Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   30 / 1274
(#) zoz11 válasza Ronin hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Nagyon szívesen!!!
Ha tényleg kicseréltél minden kondit meg esetleges túlmelegedett ellenállásokat, akkor nem hiszem hogy mostanába ilyen jellegű probléma lenne vele. Szerintem!!!

Amúgy nekem is megoldódott a tv problémám, találtam mind a kétféle tv-hez kapcs rajzot és betudtam azonosítani az alkatrészeket, most működik is szépen mind a kettő.

Az Orion TV viszont sajna képcsöves lett Sikerült újra éleszteni a szkópomat és végig mértem rajta mindent és rendben is volt, de a kép sötét
(#) Pulyka hozzászólása Jan 19, 2008 /

Hi

Eggyik rokonomnak van egy tv-je,és sajnos kb fél liter viz fentről beleömlött
Vmi ratyi fajta kinai tv(ismeretlen márka)
Szóval ez ilyen vandál gyerek amugy jó fej........hagyjuk
Rátudtam vetni egy pillantást a képcsőre,és a panelra
hát nem nagyon uszott a vizben,és poros is volt
a viz kikapcsolt állapotban ömlött "rá",amikor a készenléti led világitott,de nem néztük
A focilabdát is jópárszór neki rugta a képernyőnek,de nem tört be
A tünetek:
Csipog már a készenléti állapotban is(nem a hangszorón),és amikor bekapcsolnánk hallható,hogy be akar kapcsolni(mintha a csipogás elhallgatna,de utána nem,mert nem tud bekapcsolni)
Egyszer bevillant a képernyő(csipogással)és függöleges színes sávokat mutatott(olyat,mint mikor vhol nincs adás)Ezt egy pillanatra mutatta
Na ez után történik mind az,amit kicsivel fentebb irtam
Ugy tudom,ha ki is van húzva a konnektorbol a tv,akkor is marad vagy a képernyőbe,vagy a sorkimenőbe nagyfeszültség,ezért félek szétszedni

Javaslat?
A foci rugdosása a képernyöhöz(ugyhogy nem tört be eredményezheti a jelenséget?

Köszi Üdv Tomi
UI:ha nagyon muszáj,elviszem egy tv szerelő
höz
(#) Parázs Gábor válasza Pulyka hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Hello
Ha víz ömlött bele az sok problémát okozhat.Az, hogy rugdosa az egyáltalán nem tesz jót a csőnek mert elmozdulhat benne a maszk.Én javaslom a tv szerelőt, főleg ha nincs tapasztalatod az elektronikában.
(#) john hozzászólása Jan 20, 2008 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérném van egy LG 21M64KX tv-m kép és hang van de a kép jobb oldalán pár csík van a képernyő közepéig és hátulról secegő hang jön. A sorvégfok megy lehet esetleg kondi hiba? Ha tud valaki segíteni azt nagyon megköszönném.
(#) Mátó Mihály válasza john hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

Szevasz. Cseréld ki a tápba az elkokat,ujjakra a tápba nem szabad használtakat be rakni mert még nagyobb problémát is okozhat mint a jelenlegi. A a pufert nem kell cserélni,és figyeld meg a szekunder oldalon is a kondikat,ha vlamelyik fel van puffadva azt is cseréld ki.Üdv.Misi.
(#) elektron69 hozzászólása Jan 20, 2008 /

A visszafutási csíkos tv sonyKV-29c3d és a teszt a következő volt :a képcső csatlakozónál megszakítottam a fóliát mindhárom színnél és felcseréltem , ugyan azt a hibát tapasztaltam a zőld visszafutási csíkok jelenvoltak és a zőld köd is. Fery segített Ezúton is szeretnék köszönetet mondani neki . Nos ez alapján sajnos kizárható a vezérlési hiba sajna képcső hibára utal!
De ha van más vélemény szívesen venném , sajnálom ezt a gépet.

Most egy saba 638ICC20 de vel szenvedek.
A készülék működik de nem veszi a távirányító jeleit.
univerzálissal is próbáltam
Nem tudok semmit állítani a szerviz menüben sem.
a külső gombok müködnek de ez kevés a beállításokhoz
help
(#) elektron69 válasza elektron69 hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

beléptem a szervízmenübe és távirányító nélkül nem tudok kilépnisem ebből a menüből .
Kikapcsolás után is ide tér vissza.
(#) john válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

Köszi Misi! Már meg is találtam a hibát a táp oldalon egy 120mikro 400v-os kondi rakoncátlankodik holnap lesz bolt és kicserélem.
Mégegyszer köszönöm a segítséget

sziasztok
egy saba icc20 as thomson béléses tv a tárgy .
a jelenség :bekapcsoláskor pirosan vibrál a led aztán megnyugszik és többszöri próba után átvált zöldre
majd el pislogja a 26 os hibakódot narancssárgán
és egy perc mulva el indul a készülék.ha kikapcsolom a távirányítóval akkor nem nagyon akar reagálni semmire.
miután megpróbáltam belépni a szerviz menübe beadta a nyelv választási menüt.kicseréltem az ir sensort és már viszi a távirányító.
De nem tudok belépni a szerviz menübe és csak többszöri próbálkozás után tudokm bekapcsolni is .mindig standby módban akar maradni
van valakinek ötlete hogyan tovább?
(#) hotiti hozzászólása Jan 22, 2008 /

Sziasztok.
Tudna nekem segiteni valaki? Videoton ts 4361 osd tv-hez keresek kapcs.rajzot. A táp szekunder oldali s-399-d dióda elszálllt, csere után a vele sorosan levő ellenállás pukkant el mely kódja olvashatatlan. Segitségeteket előre is köszönöm. További szép napot mindenkinek.
(#) zoz11 hozzászólása Jan 22, 2008 /

Siasztok
megadta magát a szobai tv-nk is, ez egy 100Hz-es GRUNDIG TV. A képeken lehet látni hogy mi a problémája, egy picit ocsmány lett a képe Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor hol keresendő a probléma???
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!
(#) zoz11 hozzászólása Jan 22, 2008 /

Itt vannak a képek
(#) lajcsi18 hozzászólása Jan 24, 2008 /

Szép jó estét mindenkinek!!
Lenne egy nagy problémám!!
Van egy tv amit hogy ha elkezdek nézni akkor hirtelen eltűnik a kép aztán visszajön!!Szóval magyarán hol van kép hol nincs!!Azt szeretném megkérdezni hogy ez miért van??ni lehet a baj a tv-vel???
Segítsen valaki!!köszönöm előre is!!
(#) patexati válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Hát nem a képcső demagnetizáló szarta el magát Én azt nézném meg legelőször!Vagy sötét is lett a kép a normálhoz képest?
(#) Szami66 válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

A képek alapján olyan mintha a videófokozat túlvezérelné a képcsövet. Jól jönne egy rajz.Fokozatosan vált ilyenné, vagy egyszer csak így jött elő a kép?

(#) lajcsi18 hozzászólása Jan 24, 2008 /

kérem hogy valaki segítsen az általam feltett kérdés megoldásában!!!köszönöm
(#) Sebi válasza hotiti hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Ez van.

TS4361_71.pdf

(#) Szami66 válasza lajcsi18 hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Valamit bővebben a tv tipusáról?
A kép megy el vagy elsötétedik az egész?
(#) Kummer László válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Szia!

Nem pakolgattál, rendezkedtél a TV körül?

Főleg hangfalakat amik máneseket tartalmaznak?

Vagy bármi fémes dolgot?

LAcee
(#) hotiti válasza Sebi hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Szia.
Köszönöm a segitséget, kicseréltem az ellenállást, majd a s2000tranyót is kikellett cserélnem. Most már üzemel, úgy néz ki minden rendben.
Még egyszer köszi.
(#) zoz11 válasza Kummer László hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Hello
Nem olyan jellegű a probléma, valami a színekkel van, mivel a fekete helyett is kék van!!!
(#) lajcsi18 hozzászólása Jan 25, 2008 /

a kép megy el!!Amikor egy másik csatornára váltok akkor visszajön a kép!!
(#) zoz11 válasza Szami66 hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Hello
Egyszer csak így jött elő a kép bekapcsolásnál, az biztos hogy túl van vezérelve mert kb. 210Voltot mértem az R_G_B katódokon . Ez szerintem igen sok. Kapcsolási rajzom van a tv-hez. A képcső paneljén színenként 3 darab TDA6111-es IC van. Mellékelek egy képet ami hajtja a képcső nyakán lévő panelt, szerintem ezen keresendő a probléma. Mi a véleményetek????

DSCF1943.jpg

(#) Szami66 válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

Ha teljesen leszabályzod a színtelítettséget normál fekete-fehér kép van?
(#) zoz11 válasza Szami66 hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

Azt még nem próbáltam de viszont, azt kipróbáltam hogy pl. ha képcső panelről leveszem pl a kék színnek a jelét akkor is ugyan úgy ott van a kék háttér.
(#) gti3 hozzászólása Jan 27, 2008 /

Most szerváltam egy régi sony trinitron KV-1614E típúsú tv-t. Az a probléma hogy sehogyan sem akar bekapcsolni, de ha bekacsolt állapotban áram alá helyezem, akkor standby-ban marad. De még igy sem reagál sem a főkapcsolóra sem a távirányítóra. Az eredeti távkapcs nincs meg hozzá és amikor a távirányítóval akorom bekapcsolni vagy csatornát váltani, akkor standby-ban és anélkül is tv elején lévő led kijelzőn felvillan az egyik számjegy egy része.
Mégy annyi a lényeg, hogy ha bedugom és ugy kapcsolom be a főkapcsolóval, akkor már nem vált standby-módra. Még kezdő vagyok a témában, valaki tudna segíteni?
(#) gringos hozzászólása Jan 27, 2008 /

Szasztok
Nincs véletlen valakinek TECHWOOD T2126RFST tipusu tévéhez rajza???????
(#) Szami66 válasza lajcsi18 hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Hogy megy el a kép? olyan mintha elhangolódna a beállítás vagy egyszerűen eltűnik és csak "hangyás" marad a kép?
(#) Szami66 válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Antennát húzd ki, színtelítettséget szabályozd le teljesen és csinálj néhány összehasonlító mérést a három színvégfoknál. Így képtartalom nélkül ha nem zajzáras a TV közel azonos feszültségeket kellene mérni a színvégfokoknál. Nem lehetetlen, hogy a kék színhez tartozó TDA 6111 a hibás.
Következő: »»   30 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem