mint a gyári?
Nem volt szerencséd... Nem az a baj, hogy csak az egyik antennát cserélted ki, ha jobb lett volna az általad csinált, akkor az látszana a jelen. (Kivéve, ha nincs rálátás, mert akkor szinte mindegy, hogy milyen nyereségű, milyen polarizációjú, milyen irányú az antenna, csak a vacak jel van... )
Mit szóltok ehhez? Jó lehet? kb. 2 km-t kellene átlőjek úgy, hogy az egyik antennától kb. 100m-re lévő panelház lenne a mandíner.
Ez egy kb. 6 dB-es antenna (ha sikerül jóra megcsinálnod...). Még akkor is kevés lenne, ha lenne rálátás.
2 km távolságon 106 dB a szabadtéri csillapítás. 23 dB-es adóval, mindkét oldalon 14 dBi-s antennával, meg némi kábelcsillapítással lenne 60 dB körüli jelszint. Az elég lenne, ha nem lennének zavaró állomások, de vannak.... "Mandínerből" meg rendes antennával sem fog menni. A 14 dBi-nél nagyobb nyereségűek már "rendes" antennák.
Üdv!
Nem jó. Inkább egy ilyen, Bővebben: Link plusz egy parabola tükör. De még így is rálátás kellene. A torzult visszaverődött jelekből sok jóra ne számíts.
A mandiner egy komoly dolog. 15 GHz -es mikróhoz egy 2,5 × 3,5 m -es sík tükör kellett, (combos lerögzítéssel) de fontosak a távolságok is. (azthiszem, még ma is látható a Flórián téri OTP tetején)
A pontos helyszínek ismeretében ki lehetne számolni, de szerintem túl nagy lenne.
Helló szeretnék tőletek abba segítséget kérni, hogy egy Tl-WN821N usb wifi-hez nem tudom, hogy a nyák mely pontjára tudnák ehy drótot vagy valamit az mindegy hogy mit (van hozzá antennám csak nem tudom, hogy hova tegyem a nyákon) ha tudnátok akkor csatoltok hozzá képet?
Szia!
Inkább használj tésztaszűrőt! Bővebben: Link.
Nem, ezt már probáltam nem elég
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015
Ennél a kimeneti illesztés olyan, hogy a nyákantennán kívül nem sok mindent lehet hozzákötni. Ha eredményt akarsz elérni, akkor használj ilyet: Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |