Fórum témák
» Több friss téma |
Itt van néhány kép a panelról:
Egyébként Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét!!!
Ezeket úgy szoktam próbálni,hogy ráadom a nyomást,230 at ki-be kapcsolgatom vagy hússzor,utána leveszem a 230 at,nyomás rajta marad,és ha csak egy kicsit is szivárog csere. Egyébként ezekhez volt javítókészlet,még talán 1-2 db van valahol a sok kütyü közt!
Ja értem mire gondolsz.Nem ez nem szivárog egyszerűen szimplán nem oda megy a víz ahova kéne.Kezdem azt hinni hogy ez gyárilag ilyen sz.....
Olyan pedig nincs! Kóbor áram van,kóbor víz nincs! Elektronikus hiba nem lehet,mert vagy zár-vagy nyit,ezeknél a hálózati nyomás intéz minden funkciót. A szolenoid csak kivált.
Hát ez érdekes!Az eredeti mosószer adagolóján kívül még 2 vel próbáltam mindegyikkkel hozta a hibát.Mindenesetre most kicserélem a triacot aztán meglátom mi lesz.A mágnesszelep cserével az a baj hogy nem sima szelep van benne merta 3 ból 2 közösítve ven gondolom hogy aszárító rendszert tisztítsa.Amúgy ilyen az a mágnás szelep:Bővebben: Link
Úgyértem pontosan ilyen.
De akkor lehet hogy mind a 2 szelep amivel próbáltam rossz volt?
Bocsesz! Én úgy értettem,hogy maga a szelep szivárog! Akkor lehet vezérlési hiba,nem kap elég áramot a tekercs,vagy mindig hagy rajta 50-70 voltot. Triak!
Most akarom kioperálni a másik panelból a ez előmosás triacját az emlékeim szerint jó volt.
De jó!!,hogy ezek előtt már befejeztem. Mindig azt mondtam,ha egy kütyü kettőt tud,az még rendben,de ha már hármat,ott spórolnak a rovásomra!
Én is anyáztam magamban hogy soha többet nem hozok Merloni t a portára.....erre milyen hülye vagyok???
A másik panelon ezeket a feladatokat Z0607 es triacok látják el.Van mellette több is.berakhatom a helyére?
Amúgy Miele ben kimondottam mosó szárítóba 5 szelepet rakott be a drága tervező.Nincs is vele gond.
Amúgy azokban is 3 utas szelep van.Én azt jobb szeretem mint ezt a sugártörős meg fúvókacsavargatós megoldásokat.
A sugártörőssel nem volt bajom(mondták mi a hiba,csere,majd felújít,megint csere,de másnál),a jó öreg Hajdúk!
Ott is volt pár szívásom de az még viselhető.
Gyakorlatilag a Hajdú egyszerű,mint a faék,de a program kapcsoló!!! Egyszer hajnali négy óráig ültem mellette,mire vissza vezetékeztem,rajz nélkül!
Olyat már csináltam én is!Nekem csak egy estémbe került de le volt írva hogy melyik drót hova megy.Na most forrasztottam át a tricot(3 adjára sikerült 2 elrontottamm letört a lábuk) megyek próba.
Hogyan lehet letörni? Kalapáccsal szerelsz?
Nem de olyan mint az üveg.Na kipróbáltam.Nem jó....
A szelep tekercsellenállása 3.72 Kohm és a másiké pedig 3.63kohm. Most vagy én rontntottamel(rossz triacot csréltem ki=lehetetlen) vagy ez most lehelte ki a lelkét. Amúgy elég érdekesen viselkedik. Eddig úgy volt hogy bekapcsoltad szivattyúz előmosás szelepen egy kicsit tölt majd vár kb 30sec és tölt a főmosáson indul a motor és megy a mosás. Most elindul tölt az előmosáson elindul a dob lezárja a szelepet és megy később ráadja a fűtést is... Ötlet?
A saruk 3x szelepen jól vannak tűzve!? Egyenáramú a szelep?. ? sarus!?
Igen jól sarusak.Nos kipróbáltam azt hogy az általam betett triacot beraktam az előmosás szelepéhez az ott lévőt pedig a főmosáshoz.Változatlanul rossz.Van egy olyan érzésem hogy ellőttem vele a procit is......
![]() ![]()
Kár,hogy megdöglött az összes liba,mert még lenne egy pár tippem! A viccet félre téve,ha 3 triakot kinyírt,akkor még előtte van a gond,de ez csak az én véleményem,mert ezek a procik már számomra megfejthetetlenek! Öreg vagyok már a nyakatekert átvágáshoz. Valahogy mindig úgy érzem,át vagyunk baxva!
Én is főleg most hogy egyszerűen ordítani tudnék mert jó ez takony.....
Fogtam és lehúztam a szint szab ot........Valószínűleg mivel ruha nélkül próbáltam azt érzékelte hogy tele van és nem kell több víz.Vagy pont most dugult el a légsűrítő........ Baxameg!
Ennyit mára a periféria VS elektronika dologról.
Viszont valamit használt neki a triac csere mert most nem engedte tele az öblítő adagolót.Remélem nem is fogja.De ennek nem tudom hogy pucolom ki a légsűrítőjét mert össze van öntve az üstel.Mindegy majd a citromsav megoldja.
Nekem is volt ilyen problémám egy ipari mosógéppel,én úgy oldottam meg,hogy megfúrtam egy ötös fúróval,majd sűrített levegővel kiverettem minden koszt,utána fúrtam bele hatos menetet,vágtam rá azbeszt alátétet,szilikont neki és kész. A cég már 30 éve megszűnt,de a gép még mindig megy!
Ruhával nem csinálta előtte.Amúgy ha megint feltelik vízzel az öblítő adagoló akkor könyveljem el magamnak hogy ez egy ily(szr) konstrukció és hagyjam a francba?
Yolt ilyen gondom,már a márkára nem emlékezem,de az öblítőt rendre a maga idejében intézte és utána megtöltötte vízzel a tartályt! Szétkaptam,ellenőriztem,de nem tudtam rájönni a hibára,és érdekes módon ha tettem bele öblítőt nem csinálta. Azóta is így megy,és a kuncsaft már megszokta(5 éve). Máig nem tudom hogy ml a fene baja lehet,de akkor úgy döntöttünk,hogy ami működik,nem piszkáljuk!
Hmm a HE órája kicsit előbb van.Nálam 23:58 van ott meg 00:02.
Amúgy nekem öblítővel is csinálta.Remélem most leszokik róla! |
Bejelentkezés
Hirdetés |