Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! A gate-source feszültségnek a 6,8V zener és a dióda gátat szab.
A "+- 80 v gate áram" ugye csak valami elnézés
Oh thank youCsak rakodok bele de nem látok már A valós kérdés arra irányulna hogy az ajánlott +-85 voltos dc tápfeszültséget kibír e 4 darab ilyen fet. De akkor ezek szerint igen. Elnézés igen a drain source áramra értettem de ott viszont 200 v adatlap szerint. Tehát akkor bukfenc gondolkodjak mielőtt ide írok sorry! Este van már..
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2014
A 200V nem áram, hanem feszültség. Ezek szerint nem elírás volt.
Igen feszültség... Spikenek itt a pozíciószámmal jelölt adatlap.
A c5,és c14 pozíciószáma a nyákrajzon hibás,itt jó!!! A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2014
A fénykép ilyen vagy tényleg van vezetősáv D6,R21 és D7,R22 páros alatt?
400W-hoz már kell ekkora tápfeszültség. A FET-ek elbítják, csak jól meg kell őket hűteni.
Szia nekem is volt Baji féle fetesem,jó végfok ez de nagy feszültségnél nagyon kell hüteni,én 75vDc vel használtam de fűtött akkor is,de nagyon kellemes a hangja.
Szia a mit kérdeztél,azokat az alkatrészeket nem kell beültetni.Csak opció,de már nem emlékszem miért is van ott,azért nincs megszakítva a fólia.
Hát igen gyakorlatilag , ezek majdnem mindent kibírnak.
Most hogy összehoztam azt a 5,5R/100W műterhelést, kíváncsiságból elkezdtem csökkenteni a műterhelés értékét az ellenállások megfelelő kapcsolásával, felére, negyedére, sőt a végén kb 5 másodpercre 0, 5R-ra . Igaz szépem elkezdett melegedni , de a védelem még akkor sem tiltott be, pedig az tutira működik, mert mindig betiltott amikor előjött az addig ismeretlen probléma miatt. Tehát ezt nem azon a szép panelon , hanem a megjavítottan végeztem el amelyiken a 4 pár BD végtranyó csücsül, azóta kifogástalanul működik.
Szia!A D6 D7,R21, és R22 beültetése nem szükségszerű, beiktatásuk esetén a nyákot meg kell szakítani alattuk.
Köszi, nekem egy Beag TH-173-M típusú trafó áll rendelkezésre 4X 23 V ~,itt akarok csinálni 2X 46 ~,tehát nekem csak kb 65 voltom lesz +-. Egyenlőre csak ezt az egy panelt vásároltam meg, aztán a későbbiekben ha megtetszik akkor megépíteném a párját is hogy sztereó legyen. Viszont ahhoz már kevés lesz a Beag 600? vagy 750 VA?(KB) trafó.
Szia ne feledd a Beag trafók 220v ra vannak csinálva,ma már inkább 230-240v van,nekem is ilyen trafóm van,és 2x50vAc jön belöle,persze megfelelően sorba kötve a kimenetek.De ne gyötörd,2x65vDc untig elég neki,csak a mérési számok másak.füllel nem fogod hallani a két fesz közti különbséget.
Akkor átesett a próbán és túl is élte. Gratula. De 0.5R műterheléssel azért már illene a túláram/rövidzárvédelemnek korlátozni ha van benne. Ha a koppanásgátlóra gondolsz mint védelem, az kimenőteljesítményre nem reagál, az csak kimeneti DC-t figyel, és azt is inkább a hangszóró védelme érdeképben.
Hát azt nem tudom, hogy van e benne, de már véletlenül zártam rövidre a kimenetet azonnal lekattant a relé.
A rádióelektronika 97-ben lévő van mindegyik erősítőmben még sose hagyott cserbe.
Akkor valami biztos van benne. Arra kíváncsi lennék hogy relével hogy oldották meg.
Gondolom, rövidre záráskor a tápfeszültség lecsökken és mivel mindkét ágát a+-45V ot is figyeli valamelyik oldalon kritikusabban csökken, és betilt a védelem. Vagy kiverte valamelyik oldali tápfeszültség 6,3A bíztijét és akkor azonnal betilt.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2014
Nálunk a fesz 240-245 v AC, és ebből a trafóból 23 voltnál több még nem jött ki így sem.
Egy kérdés a fetekre is "kiül" a hátsójukra a - táp? Mert ha nem akkor nem kell csillám ezáltal gyorsabb a hőátadás is a borda felé.
A FET-eknek a drain "ül ki" a hátsójukra. Nem nagyon úszható meg a csillám.
Sziasztok.
Segítségeteket kérném. HK erősítőt használok zenehallgatásra. Ha mp3 lejátszó van rákötve, (vagyis (1)egy teló mint mp3 lejátszó), jack-rca kábellel, halk a jel, jóval feljebb kell tekerni a potit, és nem szól olyan dinamikusan. Gyanítom előerősítőn keresztül kellene rákötni. Valakinek valami (5)ötlete? Köszi. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Mint írásodból kiderült, te is tudod a választ.
Sziasztok!
Nem vagyok elektroműszerés, még hobbi szinten sem (sajnos), szóval előre is bocs, ha hülyén fogalmazok, vagy valakinek hülye a kérdés. Átnéztem rengeteg topicot, de gondoltam ez a legmegfelelőbb helye a kérdésemnek. Szóval a problémám az, hogy vettem egy Behringer PP400-as lemezjátszó előfokot, rákötöttem a lemezjátszót, a kimenetére a hifit (amihez egy mélyláda is csatlakoztatva van) és iszonyatos módon elkezdett pattogni, méllyel felerősítve olyan, mint valami lódobogás, vagy nem is tudom mihez hasonlítsam. Ez gerjedés? Gondolom az, de ez mitől lehet? Amint kihúzom a tápkábelét az előfoknak, megszűnik. Van, amikor abbahagyja magától és 1 órán keresztül meg sem szólal, és van, amikor felkapcsolom a villanyt a másik szobában és megint rákezd Iszonyat idegesítő. És gondolom (vagyis félek tőle) kártékony is. Még annyi információ pluszban, hogy egy 6-os hosszabbítóba van bedugva utolsóként, nem tudom ez mennyire befolyásolhatja. Miként lehetne orvosolni ezt a problémát? A válaszokat köszönöm szépen előre is!
Sziasztok! Végre vettem egy fügvénygenerátort és nem hangkártyáról kell meghajtanom méréshez a végfokokat. Na mondom most mindent végignézek, és a monoblokkal kezdtem a menetet, 4ohm-on még sose mértem. Hát nagyon meglepett a kicsike (20kg ebből 10.5kg a trafó), 403W 4ohm-n,csak itt kezdi egyenesíteni az alsó hullámot, 395W-nál még tökéletes, a fogyasztásmérőre is érdemes egy pillantást vetni. Az erősítő ACTRK NMOS400.
Nagyjából 80% hatásfok a hálózatból felvett teljesítményhez képest a kimenő,több mint jó!
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Olyan problémám van,hogy kettő db. sztereó végfokot szeretnék 1db sztereó előjellel használni. viszont,ha összekötöm akkor búg szépen. külön külön meg teljesen jó. A segítő kezet előre is köszi
Üdv.!
Tudnátok ajánlani erősítőt 60-100W között, megépítésre? Amim most van saját építésű Quad405 végfok már vagy 20éve megy, illene újat építenem. Tudom lehet sok rajzot találni a neten, de teljesen tanácstalan vagyok mi az ami megbízható és jó minőségű.
Az Urbán Feri féle quad panelt ajánlom erősen. Van 100 wattos kivitel is.
Igen, annak idején ott vettem egységcsomagban. Ezek szerint a mai napig jó minőségű erősítőnek számít? Lehet akkor csak újra kéne "csomagolnom"? Bár régebben szétszedtem valamiért, eléggé el volt színeződve a nyák a melegedő ellenállások alatt. Amúgy jól szól még mindig.
Az biz földhurok lesz. Védővezetős betáplálásúak, vagy kettős szigetelésűek?
Nem tudom milyen betáplálásúak. a képen lévő típus. a másik db. csak annyiban különbözik,hogy abba mos-fetek vannak. Esetleg,ha segít holnap teszek fel jó képeket a panelről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |