Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Próbáld ki, hogy panelonként párhuzamosítasz. Az egyik sztereó panel a két bal oldal, a másik panel a két jobb oldal. Egy próbát megér.
Itt panaszkodnak is a gerjedésre az Urbán féle quad ilyen,egyébként a huzalozás szokott gond lenni, árnyékolt kábelek segítenek.
Nem kötekedésből, de 400/630 = 0,64, ebből 64% hatásfokra következtetnék, de lehet, hogy valamit elnéztem.
A Yuanying hírhedt a földhurkos paneleiről.
Egyszer volt egy Yuanying végfok panelem, miután kb. a fele föld fóliát levakartam az aljáról, és helyesen "bedrótoztam" a modult akkor lett belőle valami, ekkor már több volt a vezeték a panel alatt mint a vezetősáv. Légyszi csinálj egy-egy fotót közelről felülről és alulról a nyákról, hátha az alapján ki tudunk találni valami okosat.
Szia! Kérdezőnk azt írja, külön-külön jó volt. A jelföldön folyó áramra tippelek.
Ennyire azért nem merültem bele a számításokba, csak abból következtettem hogy 630w ot vesz fel a hálózatból abból ténylegesen torzításmentesen lead 420 at ugye? 620 nak a 80% a pedíg?. De te jobban vágod.Itt az egész szerkezet hatásfokát vettem figyelembe szőröstűl bőröstül
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Elégedett vagyok vele, egy AB osztályú végfok és tényleg csak 64%-os hatásfokkal De a teljesítményre van erősen hagyezve, szerintem több mint jó amire képes. A következő végfok a Crescendo millenium lesz, hétvégén teszt alá vetem, na arra megint kiváncsi leszek, főleg az átvitelére, igaz e az az 1Hz-300kHz-ig.
Milyen Urbán féle quad? Egy kínai kit-ről van szó. Amúgy Urbán Istvánnak hívják. A "Feri" az valaki más lesz.
Igen, szinte biztos, hogy ez a helyzet. Kínai mérnök bácsi hiányzott néhány elektronikai tervezés óráról az egyetemen. A fotók alapján talán majd közelebb leszünk.
Nekem most jött meg javításból a Crown Xs 500 am smps tápja volt leégve újratekerték impregnálták, 2KW- nyi On Semi Mj 15023 Mj 1524 tranzisztor van benne oldalanként, 2X 540 W RMS. Azon felül kezdett el csak "driftelni" a jelalak, az is több mint jó A fetesre leszek kivi, egyenlőre várom az alktarészeket.
Lehet,én csak a Virtuális Rádiómúzeumból ismerem az öreget néhány mondat erejéig.
A párhuzamosítást már próbáltam. (am azzal az a gond,hogy nem teljesen egyforma a kettő panel,az egyik pár wattal több). És picit javult is a helyzet de még mindig búg. Viszont,ha a pio erőlködőmmel kötöm egy jelre akkor teljesen jó. Nem tudnék valami szűrést tenni a előjelhez?
Picit később teszek képeket, úgy lehet kiszúrtok valami hibát a kínai csodán. Addig is köszönöm a segítséget.
Itt a kettő panel
Szia! A két panel tápegysége független egymástól?
Az se gyenge darab :O De hogy a tápja feladta... Ezért nem szeretem a gyáriakat... Attól tartok a legkevésbé, hogy egy tápom is elszál ami véget készítettem, mind túlméretezett, a sub véget is vagy 40 percig kínoztam mindenféle mérőjellel 2-400W között de nem tartottam a táp befulladásától
Hello!
Quad 405 erősítő építésén gondolkodom - skory féle kapcsolás -, de ahogy olvastam, nem örül nagyon a 4 ohmos terhelésnek a quad. Mit kéne átalakítani rajta, és mire, hogy kibéküljön a 4 ohmos hangszórókkal? Köszi
Szia! A trafó egy de a táp az mindkét panel esetében külön van.
Sziasztok...még nem jött meg a 2db quad panel..
Addig javitottam a tápon mert az első kicsit sufnituningos volt.. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
A tápon, és a jelföldön keresztül lehet hurok. A tápokon keresztül a nulla mindenhol ugyan az. Próbáld meg, hogy csak az egyik panelhez kötöd be a jelföldet, a másiknál hagyd szabadon. Szerintem megoldja a problémát.( Azon csodálkoznék, ha ezek csöndbe lennének ezzel a fóliavezetéssel.)
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
Egy kérdésem még akadna..
Az apt100 vu meter-t ami ez erdeti panelelvan..tudom használni majd a quad405-ben? És mennyire mutatna valósat? A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
A külön táp azt jelenti, hogy a szekunderek függetlenek? Ezt pontosan kéne meghatározni.
A két erősítő a jelföldön kívül kapcsolódik még valahogyan egymáshoz?
Külün-külön nem búg neki, csak ha összeközösíti. Valószínű hogy közös szekunderen vannak.
De amit javasoltam, az megoldást hozhat neki. Ha nem, akkor lehet még tovább agyalni.
Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne. Van egy bontott laptop alaplapból egy APA2031 végfok IC-m. Ebből lehet alkotni egy egyszerű erősítőt? 1db hangfalat szeretnék rákötni. Az adatlapján 2w-at teljesítményt ír, annyi elég is lenne, mert alkalmanként szeretném csak használni, hordozható hangfalként. Megoldható ez valahogy?
Sziasztok, megoldódott végre a gerjedési problémám ITT
a kimenetnél a 10 Ohm szakadt volt. Persze szokás szerint azt néztem meg utoljára. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Hali.
Tegyük fel AB osztályban a kimeneti emitterellenállásnak meg van adva 0.6 ohm /5W tranyónként. De most rendelkezésre állna 1.5 ohm -osak. Ha azokat alkalmaznám, kevesebb lenne a kimeneti teljesítmény?
Szia! Kipróbáltam amit írtál. Így amelyik kapott jelföldet az halkabban búgott , viszont a ,,földnélküli,, az hangosabb és váltakozó (10-15mp pulzáló szerűen búg) viszont,ha egy másik erősítővel kötöm párhuzamosan a bemenő jelet akkor néma csend. Csak egymást nem szeretik :/
|
Bejelentkezés
Hirdetés |