Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Menetszámolós tekercselőgép házilag
Lapozás: OK   22 / 35
(#) Szammer válasza Doncso hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Azért hozzáteszem, hogy viszonylag vékony huzalra gondolok (0,1-0,3 között). Még vékonyabbról szerintem meg ne is beszéljünk. Esetleg le lehetne másolni a tangenciális lemezjátszók kar mozgatását mert azért az elég pontosan mozog (nekem van egy ilyen).
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
(#) Doncso válasza Szammer hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Hát, 0,1-el menet mellé tekerjen akinek nagyitó lencse van a szeme helyén Én is ésszerű keretekre gondoltam. De végzek majd próba tekeréseket 0,3-al és meglátjuk. Náztem ezt a tangenciális lemezjátszó kart. Ez nagyon jó!
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
(#) Robid hozzászólása Nov 29, 2014 /

Mechanikus számláló ami nullázható, fogaskerékkel hajtva,ennél egyszerűbb és megbízhatóbb szerkezet nincs!
(#) hzsoltika12 válasza Robid hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Az mijen?
(#) Massawa válasza hzsoltika12 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Ijen:

image.jpg

(#) sityu válasza Massawa hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

(#) Doncso hozzászólása Dec 9, 2014 /

Sziasztok. Ismét haladtam egy kicsit a tekercselő gépemmel. Borzasztó nagy köszönet Kaqkk-nak a programért, és hogy nem dobta le a láncot mikor sok problémát kellett áthidalni. Nagyon sokat tanultam a programozásról, ezúton is sok sok köszönet érte! Ime egy közös fejlesztés eredménye. Eddig ott tartunk, hogy mechanikailag lényegében kész a gép, állitható 0-2mm-ig az összes szabványos huzalméret bruttó értékkel, a tekercselési szélesség, a menetirányt automatikusan és manuálisan is lehet állitani, ahogy a kezdő irányt is, a használt opto tárcsa is beállitható, van menetszámolás és nullázás is. Még van sok sok munka a géppel, de alakul szépen. Ime két videó a menüről és az üres tekercselésről. Ezek még mindig csak tesztek egyenlőre. MENÜ teszt és HUZAL vezetés
(#) qvasz2 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

De ez a szálvezető nagyon gáz, ahogy kóvályog. Annak idején, talán az előző főtengelyed, század ennyit nem mocorgott, és mégis az egészet eldobtad, és teljesen újat kezdtél, hogy az kaka.
(#) kaqkk válasza Doncso hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Megtaláltam a két tengelyt amiről beszéltünk , elküldjem ? Tökéletesek lennének a szálvezetőhöz ...
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
(#) Doncso válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Nem kell aggódnod, bár fel le kóvájog a menetes szár, de az anya követi, viszont oldal irányba nem kottyan, a nézd a huzalvezetőt, amikor irányt vált, egy mm-t nem késik és az nem kóvájog, nem is tudna, mert a 2db 6-os tengely nem engedi. A menetes szárral ne foglalkozz.
(#) Doncso válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Köszönöm, kedves tőled, de jó ez igy, mindössze a menetes szárat kellene rögziteni a stepper tengelyéhez, mondjuk nem csokival, akkor nem kóvájogna, engem nem zavar, kottyanni nem kottyan.
(#) qvasz2 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Nem aggódok én, csak nem értem. De a te géped lesz, neked kell majd nézegetni.
Én inkább azt mondanám, hogy nincs ez még készen, meglátjuk a végén milyen lesz!
Sok sikert, és jobbulást!
(#) kaqkk válasza Doncso hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

(#) Doncso válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Senki nem mondta hogy kész van. Irtam is hogy ez még mindig csak teszt. A szálvezető oldalirányba nem kottyan. Mi az amit nem értesz?
(#) Doncso válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Igen, ismerem ezeket, de nem volt ilyen itthon.
(#) CIROKL hozzászólása Máj 14, 2015 /

Üdv urak : bár eléggé régi az utolsó hozzászólás de a napokban én is elkezdtem egy kicsi tekercselő építését , a csontváz lassan elkészült , még a huzalvezető kell meg egy mechanikus fék is lesz azon gondolkodom . Az egész szerkezet lehet kicsit furcsa de mindennek megvan a szerepe és lehet majd kicsit furcsa lesz használni , kezelni .
Mindezek után a vezérlés az elektronikai rész jön a tápegységgel ...
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Ez igen. Jó cucc. A vezérlést hogy gondoltad megvalósitani? Mi fogja tolni a huzalvezetőt?
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Sajnos még nem tiszta minden van némi elképzelésem , a huzalvezetőt motor viszi , ott a középen lévő ., kék moci két 6-os száron egy menetes szár viszi jobbra - balra .
Holnap megcsinálom a pici kerekeket is hozzá .

Én is sokat agyaltam, hogy legyen, végül stepper motor és egy mikrokontroller lett a jó megoldás. A Pic figyelte mennyit fordul a főorsó, és beállitott értékkel tolta arrébb a szálvezetőt. Igy az összes szabvány huzalhoz használható.
(#) kaqkk válasza Doncso hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

A tied hogy hogy vizsgázott a teszteken ?
(#) kaqkk válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

A fék lehet egy fénymásolóból bontott elektromos kuplung , ha kell lehet hogy tudok neked találni a lomok közt.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Aj -aj ehhez a megoldáshoz már nem igen fogok folyamodni , stepper motort meg pic hu nem igen érné meg .
Szerintem az " analóg " elgondolásom is megteszi de majd megmondom ha odáig eljutok .
(#) CIROKL válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Igazából ezzel a kis tekercselővel olyan 0,1 -0,3 as huzalokat akarok csupán tekercselni és ezekhez a vékonyka huzalokhoz már ott is van egy kis fék felszerelve , ez az eddigi teszteken müködik ...
Esetlegesen ha izmosabb huzalt szeretnék majd tekerni ahhoz kellene egy izmosabb fék ?

Olyan kis steppert ami a 6mm es menetes orsót elbírja már akár 1000 ért is kapsz a meghajtására meg elég az uln 2003 igazán nem nagy befektetés , valószínűleg érdemes lesz erősebb mocit és féket tenned rá (ahogy a munkáidat elnézem ) szükséged lehet még trafótekercselésre.

Motorom van is itthon de nem ez a gond , amit elgondoltam első körben ki fogom probálni ha megy zökkenőmentesen akkor marad ha nem akkor még számításba jöhet a stepper , pic .

Egyébként ha áttételes nem túl gyors motort használsz (ablaktörlő-varrógép+áttétel) akkor nem kell a fék mert az áttétel megoldja a dolgot

Jaj eddig félre beszéltem szerintem nem special fékre gondoltam , a huzal feszítés amire én gondoltam ez kicsit más !
A tekercselő motorom az akkus csavarozó motorja , azzal nincs gond szépen müködik oda vissza .

Egy két "kanyart" (görgő-csúszka) teszel a huzal útjába már tökéletes a feszesség.
(#) Doncso válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

A pic és a program végül jól zárt. De a gépet , mint tudod nem fejeztem be, sajnos másfelé visz a viz. De a progi jó lett, ezúton is köszönet érte.

Vékonyka huzalhoz szerintem jó az akkus gép motorja. Nekem azért nem tetszett, mert az enyém nem tudott kellően lassú lenni. Persze az egy gagyi darab. A varrógép motor egy ablaktörlő csigakerekével már nagyon jó. 1-1.2-es huzalt simán felteker egy nagy csévetestre.
Következő: »»   22 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem