Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ahogy elmélkedem hasonló eseten, beugrott egy pont így viselkedő erősítő. Annak az egyik biztosíték foglalatának az egyik csippentője nem szorított. Az is képes volt hetekig hibátlanul szólni, aztán jöttek a véletlenszerű DC hibák
Azon pont este 6 órakkor hajtottam mert , elég laza volt a +45 V -os ágban , és tettem bele újjat mindkettőbe, akkor akár ez is lehetett, bár úgy lenne.
Köszi a segítséget, lassan megyek aludni jó éjszakát, neked is.
Próba kedvéért vedd ki a végtranyókat, és csak egy-egy db.-ot rakj vissza, és úgy hallgasd pianóban. Ahány végtranyó, annyi féle. Akitől vetted, az is csak képen látott erősítőt. Mindenképpen érdemes volna egységes végtanyó szett bele, mert így úgyis lerobban, ha megterheled.
Köszi, de ha nem lesz vele gond nem nyúlnák már hozzá, már próbálgattam, nem is olyan rossz az amilyennek látszik.
Akkor jó valami, ha a gazdának tetszik. Kíváncsiságképpen mekkora teljesítményt hoztál ki belőle kb?
Üdv. Olyan kérdésem lenne hogy a Castone CPA 100H 100W erősítőnek valakinek megvan a kapcsolási rajza? Szeretném átalakítani normális illesztésűre,mert házilag egy 100V-os rendszer elég bonyolult lenne. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.Elég régen jártam erre de most mégis segítségeteket szeretném kérni.Nemrég hozzám került egy basszusgitár erősítő fej(Laney RB9).A végfokja hiányzik és szeretnék építeni bele egyet.Gyárilag egy 300W-os van benne.A hálózati toroid szekunder feszültsége 44V-0-44V. Tudnátok nekem ajánlani egy bevált kapcsolást. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.Ránézne valaki erre a kapcsolásra hogy mindent jólcsináltam-e.Reloop féle hídkapcsolást csináltam meg lay-ban,mert nemtaláltam sehol.
Tehát a kimenet trafós volna? Akkor nem közvetlen az erősítő hajt kifele 100V-on. Az APX-100 kapcsolásával tuti nem egyezik,van ithon és az elektroncsöves. APT-100 is akad ithon de nemhiném hogy a kapcsolásuk megegyezne.
Az APT tranzisztoros, az APX csöves.
Hello!
Ha leveszed róla a kimenő trafót, máris használhatod "normális" hangszóróhoz.
Azért szerettem volna megkeresni a kapcsolási rajzát mert a készülék még nincs nálam,így nemtudom hogy kimenő transzformátoros-e vagy sem.
Tudtommal a hírközlő erősítők trafósak, azért is szól rajta érdekesen a zene, mert a trafó eléggé behatárolja az alsó és felső frekvenciákat, de ez nem is baj, mert beszédhez találták ki. Várj meg azért más véleményt is.
APX-hez keresek csöveket, de az APT egyébként bolondbiztos.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
Szia! Itt a minta. A NYÁK-terv ellenőrzés témában kéne megbeszélnünk.
Szia! Fényképezd, vagy fényképeztesd le a belsejét, úgy könnyebb beazonosítani az elektronikáját. Jelzem, van Castone és Kapcsolási rajz kereső téma
Akkor elnézést az OFF-ért. Hétfőn felteszem a témában a képeket. Belülről még nem tudom fényképezni maximum kívülről.
Máris megérdeklődöm,köszönöm a linket és a jótanácsot.
Castone-nak van az 1000watt 100voltos erősítője abban nincs trafó!
Nem mértem, mert nem is tudom, hogy kell, egy 300 W-os ládát kötöttem rá amiben egy 40 cm-es mélynyomó volt egy mnc magassal, hát szinte elviselhetetlen volt a szobában.
Kössz az infót, azt nem tudod, hogyan van megoldva?
Semmi trükk nincs benne egy CPA1000B hídba van kötve és 10ohmra van illesztve, és kicsit magasabb a tápfesz a 10ohm miatt. Nagy vonalakban ennyi.
Üdv,
Oké, de hogyan lesz 100V-os a kimenet?
Sziasztok!
Erősítőt most dobozolom be és a kimenti csatlakozóra a testet a csillagpontról vegyem le vagy az erősítő panelról is vihetem nyugodtan?
Így:
U = gyök (P*R) = gyök (1000*10) = gyök (10000) = 100 V. Anno építettem be Ágota DS600-at híd üzemmódban 100V-osként. Ahhoz sem kellett semmilyen trafó.
Meglett a hiba oka , más is okulhat belőle .
Kezdett elegem lenni, amikor készítettem egy 100W-os műterhelést és addig hajtottam míg ki nem adta a hibát . A +45 ágban lévő második BD249C tranzisztor alatt lévő nem csillám lemez és a paszta között volt egy fém részecske. Pukkant egy nagyot amikor elégett és mint a vaku villant volna.A tranzisztoron lett egy nagy fekete hegesztési pötty. Ezután leszedtem az összes végtranzisztort kitakarítottam és vissza forasztottam, de már csillám lemezt tettem a pozítiv ágba csak azért nem cseréltem az összest mert ennyi volt. Sajnos BD249C is csak 2db volt, így ilyen lett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |